آغاز به کار بزرگترین بنگاه خبری آلمانی


مدت زمان مطالعه: 3 دقیقه و 27 ثانیه
مدت زمان مطالعه: 3 دقیقه و 27 ثانیه
Deutsche Welle (بنگاه خبر ـ نظر رسانی جهانی آلمان) که به 30 زبان خبر و مطالب دیگر پخش و منتشر می کند از ماه می 1953 و برنامه فارسی آن از سال 1959 آغاز بکار کرده است، ولی قدمت رادیو «پخش جهانی» آلمان به 26 آگوست 1929 (به مرکزیت زیسن Zeesen، حومه برلین) باز می گردد و بخش فارسی آن از دهه بعد.
در 5 سال آخر سلطنت رضاشاه پهلوی، اخبار بین الملل رسانه های ایران، عمدتا از خبرگزاری آلمان و رادیو برلین ترجمه می شد [برای مشاهده، به دوره های وقت روزنامه های تهران و بولتن های خبرگزاری پارس رجوع شود]. آلمانی ها بودند که برای ایران فرستنده رادیویی ساختند.
Deutsche welle با 3 هزار ژورنالیست و کارمند شاید بیش از هر بنیاد خبر و نظررسانی دیگر همراه با پیشرفت تکنولوژی و تحولات دانش و معرفت انسانی گام بر می دارد و همواره خودرا با وضعیت روز مطابقت می دهد. برای مثال؛ این بنیاد از سپتامبر 2011 برنامه های رادیویی موج کوتاه را پایان و به خبررسانی دیجیتال و پخش تلویزیونی خود گسترش داد زیراکه سِلفون ها، تابلِت ها و لَپ تاپ ها عملا جای رادیوهای موج کوتاه را گرفته اند. وبسایت های خبری دویچه وله به لحاظ تکامل، از سال 2012 در صدر بنیادهای خبر ـ نظر رسانی دیگر جهان قرار گرفته اند.
موضوع مهمتر، تنظیم حرفه ای و چگونگی عرضه خبر و نظر است که به نظر مؤلف این تاریخ آنلاین با 62 سال کار خبر، در حال حاضر کمتر می توان برای دویچه وله، در کار خود همتا و بدیل یافت. این مؤلف هر روز سه بار وبسایت دویچه وله را مرور و برخی مطالب و عکس های آن را برای خود آرشیو می کند. تنظیم و سابقه و لیدنویسی خبر و آسان کردن درک مخاطب کاری آسان نیست و مهارت فراوان لازم دارد و هزینه سنگین. عیب بسیاری از رسانه ها تا کنون این بوده که مطالب را خود [یکجانبه و بدون توجه به اهمیت عمومی قضیه و سلیقه و خواست مخاطب] انتخاب می کنند که به نظر می رسد دویچه وله می کوشد که خواست و سلیقه مخاطبان را منظور دارد و دو طرفه عمل کند.
از مطالب دویچه وله چنین برمی آید که به وضعیت جهانی دمکراسی و حقوق بشر توجه دارد که عملی در خور قدردانی است. از آنجا که آلمان در طول تاریخ خود بمانند قدرت های دیگر، تجربه استعمار و سلطه گری نداشته، این گفتار قابل پذیرفتن است که هدف این بنیاد از تحمّل هزینه سنگین خبر و نظر رسانی کمک به ارتقاء آگاهی های انسان ها و مدنیّت است.
دویچه وله متعلق به ملتی است که در طول تاریخ همیشه دوست ایرانیان بوده و متقابلا ایرانیان هم دوستدار آلمانی ها بوده اند و به خاطر این احساسات دوستانه و بدون ریا، در هر جنگ جهانی قرن 20 مورد تعرّض دشمنان آلمان قرار گرفتند و آسیب فراوان دیدند.
موضوع جالب و دمکراتیک دیگر انتخاب مدیر دویچه وله است. این انتخاب در دست دولت نیست و توسط شورای رسانه ها انجام می شود. شورای رسانه ها که در سال 2001 اریک بترمن Eric Bettemann را به مدیریت دویچه وله انتخاب کرد در نیمه مارس 2013 با 14 رای موافق، یک رای مخالف و 2 رای ممتنع پتر لیمبورگ Peter Limbourg را مدیر دویچه وله کرد. وی که متولد هفتم جولای 1960 است تجربه فراوان در ژورنالیسم شاخه تلویزیون، مولتی میدیا و خبررسانی دیجیتال (اینترنتی) دارد و بر چند زبان مسلط است و در چند کشور ازجمله ایتالیا، بلژیک و فرانسه کار ژورنالیستی انجام داده است. لیمبورگ تجربه کافی در سردبیری اخبار و مدیریت رسانه دارد.Eric Bettemann

Peter Limbourg


: تاریخ Deutsche Welle Eric Bettemann Peter Limbourg
آغاز به کار بزرگترین بنگاه خبری آلمانی
4.0 (2)


ممنون از شما، ادمین عزیز

1402/02/16 5 · Reply


کوتاه، مختصر و مفید

1402/02/16 3 · Reply




©2003-2024

1.00829 13.49 52