فنر تورم مسکن به زودی رها می‌شود

مدت زمان مطالعه: 5 دقیقه و 11 ثانیه طی سه ماه گذشته معاملات بازار مسکن تحت تاثیر ثبات بازار ارز، کاهش قیمت دلار و تعدیل انتظارات تورمی، وارد رکود شده و حجم معاملات در بازار مسکن نسبت به سال گذشته افت قابل توجهی داشته است.
فنر تورم مسکن به زودی رها می‌شود در این بین برخی رسانه ها از کاهش 10 تا 16 درصدی قیمت مسکن، در مناطق مختلف شهر تهران خبر می دهند. 
موضوعی که طی روزهای اخیر رییس کل بانک مرکزی به آن اشاره کرده و گفته است: گزارش‌های موجود حاکی از این است که متوسط قیمت یک متر مربع زیربنای واحدهای مسکونی معامله شده شهر تهران در تیرماه نسبت به ماه‌های گذشته کاهش قابل توجهی داشته است.
طبق اظهارات محمدرضا فرزین، بررسی اطلاعات مناطق 22 گانه تهران نشان می‌دهد قیمت مسکن در 15 منطقه کاهشی بوده است و این امر متعاقباً تاثیر قابل توجهی بر کاهش قیمت مسکن در تمامی مناطق کشور می‌گذارد. این امر، در کنار معاملات مسکن حاکی از خروج تقاضای سفته‌بازانه از بازار مسکن و برقراری آرامش در این بازار است. 
به گفته وی این دستاورد ناشی از ثبات در بازار ارز و مدیریت انتظارات تورمی است و امیدواریم ضمن ثبات بازارهای طلا، مسکن و خودرو، شاهد رونق در بخش واقعی و کاهش تقاضای سفته بازانه و تامین نیاز داخلی مردم در این بازارها باشیم. 
در این بین، وزیر راه و شهرسازی نیز اعلام کرده که کاهش ۱۰ تا ۱۵ درصدی مسکن در برخی نقاط تهران رخ داده است و تاکید کرده که این روند کاهش قیمت ادامه خواهد داشت.
  تناقضات درباره قیمت ها
به گزارش «خانمان» با این حال کارشناسان مسکن و تحلیلگران اقتصادی بر این باورند که این کاهش قیمت مسکن نمی تواند ادامه پیدا کند، چرا که قیمت هزینه های ساخت و ساز اعم از انواع کالاها و مصالح ساختمانی، دستمزدها، عوارض ساختمانی و... به طور چشمگیری افزایش داشته است و این تلاش دولت برای کنترل تورم به مانند فنری است که اختیار آن به یکباره از دست دولت خارج خواهد شد و تورم شدیدی را در ماه های پیش رو رقم خواهد زد.
هرچند گزارشات میدانی از سطح شهر تهران و شهرهای اطراف نشان می دهد که کاهش نسبی قیمت مسکن در برخی از مناطق و شهرهای جدید اتفاق افتاده، اما املاکی‌ها این کاهش قیمت را به نوعی به منزله تخفیف از سوی افراد پول لازم می دانند تا به هر نحوی که شده ملک خود را به فروش برسانند.
از سوی دیگر گروهی از کارشناسان نیز بر این باورند که اگر مسئولان معتقد به کاهش قیمت مسکن هستند، پس چرا طی هفت ماهه اخیر گزارش مرکز آمار و بانک مرکزی در خصوص وضعیت بازار مسکن منتشر نشده است؟ به گفته آنها آخرین آمار در مورد بخش مسکن و جزئیات ماهانه آن، به آذر ماه سال 1401 برمی گردد و اگر کاهش قیمت مسکن حقیقت دارد، باید این گزارش از سوی بانک مرکزی و مرکز آمار منتشر شود.

 مرکز آمار آمارهای رسمی را اعلام کند

این همان موضوعی است که دبیر کانون سراسری انبوه سازان مسکن و ساختمان کشور نیز ضمن تایید آن می گوید: درست این است که مرکز آمار به عنوان یک سازمان دارای جایگاه قانونی، آمارهای یک سال گذشته را در بازار مسکن اعلام کند.
فرشید پورحاجت، دبیر کانون سراسری انبوه سازان مسکن و ساختمان کشور در گفت و گو با «خانمان» با بیان اینکه کاهش یا افزایش قیمت مسکن را نمی توانم تایید یا تکذیب کنم، گفت: اظهارنظر کارشناسی و درست این است که مرکز آمار به عنوان یک سازمان دارای جایگاه کاملا قانونی، آمارهای یک سال گذشته را که سرکوب شده و اعلام نمی شود، اعلام کند.
وی تاکید کرد: در غیر این صورت هر اظهارنظری در این بخش، غیرکارشناسی و غیرمستدل است. باید نهادهای متولی آمارهای رسمی را اعلام کنند تا مشخص شود که بازار مسکن به چه سمت و سویی رفته است. 
پورحاجت ادامه داد: دوم اینکه اگر بخواهیم به صورت میدانی این موضوع را تحلیل کنیم که قیمت مسکن کاهش یافته یا افزایش پیدا کرده، به نظر می رسد که از اردیبهشت امسال، انتظارات تورمی که در بازار مسکن برای مالکان به وجود آمده، امروز به یک ثبات رسیده و فعلا آن انتظارات تورمی رخ نداده است و مردم منتظر هستند که ببینند در ماه‌های آینده چه اتفاقی خواهد افتاد.

 تورم 30 درصدی قیمت مسکن در سال جاری

رئیس انجمن انبوه سازان مسکن و ساختمان استان خوزستان همچنین درباره وضعیت بازار مسکن در ماه های آینده با توجه به ثبات نسبی قیمت دلار در هفته های اخیر گفت: در بخش مسکن مصرفی برای دهک های متوسط جامعه، پیش بینی من تورم بالای 30 درصد است؛ اما درخصوص مناطق برخوردار شهری، امیدوارم که یک ثبات قیمتی به وجود بیاید. انتظارات تورمی که وجود داشته و ارقام و اعداد به صورت غیرکارشناسی اعلام شده، به اعداد واقعی برسد و به ثبات بازار کمک کند.  وی یادآور شد: اما درخصوص مسکن مصرفی، جهش تولید مسکن و طرح هایی که دولت در حوزه مسکن برنامه ریزی می کند، در حالت خوشبینانه افزایش قیمت بیش از 30 درصد را دور از ذهن نمی بینیم. همانطور که در ماه های ابتدایی سال، یعنی سه چهار ماهه نخست سال جاری، تورم حداقل 30 درصدی را در قیمت مسکن شاهد بوده ایم.

 تورمی دیگر در انتظار فصل پاییز

همچنین عضو هیئت مدیره کانون سراسری انبوه سازان مسکن و ساختمان کشور در این باره بیان کرد: در ماه های میانی فصل پاییز سال جاری به طور قطع مجددا با یک تورم شدید دیگر روبه رو خواهیم شد.
سید عبدالهادی طاهری در گفت و گو با «خانمان» درباره پیش بینی از قیمت مسکن تصریح کرد: قیمت مسکن متاثر از وضعیت اقتصادی است و وضعیت روند اقتصادی کشور نشان می دهد که در ماه های میانی فصل پاییز سال جاری به طور قطع مجددا با یک تورم شدید دیگر روبه رو خواهیم شد که این تورم در تمامی بخش های اقتصادی قابل مشاهده خواهد بود و محدود به بخش مسکن نیست.
رئیس انجمن انبوه سازان مسکن و ساختمان استان هرمزگان با تاکید بر اینکه این تورم اثرات خود را بازار مسکن نیز خواهد گذاشت، خاطرنشان کرد: در حال حاضر دولت فنر کنترل تورم و کاهش قیمت ها را به سختی مدیریت می کند که البته تا یک جایی می تواند این موضوع را کنترل کند، اما در ماه های آتی، کنترل تورم از دست دولت خارج خواهد شد. 

مدت زمان مطالعه: 5 دقیقه و 11 ثانیه
تورم مسکن قیمت مسکن دسته : مسکن

قیمت (دلار)تفییرعنوان
0.41709525.49%Onomy Protocol
0.751167-0.001%XSGD
4.61-4.18%BarnBridge
0.180576-6.26%Carrieverse
3.26-1.18%FC Barcelona Fan Token