کریستف کلمب در فقر و انزوا درگذشت


مدت زمان مطالعه: 3 دقیقه و 46 ثانیه
مدت زمان مطالعه: 3 دقیقه و 46 ثانیه
بیستم ماه می 1506 کریستُف کلُمب (کریستوفر کلمبوس Christopher Columbus) که راه استیلای اروپائیان بر قاره آمریکا و کلنی کردن آن را باز کرد در 55 سالگی در اسپانیا درگذشت.
به نوشته مورّخان، کلمب (کلمبوس) که بعدا مورد بی مِهری پادشاه اسپانیا (کاستیل) قرار گرفته بود در تنگدستی و انزوا از این دنیا رفت. وی در ایتالیا (جنوا) و در 31 اکتبر 1451 به دنیا آمده بود و دریانوردی پیشه کرده بود. او پس از ازدواج با یک بانوی پرتغالی، چند سال مقیم این کشور و دارای یک پسر شد. کلمب سپس یک مِترِس اسپانیایی یافت و ساکن این سرزمین شد و چون مطالعات جغرافیایی داشت به پادشاه کاستیل اسپانیا که بمانند پادشاه پرتغال در صدد یافتن سرزمین های دوردست و کلنی کردن آنها بود راههای تازه ای برای رسیدن به مشرق زمین پیشنهاد کرد. این پادشاه، 3 کشتی، شماری افراد و تدارکات در اختیار او گذارد. پرتغالی ها قبلا راه دریایی به مشرق زمین را از جنوب آفریقا یافته بودند و به هند رسیده بودند که کلمبوس یافتن راه هند از طریق دریاهای غرب را به پادشاه اسپانیا ـ رقیب پرتغال، پیشنهاد کرد و به اجرا درآمد.
کلمبوس درآگوست 1492 در چارچوب رقابت اسپانیا و پرتغال در یافتن راههای دریایی شرق از مسیر دیگر، با وسائلی که دولت اسپانیا در اختیار او گذارده بود در جهت غرب عازم هند شد. کشتی های او 12 اکتبر این سال (که اینک کلمبوس دِی نام گرفته و برگزار می شود) به قاره ناشناخته آمریکا (ناشناخته برای ساکنان سایر قاره ها) در ناحیه باهاما رسید و سپس کوبا و جزیره ای دیگر که امروز نیمی از آن جمهوری دومینیکن را تشکیل می دهد و نیم دیگر هائیتی، و این جزیره را «هیسپانیولا» نامید و مقر حکومت اسپانیایی ها قرار داد و مقدمات بنای شهر «سانتو دومینگو» را در آن جزیره فراهم ساخت.
کلمبوس در سفر اول خود در دریای غرب (اقیانوس اطلس) پس از رسیدن به جزایر آنتیل و کوبا گمان کرد که به هند رسیده است و از همان زمان بومیان قاره آمریکا را ایندیَن (هندی) می خوانند. بومیان قاره آمریکا مردمی متمدن بودند، تقویم داشتند و مجسّمه می ساختند، شهر و پادشاه داشتند، ولی توپ و تفنگ نداشتند که عامل برتری اروپاییان بود و در مناطق شمالی این قاره بعدا به دست مهاجران انگلیسی کشتار شدند تا اراضی و اموال شان تصاحب شود و سرانجام پس از چند مقاومت سخت، رزرویشن نشین شدند.
کلمب نه تنها راه استثمار قاره آمریکا را به روی اروپاییان بازکرد، بلکه سیب زمینی، گوجه فرنگی و توتون را که تا آن زمان تنها در این قاره بودند به اروپا آورد که جهانی شده اند. سیب زمینی (پوتِیتو) و گوجه فرنگی (تومِی تو) مفید و توتون (تباکو) زیان آور و کشنده.
نام قاره آمریکا از کلمب نیست، از Americo Vespuccio است. امریکوِ دریانورد که بسال 1454 در فلورانس ایتالیا به دنیا آمده و 58 سال عُمر کرد چهار بار از نیمکره غربی (آمریکا) دیدار داشت و نقاطی را که در این مسافرت های دریایی مشاهده کرد بیش از نقاط مورد بازدید کریستوفر کلمبوس (کلمب) بود.
کلمب سفر دریایی به سوی غرب را در سال 1492 آغاز کرده بود و نخستین سفر آمریکو [در بعضی زبانها؛ امریگو] 5 سال پس از او و در سال 1497 آغاز شده بود. هردو برای دولت اسپانیا کار می کردند و هزینه سفرهای آنان را آن دولت پرداخت می کرد.
هیچ مقامی برای نیمکره غربی که پیش از سفر اروپائیان، مسکون و در پاره ای نقاط دارای تمدنی درخشان بود نام «آمریکو وسپوسیو» را پیشنهاد نکرده بود. این نام را «مارتین والدسیمولر» آلمانی برقاره غربی نهاد که کار او ترسیم نقشه های جغرافیایی بر پایه اطلاعاتی بود که دریانوردان می دادند. از آنجا که بیشتر اطلاعات واصله به این آلمانی که بعدا چاپگر نقشه های جفرافیایی شد توسط کارکنان کشتی ها و همراهان «آمریکو وسپوسیو» و خود او داده شده بود برای مشخص ساختن نقشه ها، آنها را به نام رئیس گروه؛ «آمریکو» نوشت که سر زبانها افتاد و به تدریج قاره غربی «آمریکا» خوانده شد و نام دائمی آن قرار گرفته است.


: تاریخ کریستف کلمب کریستوفر کلمبوس Christopher Columbus
کریستف کلمب در فقر و انزوا درگذشت
4.0 (2)


خسته نباشید. عالی

1402/02/30 5 · Reply


عالی و درجه یک

1402/02/30 3 · Reply




©2003-2024

0.96785 13.5 52