آمار وضعیت کتاب و کتابخوانی در اپریل 2015


مدت زمان مطالعه: 3 دقیقه و 4 ثانیه
مدت زمان مطالعه: 3 دقیقه و 4 ثانیه
دهم اپریل 2015 (فروردین ماه 1394) گزارشی درباره آمار وضعیّت کتاب از کتاب خوانی تا تیراژ کتاب ها در 25 کشور از 5 قاره انتشار یافته بود که حکایت از ایجاد تغییر در تألیف، تیراژ و خواندن کتاب داشت.
این آمار مربوط به سه سال منتهی به ژانویه 2015 بود.
از این آمار چنین بر می آید که توجه جهانیان به مجموعه داستانهای کوتاه غیر تخیّلی، خاطرات، بیوگرافی ها و کتاب های مربوط به روابط انسانی و ازجمله کشش های غریزی و کتاب های حاوی افشاء گری بیشتر شده و خرید و مطالعه کتاب های دیگر ازجمله داستانهای طولانی و تخیّلی کاهش یافته بود. کشش به خرید کتاب های مطرح در رسانه ها مثلا در صفحه معرفی «کتاب های پُرفروش» نیویورک تایمز بیشتر بوده است.
برای تهیه این آمار، وضعیت عاریه کتاب از کتابخانه های عمومی کشورهای 25 گانه نیز استعلام شده بود. بیشتر کتاب خوانها همچنان از گروهها سنی بالاتر از 35 سال و بویژه بالاتر از دهه 40 عمر بوده اند. کتاب های نواری و ضبط شده در سی. دی. که روزگاری مورد توجه سالخوردگان بودند رونق خودرا از دست داده اند و برخلاف تصور، رشد کتاب های دیجیتالی شتاب پیش بینی شده را نداشته ولی اندکی بهتر از کتاب های چاپی بوده است. میانگین بهای کتاب رشد 15 درصدی داشته است. افزایش فروش کتاب های دست دوم نشان داده بود که گران شدن بهای کتاب بی تاثیر در اُفت تیراژ نبوده است. «درصد» سوبسید دولتی کتاب های غیر داستانی که عمدتا به صورت خرید برای ارسال به کتابخانه های عمومی و آموزشی و اشخاص (مقامات مربوط به موضوع کتاب و ...) بیشتر شده است.
آمار نشان می دهد که جوانان علاقه بیشتری به خریداری کتاب هایی داشته اند که درباره موضوعات روز بوده و چنین موضوعاتی به صورت کتاب درآمده بودند. کتاب های کودکان و آشپزی همچنان دارای رونق بوده ولی از تیراژ کتاب های مربوط به پزشگی و تشخیص امراض و پیشگیری از آنها و نیز هرگونه تعمیرات به دلیل قرار گرفتن این موضوعات در اینترنت کاسته شده است. به عبارت دیگر، آنلاین شدن ها به خرید کتاب و مطبوعات چاپی آسیب زده است.
سفرنامه های ژورنالیست ها و جامعه شناسان و حقیقت یابان و نیز کتاب های عکس (تألیف عکاس های حرفه ای) بیش از پیش مورد توجه بوده و کتابخانه ها تنها خریدار دائرة المعارف ها و کتاب های سنگین علمی بودند. میانگین بهای کتاب های درسی دانشگاهی 28 درصدد افزایش داشته و بازار دست دوم این کتاب ها بهتر بوده است.
این آمار حکایت از روزافزون بودن انگلیسی دان ها دارد. این استنباط از آنجا به دست آمده است که خرید کتاب به زبان انگلیسی در کشورهای غیر انگلیسی زبان بیشتر شده است و پس از زبان انگلیسی، زبان اسپانیایی. توجه به کتاب در کشورهای سوسیالیستی سابق کمتر از آمارگیری قبلی بود.
طبق تعریف، کتاب بمانند مطبوعات، رادیوتلویزیون، عکس، فیلم و هرگونه فعالیت نمایشی (شو بیزنس) یک رسانه است.
این کاریکاتور به همراه گزارش آمار کتاب در یکی از روزنامه های آمریکا چاپ شده بود


دسته : تاریخ کتابخوانی
آمار وضعیت کتاب و کتابخوانی در اپریل 2015
3.5 (2)


چقدر خوب بود.ممنون

1402/02/13 5 · Reply


درود به روحتون =)

1402/02/13 2 · Reply



©2003-2024