طرز تهیه حلیم شیر خوشمزه و مجلسی به روش اصفهانی


مدت زمان مطالعه: 3 دقیقه و 44 ثانیه
مدت زمان مطالعه: 3 دقیقه و 44 ثانیه
طرز تهیه حلیم شیرحلیم شیر یکی از حلیم‌های سنتی و خوشمزه ایرانی است که اصالت آن به اصفهان برمی‌گردد و بسیار مقوی و پرخاصیت است، برای آشنایی کامل و مرحله به مرحله طرز تهیه حلیم شیر در ادامه با سایت آموزشی چی‌شی همراه باشید.
طرز تهیه حلیم شیر خوشمزه و مجلسی به روش اصفهانی

طرز تهیه حلیم گندم کشدار و نذری خوشمزه به روش بازاری
حلیم گندم یکی از غذاهای سنتی و بسیار خوشمزه ایرانی است که بیشتر به عنوان صبحانه مورد…
مواد لازم برای ۴ نفر
گندم پوست کنده۲ لیوان
گوشت گردن و بوقلمون۲۵۰ گرم
شیر۲ لیوان
پیاز۲ عدد
کره یا روغن محلی۱ قاشق غذاخوری
نمک، فلفل سیاه و برگ بوبه مقدار لازم
کنجد ودارچینبه مقدار لازم

طرز تهیه حلیم شیر


مرحله اول

برای تهیه حلیم شیر خوشمزه در ابتدا از شب قبل مقدار کافی از گندم را در یک ظرف با مقداری آب خیس کرده و تا صبح بگذارید بماند تا نفخ آن گرفته و آماده طبخ شود و در زمان سریعتری بپزد.

مرحله دوم

گندم خیس خورده را داخل یک قابلمه بریزید و به آن آب اضافه کرده و روی حرارت زیاد قرار دهید تا به جوش آید، کف روی آب را بگیرید، حرارت را کم کنید و اجازه دهید تا گندم کاملا پخته شده و لعاب بیاندازد.

مرحله سوم

حالا گوشت مرغ و گوشت گوسفند را در یک قابلمه قرار دهید مقداری آب روی آن بریزید و روی حرارت متوسط قرار دهید، یک پیاز را چند قسمت کنید و داخل قابلمه بیاندازید.
نکته: استفاده از انواع گوشت‌ها دلخواه است، اما بهتر است از گوشت بوقلمون و گردن گوسفندی برای پخت حلیم استفاده کنید، چون هم طبع گرم و هم خاصیت بیشتری دارند.

طرز تهیه حلیم گیاهی خوشمزه و ساده مناسب گیاهخواران
آش یکی از غذاهای ساده و خوشمزه ایرانی است که همیشه طرفداران زیادی دارد. یکی از انواع…

مرحله چهارم

نمک و فلفل و چوب دارچین و برگ بو را هم به قابلمه اضافه کنید و اجازه دهید تا کاملا پخته شوند، و بوی نامطبوع گوشت از بین برود، بعد از پخت کامل گوشت، حرارت را خاموش کنید.

مرحله پنجم

حالا گوشت پخته شده را کاملا ریش ریش کنید یا با یک مقدار از آب حلیم ترکیب کنید و بکوبید که بافت گوشت کامل از هم باز شود و یا با گوشتکوب دستی خوب بکوبید.

مرحله ششم

گندم‌های پخته شده را به وسیله گوشتکوب برقی له کنید یا در بلندر، آنقدر میکس کنید که کاملا پوره شوند و بافتی یکدست و غلیظ پیدا کنند و ترکیب کشدار شود.

مرحله هفتم

حالا گندم‌های له شده را که بافت کشدار و صافی دارند در یک قابلمه دیگر بریزید و برای خوشمزه‌تر شدن آن، آب گوشت پخته شده را به حلیم اضافه کنید و کاملا با هم مخلوط کنید.

مرحله هشتم

سپس مقداری نمک را روی ترکیب مواد بریزید و طعم آن را بچشید تا به اندازه باشد، حالا اگر می‌خواهید حلیم یکدستی داشته باشید با یک صافی آن را کاملا صاف کنید.

مرحله نهم

پوسته‌های گندم را در ظرف دیگری بریزید، همراه با مقداری آب مجدد با گوشتکوب برقی له کنید و به ترکیب اضافه کنید، اگر می‌خواهید که دانه‌های گندم را زیر دندان احساس کنید، نیازی به الک کردن نیست.

مرحله دهم

شیر را در دمای محیط قرار دهید و در اواخر پخت حلیم، شیر را اضافه کنید و کاملا با هم ترکیب کنید، در مدت پخت چندین بار حلیم را به هم بزنید تا بافت نرم و لطیفی داشته باشد.
نکته: رمز خوشمزگی یک حلیم خوب، زمان زیاد و حرارت کم برای پخت آن است.

مرحله یازدهم

حالا گوشت‌های کوبیده یا ریش شده را به حلیم اضافه کنید و خوب ترکیب کنید و با یک گوشتکوب دستی کاملا گوشت‌ها را در حلیم له کنید تا طعم مواد با هم ترکیب شوند.

مرحله دوازدهم

حالا با توجه به ذائقه خودتان برای خوش طعم‌تر شدن حلیم شیر، یک قاشق روغن محلی یا کره را به آن اضافه کنید و خوب هم بزنید، اگر رژیم دارید نیازی به این مرحله نیست.

مرحله سیزدهم

بعد از پخت کامل، حلیم شیر را در ظرف مناسب بکشید و مقداری کره یا روغن محلی آب شده را روی آن بریزید و با دارچین و کنجد تزئین کنید و با سلیقه خودتان همراه با شکر یا نمک میل کنید.
طرز تهیه حلیم شیر خوشمزه و مجلسی به روش اصفهانی 5 1

دسته : آشپزی
طرز تهیه حلیم شیر خوشمزه و مجلسی به روش اصفهانی
3.5 (2)


میتونست یکم کامل تر باشه مطلب

1402/01/11 5 · Reply


چقدر خوب بود.ممنون

1402/01/11 2 · Reply



طرح زندگی خوب

درباره ما

طرح زندگی خوب، پرتال جامعی است که در اکثر حوزه های مرتبط با کیفیت زندگی، به ارائه خدمات آنلاین و تولید محتوی می پردازد. هدف این سامانه، ایجاد فرصت های بهبود در کیفیت زندگی فارسی زبانان بویژه ایرانیان عزیز می باشد.

عضویت در خبرنامه
عضویت

کلیه حقوق وبسایت glp.ir متعلق به تیم طرح زندگی خوب است.