گزارش فوریه 2006 پنتاگون از وضعیت نظامی جهان


مدت زمان مطالعه: 5 دقیقه و 14 ثانیه
مدت زمان مطالعه: 5 دقیقه و 14 ثانیه
وزارت دفاع آمریکا دوم فوریه 2006 گزارش بررسی اوضاع نظامی جهان در رابطه با استراتژی آن کشور را منتشر ساخت که هر چهار سال یک بار انتشار می یابد و سندی قابل ملاحظه تلقی می شود.
در گزارش فوریه 2006، چین به عنوان کشوری اعلام شده بود که باید پاییده شود تا به صورت معارض آمریکا دَرنیاید.
در این گزارش [که برکنار از تاثیر سیاست های روز نبوده است] آمده بود:
"دولت چین از سال 1996 به گونه ای «اعلام نشده» در حال تقویت بنیه نظامی خود بوده است. این دولت به خودنمایی نظامی پرداخته و می کوشد که هماورد آمریکا در سطح جهان شود و به این تمرین با تکمیل لاینقطع تکنولوژی مربوط و افزایش بودجه نظامی خود ادامه می دهد، حال آنکه در این سالها، آمریکا به دلیل نبودن یک معارض در صحنه، مسابقه تسلیحاتی را متوقف ساخته است. آهنگ و مسیر تقویت نظامی دولت چین به گونه ای است که احتمال برهم خوردن تعادل نظامی منطقه (خاور دور) وجود دارد که یک ریسک بزرگ خواهد بود. دولت چین با اجرای برنامه های از پیش تنظیم شده خود، دارای ابزارهای جنگ الکترونیک و سایبر (دیجیتال) هم شده است.".
در این گزارش که جمعه شب، سوم فوریه 2006، از شبکه های تلویزیونی آمریکا همراه با تصویر پخش شد، اضافه شده بود: "جهانِ خارج هنوز از انگیزه دولت چین به تقویت نظامی خود اطلاع کامل ندارد و نمی داند که این دولت با این تقویت نظامی چه می خواهد بکند. دولت آمریکا می خواهد که پکن مقاصد خود را از این صف آراییِ نسبتا محرمانه روشن سازد. دولت آمریکا مایل است که چین به جای تبدیل شدن به یک منبع ارعاب و تهدید نظامی به گسترش اقتصاد و تجارت خود ادامه دهد.".
در این گزارش سپس به روسیه اشاره شده و چنین آورده شده بود: "روسیه کشوری در حال انتقال است که گمان نمی رود در این حالت، یک تهدید نظامی در حد شوروی سابق باشد. با وجود این، آمریکا همچنان از ناحیه روسیه نگرانی دارد. دولت مسکو اخیرا سه گام نگرانی آور برداشته از جمله محدود کردن اختیارات فرمانداران (کمرنگ کردن فدرالیسم و تمرکز قدرت در مسکو) که ما را نسبت به گامهای احتمالی بعدی [احیاء روسیهِ پیش از انقلاب اکتبر 1917] دلواپس کرده است. دولت آمریکا از مشارکت [؟] با روسیه استقبال می کند، ولی این دولت به فروش اسلحه و تکنولوژی پیشرفته به برخی از کشورهای مورد سوء ظن آمریکا ادامه می دهد که موجب تردید و نگرانی ماست. فروش این سلاحها [در سال 2011 به ارزش بیش از 15 میلیارد دلار]، در گوشه و کنار جهان موازنه منطقه ای را برهم خواهد زد.".
درباره هند در این گزارش آمده بود:
"هند در حال بر آمدن (طلوع) است و می رود که به یک قدرت بزرگ (تکنولوژیک، اقتصادی و نظامی) مبدّل شود (تا تعادل در آسیا برقرار باشد) و کوشش ما این است که این قدرت، شریک استراتژیک آمریکا باشد. ما به همکاری استراتژیک خود با هند ادامه می دهیم.".
در پی انتشار این گزارش که یک بررسی رسمی استراتژیک وزارت دفاع آمریکا از اوضاع نظامی جهان در آن زمان بود، «ریان هنری» دستیار وقت وزیر دفاع آن کشور درباره تلاش های نظامی دولت چین گفته بود:
"دولت آمریکا وسائل لازم را در اختیار دارد که مانع از آن شود که چین در راه خصومت گام بردارد. مخالفتی نخواهد بود که اگر پکن در تقویت نظامی خود [فقط] تا آن حد پیش برود که برای حفظ امنیت آن کشور لازم است. ".
رسانه هایی که این گزارش مفصل را منتشر ساخته بودند به نطق سالانه 31 ژانویه 2006 جورج دبلیو بوش در جلسه مشترک کنگره اشاره کرده بودند که چندبار گفته بود دولت آمریکا می کوشد که رهبری بر جهان را حفظ کند، در عراق و افغانستان تا هر وقت که لازم باشد بماند و نیز مانع دسترسی ایران به سلاحهای اتمی شود.
اظهارات جورج بوش سه سال بعد ـ اواخر ژانویه 2009 ـ از زبان بانو هیلری کلینتون وزیر امورخارجه وقت کابینه «باراک اوباما» عینا تکرار شد.
مرور زمان نشان داد که کرملین در سالهای پس از انتشار گزارش پنتاگون به راهی قدم گذارده است که روسیه امپراتوری و شوروی سوسیالیست می رفتند و روسیه قرن 21 هر دو راه پیشین خود را یکی ساخته و دارد در آن گام بر می دارد؛ با کوبا تجدید عهد کرده و می خواهد قراردادهای سابق دوستی را با دولت های مربوط تجدید کند، به لاتین های قاره آمریکا نزدیک شده، به دوستی و شراکت تجاری با هند و فروش جنگ افزار به این کشور ادامه داده، در کنار سوریه قرار گرفته و در مدیترانه استقرار مجدد دریایی یافته، دم از احیاء بلوک اوراسیا زده، انبوه تسلیحات خود را در دست نوسازی قرار داده و به تلاش به کاهش نفوذ غرب در قلمرو شوروی سابق و اقمار پیشین آن ادامه می دهد، ولی ظاهرا فساد داخلی [اداری ـ اقتصادی] پس از فروپاشی هنوز بکاملا ازمیان برده نشده است و به اظهار اصحاب نظر (در سال 2013)، تا این فساد ادامه داشته باشد و از پشتیبانی یک ژورنالیسم خوب برخوردار نباشد به همه هدف هایش نخواهد رسید. هند به پیروزی های نظامی ـ تکنولوژیک بیشتری دست یافته و این، در حالی است که اختلافات مرزی اش با دولت چین پایان نیافته و رقابت های دو دولت بر سر دست یافتن به بازارهای منطقه آسیای غربی (خاورمیانه) و نیز ورود به فضای افغانستان و تاجیکستانِ استراتژیک گسترش یافته و هند عملا نشان داده است که نمی خواهد پاکستان که از بطن هندوستان به وجود آمده به دوستی نزدیک با پکن ادامه دهد.
یک ناو نظامی روسیه در مدیترانه و نزدیک به آبهای ساحلی سوریه (ژانویه 2013) ـ کشتی هایی از سه ناوگان روسیه، پس از دو دهه در ژانویه 2013 برای انجام مانور و استقرار وارد مدیترانه شده بودند


یک ناو نظامی ساخت هند از نوع نامرئی (رادار گریز)، به نام Shivalik


یک ناوگروه نیروی دریایی هند ـ نیروی زمینی هند مرکب است از دو میلیون و یکصد هزار نظامی و دو میلیون و سیصد هزار شبه نظامی ـ انگلستان در جریان جنگ جهانی دوم و با کمک نظامیان هندی بود که توانست در شمال آفریقا آلمان و در میانمار ژاپن را شکست دهد ـ هندیان ارتش هشتم انگلستان را تشکیل می دادند


: تاریخ پنتاگون
گزارش فوریه 2006 پنتاگون از وضعیت نظامی جهان
4.5 (2)


خسته نباشید میگم =)

1402/01/16 5 · Reply


کوتاه، مختصر و مفید

1402/01/16 4 · Reply




©2003-2024

0.35453 13.55 52