درگذشت اسوالد اشپنگلر مؤلف «زوال غرب»


مدت زمان مطالعه: 4 دقیقه و 8 ثانیه
مدت زمان مطالعه: 4 دقیقه و 8 ثانیه
Oswald Arnold Spengler اسوالد آرنولد سپنگلر مورّخ، فیلسوف و دانشمند شهیر آلمانی و صاحب فرضیه «انحطاط» در 56 سالگی در هشتم ماه می 1936 درگذشت.
وی که کتاب «زوال غرب The Decline of the West» را بر پایه فرضیه انحطاط تالیف کرده است معتقد بود که انحصار (مانی پولیشن)، ماتریالیسم (مادی گرایی) و تلاش دولت ها برای استراسیسم کردن برخی از اتباع خود (محرومیت از حقوق کردن، طرد کردن، بی وجهه کردن، فراری دادن، تبعید کردن و ...) سه عامل اصلی انحطاط تدریجی هر نظام و سیستم حکومتی هستند.
Spengler در همان زمان و به همان دلایل، فروپاشی نظام نوبنیاد ناسیونال سوسیالیستی آلمان (نازیسم) و اضمحلال حکومت مارکسیستی شوروی را که هر دو رژیم وارد سه عامل انحطاط شده بودند پیش بینی کرده بود. سپنگلر (اشپنگلر) همچنین برپایه سیکل های طلوع و غروب تمدن، زوال غرب را حتمی دانسته است زیرا که در باتلاق مادی گری و حرص پول فرو رفته است. تفسیرنگاران عقاید او، شروع این انحطاط را از اوایل قرن 21 پیش بینی کرده اند. وی دمکراسی را لازم دانسته ولی نظر داده است که تمرین آن و در اجرا به انحراف کشانده خواهد شد و «جاه طلبان» از نام آن برای رسیدن به قدرت سوء استفاده خواهند کرد. بنابراین، برای پیاده کردن دمکراسی باید برپایه اصول آن، راه و روش درست در پیش گرفت و گرنه به مراتب بدتر از حکومت های ارثی خواهد بود. همچنین به باور او، راههای سوء استفاده از سوسیالیسم زیاد است و دیری نخواهد گذشت که از مسیر خارج و به بیراهه خواهد افتاد.
وی که فرضیه خود را از قانون رشد ارگانیک و طبیعت اخذ کرده بود در سالهای 1918 تا 1920 طرح و چارچوب نوعی سوسیالیسم طبیعی را به دست دست که با پروسیانیسم همخوانی داشت و به همین لحاظ، آن را سوسیالیسم آلمانیزه می خوانند. ناسیونال سوسیالیست های آلمان (نازی ها) هنگام انتشار فرضیه اشپنگلر تصور کردند که در جهت تایید آنان است، ولی هیتلر پس از خواندن کتاب سپنگلر به جای گرفتن پند از آن، به خشم آمد و فعالیت های این فیلسوف را محدود کرد. سران شوروی هم از فرضیه این فیلسوف پند نگرفتند و به همچنین صدام حسین در عراق.
سپنگلر (اشپنگلر) ضمن فرضیه خود ثابت کرده بود که هر «ایسم» اگر در جریان پیاده شدن به دیکتاتوری بیانجامد و یا یک دیکتاتور کار اجرای آن را به دست گیرد شکست خواهد خورد و مخصوصا برای اجرای یک نظام سوسیالیستی باید روح و طبیعت انسان را که برضد زور شنیدن است در نظر گرفت و گامی برضد آن برنداشت.
سپنگلر در هر سه کتاب معروف خود (زوال غرب، لحظه تصمیم، انسان و تکنیک) نوشته است: خودکامگی و توجه نکردن به خواست دیگران و حق انسان، جامعه را به صورت آتشی در زیر خاکستر در می آورد که با وزش هر باد شعله ور می شود و دیگر، به چیزی ابقاء نمی کند. وی تأکید کرده است که آسیب پذیری نظام های ایدئولوژیک، اگر خودکامگی وارد آن شود و یا کارها به دست مدیران ناکارآمد و یا مغرض و بخیل افتد بیشتر است.
«تاریخ» نشان داد که فروپاشی شوروی به همان صورتی انجام شد که اشپنگلر پیش بینی کرده بود.

_ _ _ _ _
نقل بدون ذکر مأخذ!



آفتاب آنلاین (لگو بالا و با کُد L105350) این مطلب را عینا با همین عکس در همین روز نقل کرده بدون ذکر مأخذ!. این کاری است نادرست و نقض حق و پایمال کردن زحمت کشی مؤلف و نوعی ظلم. در یک نظام اسلامی نباید اجازه این کارها داده شود. با مشاهده آفتاب آنلاین، مولف این تاریخ آنلاین مجبور شد که بر تیتر و مطلب آن اضافه کند تا کمی توفیر داشته باشند.
اگر نقل بدون ذکر منبع و مأخذ مطالب این تاریخ آنلاین ادامه یابد راهی جز ارجاع قضیه به یک دادگاه صالحه و همچنین یونسکو و آژانس بین المللی کاپی رایت وجود نخواهد داشت که گزارش گردش کار در همین جا درج خواهد شد. مؤلف این تاریخ آنلاین باور نمی کرد که «ایرانی» و «مسلمان» چنین عملی را انجام دهد.
Plagiarism عنوان حقوقی این عمل است یعنی سرقت نوشته دیگران، سرقت ادبی (نوشتاری، تالیف، پژوهش و ...). مقام دولتی مربوط نیز مکلّف به حفظ حقوق اتباع است. نقل برخی از مطالب ـ نه همه آن ـ با ذکر مأخذ، طبق روش بیبلیوگرافی آزاد است. بیش از نیم قرن است که این مطالب را رسانه های ایران و رسانه های فارسی زبان خارج از ایران با ذکر منبع و بعضا نام مولف نقل کرده اند و مخاطبان چنین مطالبی که افراد مشخّص هستند متوجه کُپی کردن آنها می شوند و ضعف های انسانی را در می یابند.


: تاریخ Oswald Arnold Spengler اسوالد آرنولد سپنگلر
درگذشت اسوالد اشپنگلر مؤلف «زوال غرب»
(0)



©2003-2024

0.08509 13.48 50