روز استقلال آرژانتین


مدت زمان مطالعه: 2 دقیقه و 40 ثانیه
مدت زمان مطالعه: 2 دقیقه و 40 ثانیه
9 جولای، روز استقلال آرژانتین است که در سال 1816 عملی شد.
به عبارت دیگر؛ در این روز (9 جولای 1816) اتحادیه ایالت های اسپانیایی «ریو دو لاپلانتا Rio de La planta» به نام جمهوری آرژانتین به وجود آمد. قبلا هم چند بار آرژانتینی ها به داشتن استقلال ابراز تمایل کرده و حتی آن را علام داشته بودند که این بار تحقق یافت. آرژانیتن یک مهاجرنشین اسپانیایی در آمریکای جنوبی بوده است.
Kristina دومین بانو که بر آرژانتین زیاست کرد

اَمِریکو وِسپوسی که قاره آمریکا به نام اوست در سفر دریایی خود در 1502 پای برسرزمینی گذارد که پس از کشف معادن نقره در آنجا، آرژانتینا (سرزمین نقره) نامیده شده و در 25 ماه می 1810 اعلام استقلال از اسپانیا کرد که این استقلال پس از مبارزات فراوان در نهم جولای 1816 (روزی چون امروز) به رسمیت شناخته شد.
درصد نفوس اروپایی تبار آرژانتینِ 2 هزار و 780 هزار کیلومتریِ 45 میلیونی بیش از هر کشور دیگر قاره آمریکا و حدود 96 درصد است. اسپانیا شهر «بوئنوس آیرس» را از سال 1536 قرارگاه نظامیان خود در آرژانتین قرار داده بود که پایتخت جمهوری آرژانتین و شهری 4 میلیون نفری و دومین شهر بزرگ آمریکای جنوبی است. آرژانتینِ کاتولیک مذهب اسپانیایی زبان، از لحاظ وسعت هشتمین کشور جهان است. [روسیهِ فدراتیو اول، کنفدراسیونِ کانادا دوم و ...].
آرژانتین عضو اتحادیه های آمریکای لاتین است ازجمله اتحادیه UNASUR که به دلایل متعدد ازجمله وحدت زبان و فرهنگ و تاریخ خودرا یک ملت (ملتی واحد با دولت های متعدد) می دانند. [UNASUR می رود که شاید اتحادیه ای مشابه اتحادیه اروپا شود. آرزوی ساکنان قطعات منفصله امپراتوری پیشین ایران هم همین است که اخیرا «منطقه نوروز» نام گرفته است.].
آرژانتین که در قرن 20، کشور کودتاهای نظامی لقب گرفته بود اینک سالهاست که به دمکراسی بازگشته و بانو کریستینا فِرناندِز دِ کِرچنِر (متولد 19 ژانویه 1953) پنجاه و پنجمین رئیس جمهور آن بود ـ بانویی با تفکر ناسیونال سوسیالیستی. این تفکر میراث «خوان پِرون» است که دو بار رهبری آرژانتین را برعهده داشت. کریستینا دومین بانویی بود که رئیس جمهوری آرژانتین شده بود. قبلا و در دهه 1970 هم ایزابل پرون Isabel Peron برجای شوهرش خوان پرون (ناسیونال سوسیالیست) نشسته و رئیس کشور آرژانتین شده بود. آلمانی هایی که پس از سقوط هیتلر به آرژانتین مهاجرت کردند این تفکّر ـ ناسیونال سوسیالیسم ـ را با خود به این کشور منتقل کرده اند.
Isabel Peron نخستین بانو که رئیس جمهوری آرژانتین شده بود


دسته : تاریخ آرژانتین
روز استقلال آرژانتین
4.5 (2)


مطلب خوب و کامل

1402/04/18 5 · Reply


عالی بود، سپاس

1402/04/18 4 · Reply



©2003-2024