آغاز خروج نیروهای آمریکایی از عراق در سال 2011


مدت زمان مطالعه: 2 دقیقه و 48 ثانیه
مدت زمان مطالعه: 2 دقیقه و 48 ثانیه
اوباما و مالکی پس از مذاکرات و قول و قرارهای 12 دسامبر 2011 در کاخ سفید، به نشانه صمیمیّت دست در دست هم این عکس یادگاری را گرفتنددوازدهم دسامبر 2011 و در آستانه خروج نیروهای رزمی آمریکا از عراق که خروج آنان 31 دسامبر پایان یافت، نوری المالکی نخست وزیر وقت عراق با باراک اوباما رئیس جمهوری وقت آمریکا در کاخ سفید (واشنگتن) دیدار کرد.
اوباما و مالکی پس از انجام گفتگو و تبادل نظر با یکدیگر، در یک مصاحبه عمومی مشترک حضور یافتند. در اینجا اوباما با تاکید اطمینان داد که دولت آمریکا شریکِ استراتژیکِ وفادار و نیرومند عراق باقی خواهد ماند. وی ضمن اشاره به کار تکمیل خروج نیروهای رزمی آمریکا از عراق، باردیگر اطمینان داد که آمریکا حضور نیرومند و قاطع خودرا در منطقه خاورمیانه حفظ خواهد کرد و عراقی ها یقین داشته باشند که آمریکا آنان را تنها نخواهد گذارد.
در این اجتماع روزنامه نگاران، مالکی گفت که یک ناسیونالیست عراقی است و نفوذ خارجی را از ناحیت هردولت که باشد تحمُّل نخواهد کرد. و اوباما بلافاصله گفت که این قول مالکی را باور دارد، روی آن حساب می کند و آن را می پذیرد.
اوباما در همینجا گفت که دولت او از ایران خواهد خواست که هواپیمای بدون خلبان اکتشافی (پهپاد) آمریکا را که چهارم دسامبر (دسامبر 2011) فرود آورده است پس بدهد. [این درخواست همان روز تسلیم ایران شد.].
رسانه های آمریکا ضمن گزارش این دیدار به تشریح و تفسیر پیمان استراتژیک مشترک آمریکا و عراق که 27 نوامبر 2008 به تصویب پارلمان و چهارم دسامبر آن سال به امضای اعضای شورای ریاست جمهوری عراق رسیده است پرداخته بودند که به موجب آن دولت آمریکا از عراق در برابر هرگونه تهدید و تعرّض دفاع خواهد کرد و نوشته بودند که بنابراین، خروج یکانهای رزمی آمریکا از عراق جای نگرانی ندارد.
این رسانه ها همچنین تلفات جانی و هزینه مالی آمریکا در عراق از سال 2003 تا آن زمان را برشمرده بودند که نشان می داد چهار هزار و پانصد نظامی کشته و 32 هزار تن دیگر مجروح شده و هزینه مالی؛ بیش از هفتصد میلیارد دلار و شاید هشتصد میلیارد بوده است. جمع مقتولان عراقی 115 هزار تن گزارش شده بود. شمار نظامیان آمریکا در سال 2007 در عراق 170 هزار تن بود که کار خارج ساختن آنان از آن کشور از سال 2009 آغاز شده بود.
طبق این گزارش ها،مستشاران آمریکایی و مربیّان و مستشاران نظامی وابسته به سازمانهای غیر دولتی آمریکا (کنتراتورها) می توانند در عراق ادامه کار دهند. شمار کنتراتورهای آمریکایی سرگرم کارهای عمران و توسعه و ... در عراق در آن زمان بالغ بر هزاران نفر بود.


: تاریخ اوباما نوری المالکی
آغاز خروج نیروهای آمریکایی از عراق در سال 2011
(0)



©2003-2024

0.10303 13.44 50