سالروز تسلیم آلمان در جنگ جهانی دوم


مدت زمان مطالعه: 4 دقیقه و 31 ثانیه
مدت زمان مطالعه: 4 دقیقه و 31 ثانیه
ساعت 23 هشتم ماه می 1945 (چند دقیقه مانده به نیمه شب) فیلد مارشال ویلهلم کیتل (کایتِل) W.
Keitel رئیس ستاد ارتش آلمانِ ناسیونال سوسیالیست در کارلشورتس (کارلسهورتس) Karlshorts ـ مقرّ ارتش سرخ در برلین حضوریافت و به نمایندگی از سوی دریاسالار Karl Doenitz (دونیتس 1891 ـ 1980) که پس از خودکشی هیتلر بر جای او نشسته بود سند تسلیم وِرماخت (ارتش آلمان) را امضاء کرد و به مارشال گئورگی ژوکُف فاتح برلین داد و ژوکف آن را برای حاضران خواند.
ژنرال آلفرد جُدل (یُدل) Alfred Jodl فرمانده عملیاتی ستاد ارتش آلمان و معاون کیتل (کایتل) روز پیش از آن (هفتم ماه می) چنین سندی را در شهر ریمز واقع در شمال شرقی پاریس ـ مقرّ فرماندهی متفقین غربی ـ امضاء کرده و به آنان داده بود. با اینکه در این مراسم سوسلوپاروف ـ ژنرال ارتش سرخ هم حضور داشت، ژوکُف آن را نپذیرفت و استدلال کرد که چنین سندی نمی تواند در سرزمینی جز آلمان امضا شود و این سند باید در برلین و در مقرّ نیروهای فاتح ِ پایتخت رایش (نیروهای دولت مسکو) امضاء شود.
این استدلال پذیرفته شد و فیلدمارشال کیتل (کایتل) در مقرّ فرماندهی ژوکف حضور یافت و سند تسلیم بدون قید و شرط را امضاء کرد و جنگ جهانی دوم در جبهه های اروپا پایان یافت. در جریان جنگ جهانی دوم 35 میلیون اتباع جماهیریه شوروی ازجمله 27 میلیون روس کشته شدند و گورباچف در نیمه دوم دهه 1980 از خون این انسان ها گذشت و دستاوردها ارتش سرخ را رها ساخت و ....
غربی ها هشتم ماه می را به عنوان روز پیروزی بر آلمان که اینک همین آلمان متحد آنها شده است برگزار می کنند و روس ها روز نهم ماه می را زیرا که سند ساعت 23 روز هشتم ماه می به وقت برلین (بامداد نهم ماه می به وقت مسکو) امضاء شده بود.
در طول جنگ جهانی 1939 ـ 1945، در ماه می رویدادهای قابل بررسی و تأمل متعدد ثبت شده است از این قرار:
در ماه می 1939 (4 ماه پیش از حمله آلمان به لهستان، با هدف پس گرفتن اراضی خود که قرارداد صلح ورسای آنها را به لهستان داده بود) برلین با رُم قرارداد اتحاد تمام عیار امضاء کرد. تعرّض به لهستان یکم سپتامبر 1939 آغاز شد و سه روز بعد لندن و پاریس که تمامیت لهستان را تضمین کرده بودند به آلمان اعلان جنگ دادند.
در ماه می 1940 آلمان با فرانسه، بلژیک، هلند و لوکزامبورگ وارد جنگ شد، فرانسه شکست خورد و کنار رفت و سه کشور دیگر به تصرف آلمان درآمدند.
ماه می 1941 تعرّض نیروهای آلمان به حمایت از ایتالیایی ها به طُبرُق ِ لیبی ثبت کرده است. در همین ماه و همین سال لوفت وافه (نیروی هوایی آلمان) لندن و چند ناحیه دیگر در انگلستان را بمباران کرد که این بمباران ادامه یافت، نخست با هواپیما و بعد با موشک. رزمناو آلمانی بیسمارک نیز در همین ماه و همین سال رزمناو انگلیسی «هود» را غرق کرد.
در ماه می 1942 و در جریان تعرّض آلمان به شوروی، شبه جزیره کریمه مورد حمله قرارگرفت. هدف آلمان از توجه به جنوب و جنوب شرقی روسیه، رسیدن به چاههای نفت باکو بود و نیز نزدیک شدن با دولت دست خود ـ ایران.
در ماه می سال 1943 که هیتلر در انتظار موفق شدن تلاش دانشمندان آلمان به تولید سلاح اتمی بود نیروهای آلمانی ـ ایتالیایی در شمال آفریقا به علت نرسیدن کمک و مهمات شکست خوردند و تسلیم شدند. بیشتر نظامیان ارتش هشتم انگلیس در این پیروزی، هندیان بودند.
در ماه می 1944 ورق برگشت خورده بود. ارتش سرخ سواستوپل و تمامی کریمه را از آلمانی ها پس گرفت، نیروهای آلمانی در جبهه های شوروی حالت دفاعی و توأم با عقب نشینی به خود گرفتند و متفقین که وارد ایتالیا شده بودند تا نزدیکی شهر رُم پیشروی کرده بودند.
یک روز مانده به ماه می 1945 هیتلر که روس ها به چندصد متری مقرّ زیرزمینی او رسیده بودند و بیشتر برلین به دست آنان افتاده بود خودکشی کرد. آخرین دسته نیروهای آلمانی در ایتالیا دوم ماه می همین سال تسلیم و موسولینی دستگیر شد، روس ها بر تمامی لهستان، اتریش، بلغارستان، چک اسلواکی، مجارستان، رومانی و نیمه شرقی آلمان مسلط شده بودند که آلمان در هفتم و هشتم این ماه ـ دوبار ـ سند تسلیم امضاء کرد و فاتحان ـ پیش از تشکیل کنفرانس سران، موافقت کردند که آلمان را زیر نظر خود به چهار منطقه تقسیم کنند. در همین ماه دستگیری مقامات و ژنرالهای آلمان آغاز شد که بیشتر آنان ازجمله مارشال کیتل (کایتل) و ژنرال جُدل (یُدل) که دو سند تسلیم را امضاء کرده بودند در نوامبر سال بعد اعدام شدند.
ژنرال جُدل (یُدل) با متحدین غربی سند تسلیم امضاء می کند (سند اول، که روس ها آن را نپذیرفتند)


به رغم امضاء سند تسلیم، ژنرال جُدل (یُدل) اعدام شد ـ عکس جسد او پس از اعدام


ژنرال کیتل (کایتِل) در برلین و در مقرّ فرماندهی ارتش سرخ در حال امضاء سند تسلیم بدون شرط ارتش آلمان (ورماخت) است (سند دوم که روس ها آن را پذیرفتند و سند اصلی است)


پس از امضای سند تسلیم، مارشال ژوکف آن را برای مدعوین و روزنامه نگاران می خواند


دسته : تاریخ مارشال ژوکف مارشال ویلهلم کیتل W. Keitel جنگ جهانی دوم هیتلر
سالروز تسلیم آلمان در جنگ جهانی دوم
5.0 (2)


عالی و درجه یک

1402/02/19 5 · Reply


میشه مطلب کاملتری بذارید. ممنون میشم

1402/02/19 5 · Reply



طرح زندگی خوب

درباره ما

طرح زندگی خوب، پرتال جامعی است که در اکثر حوزه های مرتبط با کیفیت زندگی، به ارائه خدمات آنلاین و تولید محتوی می پردازد. هدف این سامانه، ایجاد فرصت های بهبود در کیفیت زندگی فارسی زبانان بویژه ایرانیان عزیز می باشد.

عضویت در خبرنامه
عضویت

کلیه حقوق وبسایت glp.ir متعلق به تیم طرح زندگی خوب است.