روزی که رضاشاه دستور مجازات خائنین را داد


مدت زمان مطالعه: 2 دقیقه و 55 ثانیه
مدت زمان مطالعه: 2 دقیقه و 55 ثانیه
نهم شهریور ماه 1320 (31 آگوست 1941) رضاشاه پهلوی پس از اطلاع از مرخص شدن سربازان پادگانها (بدون اطلاع فرمانده کل قوا)، این عمل را یک خیانت بزرگ به وطن خواند و همه اعضای شورای ستاد عالی جنگ را که برای هدایت واحدهای ارتش به مقاومت در برابر تجاوز خارجی تشکیل شده بود به دفتر خود در سعد آباد فراخواند.
در محوطه کاخ در برابر مقامات نظامی و غیر نظامی، سرلشکر احمد نخجوان کفیل وزارت جنگ و سرتیپ علی ریاضی کفیل رکن دوم ستاد ارتش (اطلاعات ارتش) را مسئول مرخص کردن خائنانه افراد پادگانها در برابر دشمن اعلام داشت و تا می توانست با عصای خود آن دو را کتک زد، درجه های نظامی آنان را پاره کرد و به زندان فرستاد تا در دادگاه صحرائی زمان جنگ محاکمه شوند که چنین دادگاهی معمولا حکم اعدام صادر می کرد.
پهلوی یکم سپس به جان سایر افسران ارشدی که در آنجا بودند افتاد و همه را کتک زد، خائن خواند و گفت نانی را که این ملت به شما داده تا از ایشان و وطن دفاع کنید حرامتان باد.
رضاشاه دستور انجام محاکمه خائنان در اسرع وقت را صادر کرد و بدون این که از مذاکرات محرمانه فروغی و علی سهیلی (نخست وزیر و وزیر امور خارجه) با دو دولت متجاوز آگاه باشد اعلام داشت که خود او جلسات دادگاه را اداره خواهد کرد!.
رضاشاه در همین جلسه، انتصاب سرلشکر بوذرجمهری را به فرماندهی نیروی هوائی تایید کرد. افسران نیروی هوائی روز پیش از این، دستور واصله از سوی سرلشکر نخجوان (فرزند یک مهاجر قفقازی) در مورد تحویل دادن هواپیماها و رفتن به مرخصی را نپذیرفته بودند و در پایگاه هوایی قلعه مرغی بر ضد فرمانده خود سرتیپ احمد خسروانی دست به نافرمانی زده و وی را بازداشت کرده بودند. افسران نیروی هوایی سپس هواپیماها را به پرواز در آوردند و به مقابله با هواپیماهای شوروی رفتند. ستاد جنگ (به ریاست نخجوان) به جای تشویق این وطندوستی، چند واحد نیروی زمینی را که هنوز در پادگانها ی تهران بودند مامور تصرف قلعه مرغی کرد و زد وخورد این واحدها با واحد محافظت از پایگاه قلعه مرغی، مردم تهران را به وحشت انداخت و در جریان این زد و خورد خلبانان نیروی هوائی هواپیماها را از پایگاه خارج و در زمین های یافت اباد (اینک مسکونی شده اند) فرود آوردند و استتار کردند.
درهمین روز فروغی به مجلس اطلاع داد که مذاکرات او با نمایندگان دولتین انگلستان و شوروی ادامه دارد و نتایج را پس از حصول نتیجه به اطلاع مجلس خواهد رسانید. در این میان رادیو های لندن و دهلی که آن هم وابسته به انگلستان بود پی در پی از پیشروی نیروهای انگلستان و شوروی به سوی تهران خبر می دادند و شدیدا از رضاشاه انتقاد می کردند و کوشش داشتند که او را از چشم مردم بیندازند.


دسته : تاریخ رضا شاه رضاشاه رضا خان پهلوی 1320 جنگ جهانی دوم
روزی که رضاشاه دستور مجازات خائنین را داد
3.5 (2)


به نظرم خوب بود

1401/07/07 5 · Reply


خسته نباشید. استفاده کردیم از مطلب خوبتون

1401/07/07 2 · Reply



طرح زندگی خوب

درباره ما

طرح زندگی خوب، پرتال جامعی است که در اکثر حوزه های مرتبط با کیفیت زندگی، به ارائه خدمات آنلاین و تولید محتوی می پردازد. هدف این سامانه، ایجاد فرصت های بهبود در کیفیت زندگی فارسی زبانان بویژه ایرانیان عزیز می باشد.

عضویت در خبرنامه
عضویت

کلیه حقوق وبسایت glp.ir متعلق به تیم طرح زندگی خوب است.