انتشار خبر مشابه سازی (کلونینگ Cloning) یک میش به نام دالی Dolly


مدت زمان مطالعه: 2 دقیقه و 19 ثانیه
مدت زمان مطالعه: 2 دقیقه و 19 ثانیه
دکتر ویلمات و دالی اشبیست و دوم فوریه 1997 در انستیتوی اسکاتلندی راسلین Roslin در ویژه پژوهشهای علمی خود اعلام کرد که موفق شده است از راه شبیه سازی ـ Cloning یک میش به وجود آورد که در پنجم جولای 1996 به دنیا آمده و اینک [در آن روز] هفت ماه و 27 روزه است.
در این اعلامیه علت تأخیر در انتشار این دستآورد ذکر نشده بود. در اعلامیه اضافه شده بود که دکتر ای ین ویلمات Ian Wilmut امبرویولوژیست Embryologist ارشد آن انستیتو با کمک همکاران به این موفقیت دست یافته است. اعلامیه حکایت داشت که نام میش، دالی Dollyگذارده شده که نام یک خواننده ـ آهنگ ساز معروف است.
میش دالی پس از 4 بار برّه آوردن و داشتن حیات طبیعی در فوریه 2003 دچار بیماری کبدی شد و چهاردهم این ماه پس از 7 سال و 7 ماه و 9 روز زنده بودن از میان رفت.
ماجرای میش دالی و انتشار اخبار مربوط به آن، دانش کلونینگ را گسترش داد و امر مشابه سازی حیوانات به تدریج به صورت امری عادی درآمد. با وجود این، بسیاری از کشورها این تجربه را در مورد انسان ممنوع کرده اند. ولی، معدودی از کشورها و ایالت کالیفرنیا در آمریکا با ساخت سلول برای جایگزینی سلولهای از میان رفته انسان مخالفت ندارند.
بحث از عمل کلونینگ، سالها پیش از تجربه دکتر ویلمات Ian Wilmut هم در میان بود. برای مثال: در سال 1938 دانشمند آلمانی ـ دکتر Hans Spemann اعلام کرده بود که اگر هسته یک تخمک را بردارند و هسته سلول دیگری را جایگزین آن کنند تکثیر سلولی می کند و یک جنین از نوع آن به وجود می آید. در سال 1989 یک دانشمند دانمارکی چنین تجربه ای را به عمل آورد و پس از او دکتر ویلمات اسکاتلندی. در سال 1998 دانشگاه ویسکانسین آمریکا چنین تجربه ای را روی سلول انسان انجام داد و در سال 2001 در ایالت ماساچوست.


: تاریخ انستیتوی اسکاتلندی راسلین Roslin Cloning ای ین ویلمات امبرویولوژیست Embryologist Hans Spemann Ian Wilmut دانشگاه ویسکانسین
انتشار خبر مشابه سازی (کلونینگ Cloning) یک میش به نام دالی Dolly
(0)



©2003-2024

0.15337 13.43 50