نهم می، روز پیروزی روس ها در جنگ جهانی دوم


مدت زمان مطالعه: 5 دقیقه و 23 ثانیه
مدت زمان مطالعه: 5 دقیقه و 23 ثانیه
روس ها که در جنگ جهانی دوم 27 میلیون کشته تلفات دادند، هر سال نهم ماه می ـ سالروز تسلیم ارتش آلمان ، طبق تقویم خودشان را به نام روز پیروزی «در جنگ میهنی بزرگ» برگزار می کنند و نهم می 2015 پُررنگ تر از هر سال.
تلفات جماهیر شوروی در جنگ دوم جهانی جمعا 35 میلیون (24 میلیون غیر نظامی و 11 میلیون نظامی) بود که 8 میلیون از آنان از سایر جمهوری های شوروی بودند. تلفات غیر نظامیان را عمدتا روسیه، بلاروس و اوکراین تحمل کردند. تلفات اتحاد شوروی نزدیک به نیمی از کل تلفات جنگ بود که به اظهار تاریخ نگاران، میخائیل گورباچف هنگام انحلال پیمان ورشو و بوریس یلتسین و شرکاء اش با فروپاشانیدن آن جماهیریه، این خون ها را نادیده گرفته بودند!.
آلمانِ ناسیونال سوسیالیست با مسکو قرارداد عدم تجاوز امضاء کرده بود و به اتفاق لهستان را تصرف و میان خود قسمت کرده بودند که هیتلر ناگهان پای بر قرارداد گذاشت و شوروی را مورد حمله نظامی قرار داد و این بزرگترین اشتباه او بود و خلاف منطق نظامی (نبرد همزمان در چند جبهه، در نظر نگرفتن وسعت کشورِ هدف تعرض و اوضاع جغرافیایی آن و نیز محاسبه نفرات و قدرت آتش که مهاجم باید سه برابر باشد). اگر او دست به این تعرّض نزده بود، شکست نمی خورد. آلمان ناسیونال سوسیالیست تا روز 22 ژوئن 1941 که تعرّض به شوروی را آغاز کرد، در جنگ پیروز بود؛ فرانسه را به زانو درآورده بود، لهستان، هلند، بلژیک، لوکزامبورک، دانمارک، نروژ و چک اسلواکی را تصرف کرده بود، انگلستان زیر بمباران هواپیماهای آن قرار داشت و نیروهای آلمانی در شمال آفریقا، یونان و یوگوسلاوی پیشرفت داشتند. تعرّض آلمان به شوروی به لحاظ سیاسی هم توجیه منطقی نداشت و آنچه را که می خواست (سوخت و خوراکی و ...) می توانست از طریق مذاکره از روس ها دریافت دارد که ضد غرب (کاپیتالیسم) بودند.
هیتلر و حزب او که در دهه 1930 با رای مردم آلمان بر سر کار آمده بودند ـ مردمی که طبق قراردادهای ورسای تحقیر شده بودند و دچار تورّم پول، در آغاز کار اراضی آلمانی از دست رفته پایان جنگ جهانی اول را می خواستند. دولت های اروپایی با الحاق سودِتِنلاند (منطقه ای آلمانی در چک اسلواکی) به آلمان موافقت کردند و چون در مورد بازگرداندن اراضی پروس که به لهستان داده شده بود اکراه کردند، آلمان یکم سپتامبر 1939 به زور متوسل شد و دو روز بعد فرانسه و انگلستان به آن اعلان جنگ دادند. بنابراین، جنگ با این دو کشور را آلمان آغاز نکرده بود و کشورهای مجاور فرانسه را برای عبور واحدهایش و کشورهای بالتیک را با هدف بستن راه لندن تصرف کرده بود. تلفات فرانسه در جنگ جهانی دوم 217 هزار نظامی و 570 هزار غیرنظامی و تلفات انگلستان در جنگ با آلمان و ژاپن در دو قاره 388 نظامی و 450 هزار غیر نظامی بود. دولت واشنگتن که پس از محاسبات دقیق 5 ماه پس از تعرّض آلمان به شوروی وارد جنگ جهانی دوم شد در دو جبهه شرق و اروپا 417 هزار نظامی و 418 هزار غیر نظامی تلفات داد. کل تلفات آلمان در جنگ جهانی دوم 5 میلیون و 540 هزار نظامی و حدود 7 میلیون غیر نظامی بود.
9 روز پس از خودکشی هیتلر و برافراشته شدن پرچم روسیه بر فراز ساختمان پارلمان آلمان در برلین و یک هفته پس از افتادن همه شهر برلین و حومه اش به دست ارتش سرخ، 15 دقیقه مانده به آغاز روز 9 می 1945 (به وقت اروپای مرکزی ـ برلین) سند تسلیم رایش سوم (آلمان نازی) به امضای مارشال کایتل (کیتل) رئیس ستاد ارتش آلمان و با مجوّز دریاسار دونیتس جانشین هیتلر به گئورگی ژوکوف ـ مارشال شوروی و فاتح برلین داده شد و جنگ در جبهه های اروپا پایان یافت ـ جنگی که جمعا در آن حدود 74 میلیون انسان (25 میلیون نظامی و نزدیک به 50 میلیون غیر نظامی ـ مستقیما و یا در نتیجه آن از قبیل بیماری و گرسنگی و ...) جان داده بودند. ژوکوف که چند دقیقه مانده به پایان هشتم ماه می 1945 استاد تسلیم را دریافت کرد، ارتش هیتلر را از دروازه مسکو عقب زده بود و تا برلین دنبال کرده بود. جنگ جهانی دوم سه ماه بعد و در پی بمباران اتمی ژاپن و تسلیم شدن این دولت، در مشرق زمین هم به پایان رسید.
از زمان پایان جنگ جهانی دوم، میان قدرت ها جنگ دیگری از نوع دو جنگ بزرگ قرن 20 رخ نداده و دلیل آن وجود سلاح اتمی در دست قدرت ها و امروزه در زرّادخانه 9 دولت بوده است. جنگ های پس از سال 1945 منطقه ای، نیابتی و محدود و اخیرا مخلوطی از انواع تحریم، راه اندازی شورش و جنگ چریگی و ترور بوده اند. این دوران با پیدایش مسئله اوکراین و مداخلات غرب در اعضای سابق جماهیر شوروی که قبلا امپراتوری روسیه را تشکیل می دادند ممکن است پایان یابد و دوران یارگیری تازه، تهدید و درگیری های از نوع دیگر آغاز شود،و همچنین احیاء آنارکیسم که پیدایش آن دارد مشاهده می شود.
در مراسم هفتادمین سالروز پیروزی روس ها در مسکو که مفصل تر از هر سال دیگر بود و دولت روسیه آخرین تجهیزات نظامی خودرا به نمایش گذارد بیش از 20 رئیس کشور ازجمله سران چین، هند، ویتنام، کوبا، ونزوئلا، مصر، یونان، جمهوری چک، زیمبابوه، صربستان، بُسنی هرزگوین، قبرس، فدراسیون آفریقای جنوبی و ... شرکت داشتند و میان روسیه و برخی از آنان ازجمله چین قراردادهایی امضاء شد. قراردادهای روسیه و چین به تعداد 32 قرارداد هشتم ماه می 2015 به امضای سران دو کشور رسید. این قراردادها پیرامون تحکیم روابط اقتصادی و ارتقاء اتحادیه اقتصادی اوراسیا و صادرات نفت و گاز روسیه به چین بود.
فتح برلین به این ترتیب؛ با برافراشته شدن پرچم شوروی برفراز پارلمان رایش سوم اعلام شده بود


ژنرال Jodl (نفر وسط) در حال امضاء کردن اسناد تسلیم بدون قید و شرط آلمان در مقرّ متفقین غربی در شهر ریمز (شمال فرانسه) است ـ ژنرال جُدل (یُدل) که 16 اکتبر 1946 به دار آویخته شد درخواست کرده بود که تیرباران شود که متفقین نپذیرفته بودند. آخرین جمله جُدل این بود: زنده باد آلمانِ جاویدان. وی دهم ماه می 1890 به دنیا آمده بود


آرماتا ـ تی ـ 14 تازه ترین تانک های روسیه در مراسم هفتادمین سالروز پیروزی در خیابان های مسکو (9 ماه می 2015)


موشک اتمی آر. اِس ـ 24 در خیابانهای مسکو در مراسم هفتادمین سالروز پیروزی روس ها در جنگ دوم


دسته : تاریخ شوروی
نهم می، روز پیروزی روس ها در جنگ جهانی دوم
3.5 (2)


زنده باشید ایشالله

1402/02/19 5 · Reply


کوتاه، مختصر و مفید

1402/02/19 2 · Reply



طرح زندگی خوب

درباره ما

طرح زندگی خوب، پرتال جامعی است که در اکثر حوزه های مرتبط با کیفیت زندگی، به ارائه خدمات آنلاین و تولید محتوی می پردازد. هدف این سامانه، ایجاد فرصت های بهبود در کیفیت زندگی فارسی زبانان بویژه ایرانیان عزیز می باشد.

عضویت در خبرنامه
عضویت

کلیه حقوق وبسایت glp.ir متعلق به تیم طرح زندگی خوب است.