انتخاب یک سوسیالیست به ریاست جمهوری کلمبیا


مدت زمان مطالعه: 2 دقیقه و 56 ثانیه
مدت زمان مطالعه: 2 دقیقه و 56 ثانیه
19 ژوئن 2022 نتایج دور دوم انتخابات ریاست جمهوری کشور کلمبیا واقع در آمریکای لاتین اعلام شد که برنده انتخابات گوستاوو پترو Gustavo Petro چریک پیشین (guerrilla fighter) و یک چپگرا (سوسیالیست) است و معاون او یک بانوی سیاهپوست (در حالی که کمتر از 7 درصد جمعیت کلمبیا از تبار آفریقایی هستند).
گوستاوو که در یک خانواده کشاورز و در روستا بدنیا آمده است از 17 سالگی به صف چریک های Movimiento 19 de Abrilپیوست که این جنبش بعدا به M-19 تغییر نام داد. گوستاوو که نام کامل او Gustavo Francisco Petro Urrego است بعدا و به موازات فعالیت های چپگرایانه به دانشگاه رفت و در رشته اقتصاد تحصیل کرد و فعالیت سیاسی شهری نیز در پیش گرفت و تا سناتوری بالا رفت.
انتخاب گوستاوو که از هفتم آگوست 2022 امور ریاست کلمبیای یک میلیون و 141 هزار کیلومتریِ 50 میلیون را بدست خواهد گرفت از اخبار مهم و تیتر اولی جهان بود زیراکه کلمبیا از زمان ایجاد آن، در دست محافظه کاران بود و به رغم درگیر بودن دهها ساله با گروههای چریکی، از این محافظه کاری دست بر نداشته بود. اروپاییان در سال 1499 به این سرزمین رسیدند که میان دو اقیانوس واقع شده است و قبلا بزرگتر بود که پامانا را از آن جدا کردند. نام کلمبیا از اسم کریستوفر کلمبوس (کریستف کلمب) گرفته شده است. زمانی که بزرگتر بود، گرانادا گفته می شد. با انتخاب گوستاوو پترو به ریاست جمهوری کلمبیا، بر شمار کشورهای بزرگتر آمریکای لاتین ازجمله مکزیک، شیلی، آرژانتین و ... دارای دولت سوسیالیست افزوده شد. ونزوئلا، کوبا، نیکاراگوئه، بولیوی و ... از قبل سوسیالیست بودند، هندوراس و پاناما هم در دست سوسیالیست قرارگرفته اند و احتمال داده می شود که در انتخابات پیش روی برزیل ـ بزرگترین کشور آمریکای لاتین، باردیگر لولا دا سیلوای سوسیالیست رئیس جمهوری شود. سوسیالیسم لاتین های آمریکا ـ جز کوبا از نوع سوسیالیسم ملایم و عملی است که تدریجی و با تحول استقرار می یابد، نَه با انقلاب و سریع (یک شبه). اصحاب نظر فقرِ پی آمد کرونا در افزایش سوسیالیسم خواهان را قبول ندارند و تمایلات سوسیالیستی را به حساب روشن شدن مردم و افزایش شمار باسوادان و تحصیلکردگان و خشم آنها از خودمختاری و سودجویی و نفوذ کمپانی ها و پولدوست ها و گسترش فساد می دانند. اصحاب نظر تعدیل های انجام شده در چینِ پس از مائو و آشنایی هرچه بیشتر لاتین های آمریکا با فرضیه هوگو چاوز (سوسیالیسم نوین) را در توجه نسل جوان در آمریکای لاتین و اروپا به سوسیالیسم معتدل می دانند که پیامبران نیز نظر به تعدیل ثروت و بسط عدالت و انسانیت داشتند و رعایت و تعمیم آن را تأکید کرده اند. این اصحاب نظر، نتیجه انتخابات اخیر پارلمانی فرانسه را هم دنباله همین تحوّل می دانند.
گوستاوو پترو در دوران چریک بودن و پس از پیروزی در انتخابات ریاست جمهوری کلمبیا


دسته : تاریخ گوستاوو پترو
انتخاب یک سوسیالیست به ریاست جمهوری کلمبیا
5.0 (2)


خیلی خوب بود

1402/04/01 5 · Reply


عالی بود

1402/04/01 5 · Reply



©2003-2024