روزی که «مائو» خروشچف را تجدید نظر طلب خواند


مدت زمان مطالعه: 2 دقیقه و 2 ثانیه
مدت زمان مطالعه: 2 دقیقه و 2 ثانیه
این عکس، دِلسَردی مائو از خروشچف را نشان می دهدنهم آگوست 1958، همزمان با دیدار خروشچف رهبر وقت شوروی از چین، دولت آمریکا یک بار دیگر اعلام کرد که رژیم پکن را به سازمان ملل راه نخواهد داد.
دیدار خروشچف از چین سوم آگوست آغاز شده بود. مائو پس از مذاکرات طولانی در پکن با خروشچف، متوجه شده بود که وی بمانند سران قبلی مسکو فکر نمی کند و در بعضی موارد آماده تعدیل مارکسیسم و نیز روش حکومت کردن و سازش با دولت های غیر سوسیالیست و قدرت های رقیب است.
مائو در همین دیدار، سیاست همزیستی مسالمت آمیز خروشچف با آمریکا و دولت های کاپیتالیستی دیگر را رد کرد و اعلام داشت که این دولت ها در باطن از تصمیم خود مبنی بر انهدام کامل و ریشه کن کردن سوسیالیسم که با منافع آنها ناسازگار است دست برنخواهند داشت و همواره در صدد یافتن فرصت برای ضربه زدن خواهند بود.
در پی انتشار نظرات مائو، طولی نکشید که انتقاد کمونیست های چین از مقامات شوروی آغاز شد و کرملین نشینان را تجدید نظر طلب خواندند و این انتقاد تا پایان عُمر مائو ادامه داشت. اما، اینک! و به قولی، پکن نشینان که از پلکان مائو بالا آمده و بر کرسی قدرت نشسته اند به کاپیتالیسم ـ آن هم از نوع دولتی آن بازگشته اند. برخی از اصحاب نظر در سال های پس از 2019 گفته اند که به نظر می رسد Xi Jinping رهبر کنونی چین دارد دست به اصلاحات می زند.


: تاریخ خروشچف مائو کاپیتالیسم Xi Jinping
روزی که «مائو» خروشچف را تجدید نظر طلب خواند
4.0 (2)


به نظرم خوب بود

1402/05/18 5 · Reply


مطلب خوب و کامل

1402/05/18 3 · Reply




©2003-2024

1.07808 13.75 45