عتراض ایرانیان به پرواز دو هواپیمای انگلیسی بر فراز تُنب


مدت زمان مطالعه: 1 دقیقه و 54 ثانیه
مدت زمان مطالعه: 1 دقیقه و 54 ثانیه
در پی انتشار خبرِ پرواز دو هواپیمای انگلیسی بر فراز جزیره ایرانی «تنب مار ـ تُنبِ مارو» که بیست و دوم اردیبهشت 1332 (ماه می 1953 میلادی) در صفحات اول روزنامه های تهران به چاپ رسیده بود مقامات دولت وقت، احزاب و مردم دست به اعتراض زده و روزنامه ها سرمقاله های خودرا به محکوم کردن اقدام انگلستان اختصاص داده بودند.
روزنامه اطلاعات حتی به تفسیر واژه پارسی تُنب (از مصدر تُنبیدن و تُنبانیدن به مفهوم آوار، انباشته بودن، روی هم ریخته شدن اشیاء، توده خاک) پرداخته بود که به دلیل درهم ریختگی خاک و نیز انبوه مارها در این جزیره، آن را از قدیم الایام چنین نامیده اند و به اصطلاح کرمانی ها؛ تُنب مارو (تُنب ماردار). این خروش ایرانیان غرب را به اندیشه فرو بُرد.
دو هواپیمای انگلیسی ظاهرا به حمایت از ادعای حاکم راس الخیمه که خودِ انگلیسی ها محرّک او بودند تا دولت مصدق را با مسئله تازه ای درگیر سازند از بحرین به پرواز درآمده بودند.
یک روز پیش از آن پرواز یک ناوچه توپدار انگلستان به جزیره تُنب نزدیک شده بود که در پی این دو رویداد واحدهای هوایی و دریایی ایران و لشکرهای خوزستان، فارس و کرمان به حالت آماده باش کامل درآمدند و به لشکر اصفهان و تیپ کرمانشاه دستور لغو مرخصی ها داده شده بود.


: تاریخ تنب کوچک تنب بزرگ ابوموسی
عتراض ایرانیان به پرواز دو هواپیمای انگلیسی بر فراز تُنب
4.5 (2)


مرسی

1402/02/23 5 · Reply


ممنون از شما، ادمین عزیز

1402/02/23 4 · Reply




©2003-2024

1.11834 13.55 46