انحلال بانک انگلستان در ایران به تصمیم دکتر مصدق


مدت زمان مطالعه: 2 دقیقه و 4 ثانیه
مدت زمان مطالعه: 2 دقیقه و 4 ثانیه
ساختمان بانک انگلستان (شاهنشاهی) و جانشینان آن بانکهای بازرگانی و تجارت در ضلع شرقی میدان توپخانه (میدان سپه و پس از انقلاب، میدان امام خمینی) نهم امرداد 1331 (31 جولای 1952) دکتر مصدق نخست وزیر وقت، بانک انگلستان در تهران را که به نام بانک شاهنشاهی فعالیت داشت تعطیل کرد که بعدا بانک غیردولتی «بازرگانی» در ساختمان آن واقع در میدان توپخانه آغاز به فعالیت کرد که این بانک پس از انقلاب و ملی شدن بانکهای کشور، به نام بانک تجارت به کار خود ادامه داده است.
بانک بازرگانی نخستین بانک غیردولتی بود که در ایران تاسیس شده بود. اصل 44 قانون اساسی جمهوری اسلامی ایران به صراحت تاکید بر دولتی بودن بانکهای کشور دارد. بانک انگلستان دهها سال ناشر اسکناس های ایران بود. به عبارت دیگر؛ سیاست پولی وطن ما در کنترل بانک خارجی (دولت بیگانه) قرارداشت.
در همین روز دکتر علی اصغر پورهمایون، از سوی دکتر مصدق رئیس شرکت بیمه ایران و دکتر محمد نصیری رئیس بانک ملی شدند.
نمونه اسکناسهایی که بانک انگلیسی شاهنشاهی برای ایران !! چاپ و به جریان می گذارد. برخی از اسکناس ها که در ایران به «نوت noot تلفظ می شد» در شهر بخصوصی رایج (عکس بالاتر، اسکناسی است که تنها باید در تبریز رایج باشد). اسم بانک شاهنشاهی را هم بر این بانک گذارده بودند تا مردم متوجه نشوند که پولشان ــ نبض کشور ــ در دست خارجی است. از همین پولهای کاغذی هم به دولتهای وقت تهران با بهره سنگین وام می دادند و در عوض شخص خود آنهارا در گرو خویش داشتند


: تاریخ دکتر مصدق محمدرضا شاه پهلوی مصدق
انحلال بانک انگلستان در ایران به تصمیم دکتر مصدق
4.5 (2)


عالی بود، سپاس

1402/05/09 5 · Reply


ممنون از شما، ادمین عزیز

1402/05/09 4 · Reply




©2003-2024

1.03349 13.48 46