پایان محاصره 30 ماهه لنینگراد در جنگ جهانی دوم


مدت زمان مطالعه: 2 دقیقه و 54 ثانیه
مدت زمان مطالعه: 2 دقیقه و 54 ثانیه
27 ژانویه سال 1944 پس از 30 ماه و تحمل نزدیک به یک میلیون تَن تلفات، محاصره شهر لنینگراد (پتروگراد پایتخت تزارها که بنیادگذار آن پتر بزرگ پدر روسیه بزرگتر بود و اینک سن پترزبورگ که ولادیمیر پوتین از آنجاست) شکسته شد.
نیروهای آلمان از دهم جولای 1941 محاصره لنینگراد را با هدف تضعیف روحیه روس ها آغاز کرده بودند. حمله به لنینگراد با 38 لشکر آلمانی از طریق منطقه بالتیک آغاز شده بود. نیروهای فنلاندی هم در این حمله به آلمانی ها کمک می کردند. 83 روز طول کشید تا نیروهای آلمانی از حومه شهر بگذرند و آن را از همه سوی محاصره کنند. تا نوامبر سال بعد 640 هزار و 803 تن از ساکنان شهر و عمدتا از گرسنگی و سرما جان سپرده بودند. در آن ماه (نوامبر1942) روس ها با ایجاد یک جاده روی دریاچه منجمد، موفق به رساندن خوراک و سوخت و نیروی تازه نفس به شهر شدند و 550 هزار تن از ساکنان غیر نظامی را تخلیه کردند. از این شهر جمعا 517 هزار سرباز روس دفاع کردند و بسیاری از آنان کشته شدند.
سرانجام 27 ژانویه نیروهای آلمانی تحت فشار ارتش سرخ دست از محاصره لنینگراد برداشتند و کار عقب نشینی را آغاز کردند که تا برلین ادامه یافت.
در ژانویه سال 2004 و به مناسبت شصتمین سال پایان محاصره سن پترزبورگ (پتروگراد ـ لنینگراد)، برخی از مورخان به پوتین توصیه کرده بودند که این رویداد را آویزه گوش خود کند تا تکرار نشود. نرمش های مسکو پس از فروپاشی شوروی در برابر غرب باعث شده بود که در این سال تنی چند از تحلیلگران این نظر اندیشمندان را زنده و به آن استناد کنند که درونگرایی و آماده سازش بودن، فرهنگ مردمی شده است که در طول تاریخشان حکومت مغول ها بر خود را تجربه کرده اند. روس ها قرن ها تحت سلطه مغولها بودند.
در سال 2007 در سالروز شکسته شدن محاصره لنینگراد، گزارش هایی در رسانه ها انتشار یافته بود که حکایت از افزایش فشار آمریکا برای پیوستن اوکراین به ناتو و نیز دیدار فرمانده کل نیروهای مسلح آمریکا در خاورمیانه از کشورهای آسیای مرکزی داشت. با توجه به این فعالیت های ضد روسِ غرب که دنباله روانشناسی جنگ سرد است، تفسیرنگاران آمریکای لاتین به سران مسکو [و در صدر آنان؛ پوتین] هشدار داده بودند که اگر نجنبند فردا برایشان خیلی دیر خواهد بود.
حمله به حومه لنینگراد در 1941با هدف تصرف شهر به این صورت با آتش شدید آغاز شد.


یک صحنه از ورود نیروهای آلمانی به حاشیه لنینگراد


این ساختمان شدت جنگ لنینگراد (سن پترزبورگ پایتخت روسیه تزاری) و نبرد ساختمان به ساختمان در حاشیه شهر را نشان می دهد . این ساختمان را به همین صورت حفظ کرده اند تا درس عبرت باشد. جنگ شهری بسیار دشوار و پرتلفات است.


دسته : تاریخ جنگ جهانی دوم لنینگراد پتروگراد پتر بزرگ
پایان محاصره 30 ماهه لنینگراد در جنگ جهانی دوم
3.5 (2)


مرسی

1402/01/07 5 · Reply


خوب و جامع

1402/01/07 2 · Reply



طرح زندگی خوب

درباره ما

طرح زندگی خوب، پرتال جامعی است که در اکثر حوزه های مرتبط با کیفیت زندگی، به ارائه خدمات آنلاین و تولید محتوی می پردازد. هدف این سامانه، ایجاد فرصت های بهبود در کیفیت زندگی فارسی زبانان بویژه ایرانیان عزیز می باشد.

عضویت در خبرنامه
عضویت

کلیه حقوق وبسایت glp.ir متعلق به تیم طرح زندگی خوب است.