افشاگر ماجرای «واترگیت» پس از 32 سال خودرا آفتابی کرد


مدت زمان مطالعه: 5 دقیقه و 6 ثانیه
مدت زمان مطالعه: 5 دقیقه و 6 ثانیه
در 91 سالگی سی و یکم ماه می 2005 افشاگر ماجرای واترگیت یا Watergate Scandal که باعث کناره گیری ریچارد نیکسون و تغییر مسیر تاریخ آمریکا و تا حدی جهان شد خودرا معرفی و اصطلاحا آفتابی کرد و نویسندگان واشنگتن پُست که ماجرای واترگیت سال 1972را از قول یک آگاه ناشناس افشاء کرده و این ناشناس را در خبر خود «دیپ تروت!Deep Throat = زبان شُل، کسی که نمی تواند زبانش را کنترل کند» نوشته بودند تایید کردند که افشاگر ماجرای واترگیت همان بود که خودرا معرفی کرده است و آنان طبق قولی که داده بودند در طول 32 سالی که گذشت از افشاء نام او خودداری کرده بودند و اینک که خودش آن را اعلام داشته، تعهد آنان به حفظ راز پایان یافته است.

«مارک فلتMark Felt» معاون پلیس امنیت داخلی آمریکا (اف.بی.آی) در زمان حکومت نیکسون، که در سال 2005 نود و یک ساله و در سانتا رزا (کالیفرنیا) زندگی می کرد چند روز پیش از آفتابی کردن خود، مشاور قضایی اش را فراخوانده و از او خواسته بود که به مجله «ونیتی فرVanity Fair» بنویسد که وی قضیه واترگیت را به «باب وودوارد Bob Woodward» خبرنگار اینوستیگیتیو واشنگتن پست گفته بود و از او خواسته بود که نامش محرمانه بماند.
سه شنبه (31 مه 2005) در پی انتشار مجله، اصحاب خبر به محل سکونت «ویلیام مارک فلت» رفتند و او مطلب منتشره در مجله را تایید کرد.
ماجرای واترگیت طبق گزارشهای منتشره، از این قرار بود که تنی چند از همکاران و دستیاران ریچاد نیکسون که برای تجدید انتخاب او در انتخابات نوامبر 1972 تلاش می کردند درصدد به سرقت بردن «برنامه های تبلیغات انتخاباتی و فهرست کمکهای مالی افراد و کمپانی ها به حزب دمکرات» از ستاد انتخاباتی «مک گاورن» نامزد این حزب که در ساختمان «واترگیت» در شهر واشنگتن استقرار داشت، ضبط مکالمات مراجعین این ستاد و گرفتن مخفیانه عکس و فیلم از آنان بر می آیند تا با عمل متقابل تبلیغات رقیب را خنثی کنند. در اجرای این نقشه، افرادی تعیین می شوند. اینان در نخستین ساعات بامداد 17 ژوئن آن سال وارد ساختمان واترگیت می شوند ولی هنگام کارگذاری دستگاه استراق سمع و دوربین مخفی دستگیر می شوند و از جیب آنان که پنج تن (چهار نفرشان ساکن شهر میامی فلوریدا) بودند شماره های تلفن دو تن از همکاران نیکسون در کاخ سفید و مقداری اسکناس های صد دلاری و ... به دست می آید و معلوم می شود که یکی از آنان قبلا برای سازمان «سی.آی.ا» کار می کرده و حقوق می گرفته و ....
این رویداد به اطلاع «باب وودوارد» خبرنگار اینوستیگیتیو واشنگتن پست می رسد، و ماوقع پس از بررسی های وودوارد به صورت خبر در می آید و با تایید «برنستاین» و «بردلی» دبیر میز مربوط و سردبیر وقت این روزنامه انتشار می یابد. [وودوارد قبلا افسر سابق نیروی دریایی آمریکا بود که پس از انقضای خدمت و انجام تحصیلات روزنامه نگاری وارد این حرفه می شود و تا مرحله روزنامه نگاری اینوستیگیتیو پیش می رود که جزئیات تحقیقات او به صورت گزارش در روزنامه و نیز کتاب انتشار می یابد. اینوستیگیتیو در اصطلاح روزنامه نگاری یعنی روزنامه نگار در نقش کارآگاه پلیس و بازپرس].
در پی افشاگری واشنگتن پست و جنجال متعاقب آن، جمعی از همکاران نیکسون کناره گیری و 40 نفر از اعضای ستاد انتخاباتی او دستگیر و محاکمه می شوند ولی خود او می گوید که شخصا از ماجرا بی خبر بوده و وارد جزئیات کار ستاد انتخاباتی اش نمی شده است. بعدا گم شدن نوارهای ضبط صوت کاخ سفید و انتشار مطالب دیگر، کنگره آمریکا را برآن داشت که نیکسون را محاکمه پارلمانی (ایمپیچمنت) کند که وی در آستانه محاکمه، در آگوست 1974 کناره گیری کرد و جرالد فورد جانشینش وی را بخشید و از مجازات رهانید.
درباره ماجرای واترگیت چند کتاب تالیف و یک فیلم سینمایی (تحت عنوان همه مردان پرزیدنت) ساخته شده ولی نام افشاگر اصلی قضیه تا 31 ماه می 2005 برای مردم روشن نبود.
فِلت در سال 1972

شخص نیکسون همان زمان حدس زده بود که افشاگری کار چه مقامی بوده است. شبکه ان.بی.سی. سه شنبه شب (31 می 2005) ضمن انتشار مشروح خبر، فیلم مذاکره نیکسون با مشاورانش را که توسط دوربین کاخ سفید (نصب شده در اطاقها) گرفته شده و ضمیمه اسناد مربوط بوده است پخش کرد. طبق این فیلم، نیکسون به مشاورانش گفته بود: این افشاگری زیر سر «مارک فِلت» است. یکی از مشاوران گفته بود که «مارک فِلت» یهودی است. نیکسون با خشم رو به او کرده و گفته بود که چرا یک یهودی را معاون اف.بی.آی کرده اید و .... (از زمان نیکسون، مکالمات و رفت و آمدهای کاخ سفید روی نوار و فیلم ضبط می شود).
به نوشته «باب وود وارد»، آشنایی وی با «فِلت» اتفاقی و در زمانی بوده که او به عنوان افسر نیروی دریایی میان ستاد نیروی دریایی و کاخ سفید رفت و آمد داشته و پس از روزنامه نگار شدن به تماس با او ادامه داده و به دوستی و اعتماد فی مابین انجامیده است. «فِلت» که در سال 1972 مرد شماره 2 اف بی آی بود انتظار داشت که پس از درگذشت «هوور» که در ماه می آن سال فوت شد به ریاست آن سازمان منصوب شود که نیکسون فرد دیگری از دوستداران خود را منصوب کرد که باعث دلخوری «فِلت» شد. ادامه آشنایی فلت و وودوارد که به دوستی و اعتماد انجامیده بود احتمالا سبب شده بود که فلت قضیه واترگیت را به او بگوید و نیکسون سقوط کند. قبلا ( در ماه می 1972) تلاشی صورت گرفته بود که درجریان تیراندازی به جورج والاس (نامزد انتخابات) پای نیکسون به میان کشیده شود که یک توطئه بود.فِلت در آغاز کار ضد جاسوسی


«فِلت» که از دوران جنگ جهانی دوم کار ضد جاسوسی می کرد یک بار هم متهم به بازکردن بدون مجوز خانه های مردم و ورود به آنها شده بود و محکومیت یافته بود که رونالد ریگن رئیس جمهوری پیشین او را بخشیده و از مجازات رهانیده بود.
قضاوت درست درباره انگیزه های این افشاگری و انگیزه آن هنوز زود است


: تاریخ واترگیت William Mark Felt ریچارد نیکسون
افشاگر ماجرای «واترگیت» پس از 32 سال خودرا آفتابی کرد
5.0 (2)


دمتون گرم. عالی بود

1402/03/03 5 · Reply


خیلی خوب بود. استفاده زیادی کردم

1402/03/03 5 · Reply




©2003-2024

0.29964 13.54 52