Warning: getimagesize(./parsi/templates/ecal/images/jnk/3.jpg): failed to open stream: No such file or directory in /home/grir/public_html/rooykardeno.ir/parsi/modules/gp_imp/histonews.php on line 0
رویکرد نو - آموزش تصویری و حرفه ای آرایش مدلهای مختلف چشم


برگزاری کنگره انقلاب اداریِ بهمن 1346 ایران


مدت زمان مطالعه: 5 دقیقه و 30 ثانیه
مدت زمان مطالعه: 5 دقیقه و 30 ثانیه
25 ژانویه 1968 (پنجم بهمن 1346) در سومین روز کنگره انقلاب اداری ایران، سخنرانان ناگهان دست ار ملاحظه کاری برداشتند و خواستار یک انقلاب اداری واقعی در ایران شدند و با استناد به فرضیه علی امینی (اعلام شده در 1961) گفتند که از طریق متعارف، مسائل اداری (بوروکراسی پیچیده، کهنه و فسادآور) ایران را که از زمان قاجاریه رو به وخامت گذارده و دارد از کنترل خارج می شود نمی توان حل کرد و برای رفع دشواری های اداری باید به صورت انقلابی عمل شود ـ به همانگونه که در دهه 1330 (دهه 1950) بر در ورودی سازمان ثبت اسناد کشور قفل زدند و آن را که به صدور اسناد مالکیّت خصوصی برای مسیل ها، اراضی ملّی و .
.. دست زده بود تصفیه و نوسازی کردند. این کارشناسان به استناد رویدادهای تاریخ گفتند که انقلاب دولت هزینه و تخریبی کمتر از عصیان مردم دارد و بنیادها و روند زندگانی مردم را دگرگون نخواهد ساخت و ....
مرور زمان نشان داده است که اخطارها و توصیه های اساسی این کنگره مورد توجه قرار نگرفت و بوروکراسی بد که مردم را کلافه کرده بود از علل عمده انقلاب سال 1357 بود که چون ریشه آن قطع نشده به نظر می رسد که از دهه 1990 دوباره جان گرفته، و رسانه های تهران در سال 1391 گزارش از بی نظمی های بانکی، ارزی، اختلاس و ... داده اند. برای مثال: کیهان روزنامه حکومتی ایران در شماره سوم دیماه 1391خود در گزارشی نوشته بود: "دولت امسال [در شرایط تشدید تحریم های بانکی] با اختصاص 42 میلیارد و 300 میلیون دلار به 18 بانک خصوصی و دولتی، درصدد کنترل وضعیت معاملات ارز برآمد. اینک این پرسش مطرح است: این ارز که باید در راههای ضروری به مصرف می رسید ازجمله واردات داروی بیماران، چرا و چگونه صرف وارد کردن لوازم آرایشی، زین اسب و غذای سگ، فروش در بازار آزاد، دادن جایزه به خوش حسابها و ... شده است؟!."؛ ایلنا (یک خبرگزاری تهران) در گزارش دهم دیماه 1391 خود نوشته بود که هر ساعت ده میلیارد تومان اسکناس تازه در ایران چاپ می شود! ـ عبور نقدینگی از مرز 415 هزار میلیارد تومان و ...؛ محمود احمدی‌نژاد رئیس جمهور 24 آذرماه 1391 در یک سخنرانی در خراسان گفته بود که مشکل کار در این است که 300 نفر 60 درصد پول‌های کشور را در جیب خود گذاشته‌اند و پس نمی‌دهند!؛ خبرگزاری فارس 7 ژانویه 2013 گزارش داده بود که در جمهوری اسلامی 500 «دانه درشت» 35 هزار میلیارد تومان بدهی به بانکهارا پس نمی دهند!؛ رئیس مجلس شورای اسلامی در همین روز گفته بود که قاچاق فراگیر که در حال حاضر ارزش این کالای قاچاق 18 میلیارد دلار بیان می شود و این، رقمی است چشمگیر زیراکه در نظام اقتصادی کشور اخلال ایجاد می کند و رئیس اتحادیه بار فروشان تهران از ورود انواع میوه خارجی ازجمله آوکادو (بومی قاره آمریکا) به تهران به صورت قاچاق خبرداده بود و آن هم در زمان تشدید تحریم ها!. خبر از نابرابری تجاری چین و ایران به رغم صراحت بندهای 6 و 8 اصل 43 قانون اساسی جمهوری اسلامی است. انتقاد از واردات از چین که در هفت سال اخیر افزایش چشمگیر داشته رو به گسترش است. روزنامه «تهران امروز» وابسته به ژنرال قالیباف شهردار تهران در شماره 27 تیرماه 1391 خود به نقل از نماینده ارومیه در مجلس نوشته بود که کشور از اجناس بُنجُل چین پُر شده، داروها و «مواد اولیه ساخت دارو» و نیز تجهیزات پزشکی وارده از چین دارد سلامت مردم را تهدید می کند. یک ماه پیش از آن، شکور اکبرنژاد نماینده پارلمانی پیشین تبریز از واردات بُنجُل و غیر لازم چینی به ایران که باعث بیکاری ایرانیان می شود ناله سر داده بود. «ایسنا» درگزارشی نوشته بود که از چین حتی رُب گوجه فرنگی، سیر، بند شلوار، لوله پلاستیک، تکمه و ... وارد می شود. خبرگزاری مهر بیستم دی ماه گزارشی از خطرناک بودن بعضی اقلام وارده از چین مخابره کرده و ازجمله نوشته بود که لنت های ترمز وارده از چین با آزبِست و الیاف نسوز سرطان زا ساخته شده اند، کفش های وارده از چین ناراحتی پوستی ایجاد می کنند و .... این خبرگزاری در گزارش خود درباره خطرناک بودن اجناس چینی برای سلامتی و ایجاد آلودگی محیط، تلویحا هشدار داده بود. در این میان، وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی کابینه محمود احمدی نژاد با اشتغال کارگران چینی در ساخت آزادراه تهران ـ شمال موافقت کرده بود!، حال آنکه چنین کارگرانی در ایران فراوانند. به گزارش 8 بهمن ماه 1391 ایسنا، معاون صنایع دستی استان زنجان از ورود چاقو و کارد ساخت چین به زنجان که شهرت تاریخی در چاقوسازی دارد ابراز ناخرسندی کرده بود.
کنگره سال 1346 مرکب استادان و کارشناسان این حرفه در پایان جلسات خود پیشنهادهای متعدد ارائه کرد از جمله منطقه ای کردن بودجه بعضی سازمانها، سپردن امور شهری نظیر آب و برق و تلفن به شهرداری ها، تشکیل شوراهای شهر و استان و شوراهای منطقه ای آموزش و پرورش و بهداری، اجرای قواعد بازرسی و تشویق و تنبیه علم اداره و مدیریت سازمانهای عمومی در ادارات دولتی ایران، انتخاب مدیران دوائر اداری سازمانها از میان تحصیلکرده های این رشته بر پایه تجربه و شایستگی و از طریق امتحان و مصاحبه و بالاخره ایجاد یک سازمان بازرسی مرکزی مستقل (جدا از بازرسی وزارت دادگستری معروف به بازرسی کل کشور و کمیسیون عرایض مجلس، اینک کمیسیون اصل نود) برای رسیدگی به شکایات و نیز بازرسی سرزده از ادارات دولتی، و در صورت کشف قصور اقدام سریع با انتشار در رسانه ها به منظور تنبه دیگران و در صورت لزوم ارجاع پرونده ها به دادگستری.
در جلسات کنگره پیشنهاد شده بود که برای هر رسته و صنف یک شورای عالی تاسیس شود تا قواعد و ضوابط مربوط را تهیه کند از قبیل شورای عالی هنر،کار، مطبوعات، کتاب، معادن و ....
در این جلسات خواسته شده بود که ایران هم بمانند سایر کشورها دارای یک کمیسیون دائمی انتخابات، مستقل از سه قوه حکومتی شود و رای دهندگان قبلا داوطلبانه ثبت نام کنند و کارت انتخاباتی بگیرند و تنها در منطقه «مشخص شده» خود رای بدهند.
تاریخ (مرور زمان) نشان داد از توصیه های این کنگره با همه تبلیغی که برایش شده بود، جز تاسیس شوراهای آموزش و پرورش منطقه ای و ایجاد شوراهای شهر و استان و سازمان بی خاصیت بازرسی اداری کل (بازرسی شاهنشاهی) به اجرا در نیامدند. از بازرسی اداری کل (سازمان بازرسی شاهنشاهی) با انتصاب جمعی بازنشسته از کار افتاده به عنوان بازرس، آن هم به توصیه اصحاب نفوذ و قدرت کار موثری بر نیامد و طلسم بوروکراسی پیچیده ایران که به صورت گره ای کور درآمده است شکسته نشده است.


: تاریخ انقلاب اداری 1346 ایران علی امینی
برگزاری کنگره انقلاب اداریِ بهمن 1346 ایران
4.0 (2)


دمتون گرم. عالی بود

1402/01/20 5 · Reply


خدا قوت و خسته نباشید

1402/01/20 3 · Reply




©2003-2024

0.99701 13.65 46