مواد لازم برای کیک | |
آرد | دو و نیم لیوان |
آب پرتقال | ۱ لیوان |
پوست پرتقال | ۱ عدد |
شکر | ۱ لیوان |
تخممرغ | ۳ عدد |
روغن گیاهی( روغن آفتابگردان) | ۱ لیوان |
وانیل | به مقدار کافی |
بکینگ پودر | یک قاشق چایخوری |
شیر | به مقدار لازم |
آب لیمو | یک قاشق چایخوری |
مواد لازم برای قسمت شکلاتی | |
پودر کاکائو | ۱ قاشق غذا خوری |
آب پرتقال | ۲ قاشق غذاخوری |
شکلات چیپسی | به مقدار لازم |
طرز تهیه کیک شکلاتی پرتقالی
مرحله اول
برای تهیه کیک شکلاتی پرتقالی ابتدا تخممرغها را که از قبل به دمای محیط رساندهاید را در یک ظرف مناسب و با همزن برقی خوب هم بزنید تا از لختگی خارج شوند و حجم آنها زیاد شود.مرحله دوم
حالا شکر را به تخممرغها اضافه کنید و دوباره هم بزنید تا مخلوط کشدار و کرم رنگ شود، بعد وانیل را روی مواد بریزید و هم بزنید تا کاملا مواد با هم ترکیب شده و بافت نرمی پیدا کنند.مرحله سوم
سپس روغن گیاهی مثل روغن آفتابگردان را به ترکیب اضافه کنید و کمی هم بزنید، بعد آب یک یا دو پرتقال را بگیرید و به اندازه یک لیوان به مخلوط مواد اضافه کنید و هم بزنید.نکته: میتوانید به دلخواه خودتان از ترکیب آب پرتقال و شیر استفاده کنید.
مرحله چهارم
حالا یک پرتقال را تمیز بشورید و خشک کنید و پوست نارنجی آن را با یک رنده ریز به طوری که به قسمت سفید پوست نرسد، رنده کنید و به ترکیب مواد اضافه کنید و هم بزنید.نکته: قسمت سفید پوست پرتقال، کیک را تلخ میکند.
مرحله پنجم
سپس آرد را الک کنید و بکینگ پودر را به آرد اضافه کنید و خوب مخلوط کنید و برای این که آرد گلوله نشود دوباره با هم الک کنید تا بافت آرد سبک و یکدست شود.مرحله ششم
حالا آرد را در چند مرحله و کمکم به مخلوط تخممرغها اضافه کنید و با همزن دستی و در یک جهت با هم مخلوط کنید تا خمیر به غلظت مناسب برسد و بافت آن یکدست شود.مرحله هفتم
بعد آب یک لیموی تازه را بگیرید و به ترکیب مواد اضافه کنید و هم بزنید، در این مرحله از همزن دستی استفاده کنید و فقط به اندازهای که مواد با هم مخلوط شوند هم بزنید.مرحله هشتم
قالب کیک را با مارگارین یا کره در دمای محیط چرب کنید و کمی آرد بپاشید یا کاغذ روغنی بیاندازید و در یکی از طبقههای پائین یخچال بگذارید تا ۱۵ دقیقه بماند.مرحله نهم
در این فاصله خمیر کیک را دو قسمت کنید و به یکی از قسمتها ۱ قاشق پودر کاکائو و ۲ قاشق آب پرتقال اضافه کنید و هم بزنید تا بافت خمیر کاملا یکدست شود.مرحله دهم
حالا قالب را از یخچال دربیاورید و ابتدا قسمت ساده خمیر را در قالب بریزید و بعد قسمت شکلاتی را روی آن بریزید و مقداری شکلات چیپسی یا قطرهای را روی آن بپاشید.مرحله یازدهم
حالا قالب کیک را در فر که از ده دقیقه قبل با دمای ۱۸۰ درجه گرم شده است قرار دهید و به مدت ۳۰ تا ۳۵ دقیقه اجازه دهید تا کیک کاملا پخته شود.نکته: ۲۰ تا ۳۰ دقیقه اول در فر را باز نکنید تا پف کیک نخوابد.