پیروزی 30 هزار استقلال طلب ایرانی بر عباسیان


مدت زمان مطالعه: 2 دقیقه و 46 ثانیه
مدت زمان مطالعه: 2 دقیقه و 46 ثانیه
12 ژوئن سال 813 میلادی 30 هزار داوطلب ایرانی که از خراسان به حرکت آمده بودند تا مأمون ـ از جانب مادر، ایرانی ـ را خلیفه عباسیان و ایران را از بدنه امپراتوری اسلامی جدا کنند در نبرد همدان ـ در تاریخ عمومی جنگ ها؛ نبردی قاطع و میهنی ـ بر سپاه انبوه عباسیان پیروز شدند.

این داوطلبان که توسط شبکه های زیرزمینی ایراندوستان خراسان بزرگتر آماده شده بودند قبلا در محل تهران امروز (شمال غربی شهر ری) سپاه خلیفه را که از لحاظ شمار سه برابر آنان بود درهم شکسته و فراری داده بودند. انگیزه واقعی این داوطلبان کسب استقلال وطن خود بود. امین (خلیفه وقت) پس از اطلاع از شکست ری، دو سپاه 20 هزار نفری دیگر را روانه همدان کرده بود تا نیروهای شکست خورده اش را تقویت کنند.
در دو نبرد ری و همدان دو ژنرال معروف عرب «علی بن عیسی بن ماهان» و عبدالرحمن کشته شدند.
استقلال طلبان ایرانی 25 سپتامبر سال 813 (سه ماه و دو هفته پس از پیروزی همدان)، بغداد را نیز تصرف و امین خلیفه وقت را که در حال فرار از طریق دجله و با قایق بود دستگیر کردند و سر اورا برای مأمون به خراسان فرستادند و به این ترتیب، مأمون (ابوجعفر المأمون) خلیفه شد و خلافت او تا نهم آگوست سال 833 میلادی طول کشید. در دوران خلافت مأمون، اداره امور امپراتوری اسلامی به دست ایرانیان افتاد و این فرصت فراهم آمد تا بپاخیزی ها برای تامین استقلال کامل و حاکمیت ملی دنبال شود.
بپاخیزی ایرانیان، با هدف نجات میهن خود از سلطه عرب (تازیان) که از سده پیش از آن آغاز شده بود با قتل ابومسلم خراسانی در سال 755 به دست منصور خلیفه عباسی وارد مرحله تازه و گسترده خود شد.
اشاره ای به چند مورد از این قیام ها:
هشتم ژوئن سال 767 میلادی استاد سیستانی (استاذسیس) پرچم استقلال و حاکمیت ایران را در خاور ایرانزمین (غرب افغانستان امروز ـ جنوب خراسان بزرگتر) به اهتزاز درآورد و اکیدا از هموطنان خواست که با عرب قطع معاشرت و با فرستادگان و منصوبان خلیفه بغداد همکاری نکنند. وی در آن زمان با صدها هزار هواخواه، قدرت اول در سیستان، هرات، فراه، قُهستان (کُهستان = کوهستان) تا بادغیس بود.
پیش از استاد سیستانی ، عبدالله مقفّع و دیگران قیام کرده بودند و در قرن بعد یعقوب لیث، خراسانیان، مازندرانی ها و دیلمیان و .... ایرانیان از خلفای بغداد و قبلا دمشق که یک روز با این و آن دوستی، و روز بعد اعدامشان می کردند بیزار بودند زیرا که این روش (دو رویی) خلاف منش ایرانی بود.


دسته : تاریخ عباسیان خراسان
پیروزی 30 هزار استقلال طلب ایرانی بر عباسیان
4.0 (2)


عالی بود

1402/03/22 5 · Reply


ممنون بخاطر آگاهی رسانی در این خصوص

1402/03/22 3 · Reply



©2003-2024