روزی که شهر وین به دست ارتش شوروی افتاد


مدت زمان مطالعه: 3 دقیقه و 30 ثانیه
مدت زمان مطالعه: 3 دقیقه و 30 ثانیه
 در خیابانهای شهر وین 13 اپریل سال 1945 ارتش شوروی شهر وین را تصرف کرد و 90 هزار تن از نظامیان هیتلر را به اسارت گرفت.
اتریش (سرزمین ژرمن نشین) در سال 1938 به آلمان پیوسته و یکی از ایالات آلمان (رایش سوم) شده بود.
شوروی در جریان جنگ جهانی دوم، از زمان حمله ارتش هیتلر به آن کشور در 1941 تا تصرف برلین در 1945، نزدیک به 27 میلیون کشته، تلفات داد؛ حال آن که جمع کل تلفات آمریکا در دو جبهه اروپا و آسیا به نیم میلیون نفر هم نرسید. اواخر دهه 1980 غرب موفق به فریب دادن گورباچف و دستیارنش شد و هر آنچه را که شوروی از شکست هیتلر به دست آورده بود داوطلبانه از دست داد!.
دولتهای بلوک غرب مدعی هستند که نگرانی آنها از ارتش سرخ پس از شکست هیتلر و استقرار آن در اروپای شرقی و مرکزی بود که سبب عملی شدن طرح تاسیس اتحادیه نظامی اتلانتیک شمالی (ناتو) شد.
پس از تاسیس ناتو، دولت مسکو به نوبه خود تلاش کرد در کشورهای اروپایی متحد خود که آنها را از دست ارتش آلمان خارج ساخته بود، جز یوگوسلاوی، یک پیمان دوستی و عملا نظامی به وجود آورد که به پیمان ورشو معروف شد. این کشورها در این چارچوب یک اتحادیه اقتصادی هم به وجود آوردند.
دولت وقت مسکو (گورباچف) اواخر دهه 1980 پس از دریافت وعده هایی از سران غرب، [که به نوشته پراودای آنلاین همه اش فریب و نیرنگ بود] داوطلبانه با انحلال پیمان ورشو موافقت کرد به این امید که «ناتو» هم منحل شود که برخلاف انتظار مسکو، پس از فروپاشی اسرار آمیز شوروی، ناتو نه تنها منحل نشد بلکه گسترش یافت و به مرزهای سابق شوروی رسید و از اپریل 2004 به لیتوانی، لتونی و استونی - سه کشور از کشورهای سابق شوروی وارد شده و در همان پایگاههایی که با پول روسها در این سه کشور بالتیک شوروی منحله ساخته شده اند مستقر شده است.
وزیر دفاع روسیه در اپریل 2007 و 16 سال پس از فروپاشی شوروی، برای نخستین بار اظهارداشت که در نیمه دوم دهه 1980 روس ها فریب غرب را خوردند که با ابطال پیمان ورشو و تخلیه اروپای شرقی از نیروهای خود موافقت کردند که دنباله آن فروپاشی شوروی بود. این مطلب را وزیر دفاع روسیه در جریان اعتراض به تصمیم آمریکا دایر بر استقرار موشک ضد موشک در لهستان بیان داشته بود. یک مفسر بی طرف در تفسیر اظهارات وزیر دفاع روسیه چنین نوشته بود:
«دولتهای غرب (متحدین غربی) بعد از جنگ جهانی دوم مدعی شدند که نگران یک تعرض ناگهانی ارتش سرخ هستند و این نگرانی را آنقدر تکرار کردند تا به عملی شدن طرح اتحادیه نظامی اتلانتیک شمالی (ناتو) انجامید که قبلا و در جریان جنگ جهانی دوم و در نشست کانادا روی آن توافق شده بود. ولی با اینکه که بلوک شرق منحل شده، شوروی فروپاشیده و دیگر نامی از ارتش سرخ نیست؛ ناتو همچنان خودرا گسترش می دهد و می خواهد ماموریتش را جهانی کند و به هر بهانه ای به گوشه و کنار جهان نیرو بفرستد؛ غافل از اینکه همین عمل، در ملل دیگر ایجاد تفکر مقاومت می کند. بشر دنیای قرن 21 انسان جهان دهه های 1940 و 1950 نیست و ....».
چند صاحب نظر در تفسیر توافق هفتم اپریل 2010 سران آمریکا و روسیه به کاهش دادن و مساوی کردن سلاحهای هسته ای دوکشور و وسائل انتقال آنها گفته بودند که به نظر می رسد که روسها یک بار دیگر فریب خورده اند زیرا که روسیه دارای 12 هزار و آمریکا 8 هزار سلاح اتمی است و تولید چهار هزار بمب و کلاهک شوخی نیست. اینها متعلق به همه اتباع شوروی سابق هستند نه روسها.


دسته : تاریخ سربازان شوروی جنگ جهانی دوم
روزی که شهر وین به دست ارتش شوروی افتاد
3.5 (2)


چقدر خوب بود.ممنون

1402/01/25 5 · Reply


خسته نباشید. عالی

1402/01/25 2 · Reply



طرح زندگی خوب

درباره ما

طرح زندگی خوب، پرتال جامعی است که در اکثر حوزه های مرتبط با کیفیت زندگی، به ارائه خدمات آنلاین و تولید محتوی می پردازد. هدف این سامانه، ایجاد فرصت های بهبود در کیفیت زندگی فارسی زبانان بویژه ایرانیان عزیز می باشد.

عضویت در خبرنامه
عضویت

کلیه حقوق وبسایت glp.ir متعلق به تیم طرح زندگی خوب است.