تاثیر قرص جینکورا بیلوبا بر روی وزوز گوش ذهنی


مدت زمان مطالعه: 12 دقیقه و 28 ثانیه
مدت زمان مطالعه: 12 دقیقه و 28 ثانیه
وزوز گوش یکی از بیماری های شایع گوش است که با اختلالات جسمی و روانی متعددی همراه است.
هدف از ارائه این مطلب، افزایش آگاهی جهت حفظ و ارتقای سلامت جامعه است و به هیچ وجه جایگزین توصیه و دستور مستقیم متخصصان و پزشکان حوزه مربوطه نخواهد بود.
تاثیر قرص جینکورا بیلوبا بر روی وزوز گوش ذهنی
یکی از مکانیسم های شناخته شده در منطقه وزوز گوش با دلیل نامعلوم ، وقایع اکسیداتیو است. با توجه به شیوع و هزینه های اقتصادی و عوارض جسمی - روانی ناشی از وزوز گوش و اهمیت یافتن راه حل مناسب برای پیشگیری و درمان آن ، نیاز به مطالعات بیشتر در این زمینه آشکار می شود. مطالعات زیادی در مورد اثر درمانی جینکو بیلوبا بر روی بیماران مبتلا به وزوز گوش وجود دارد. بیشتر یافته ها در تضاد با یکدیگر هستند ، به طوری که برخی از مطالعات گزارش داده اند که جینکو بیلوبا در درمان وزوز گوش موثر است و سایر مطالعات از آن به عنوان داروی گیاهی بی اثر یاد می کنند. به طور کلی ، با توجه به مطالعات قبلی و مطالعه حاضر، می توان ذکر کرد که جینکو بیلوبا ممکن است تا حدودی وزوز گوش را بهبود بخشد.
وزوز گوش به عنوان درک صداهایی که در یک یا هر دو گوش یا داخل سر ایجاد می شوند بدون محرک های شنوایی خارجی توصیف می شود [1]. وزوز گوش یکی از بیماری های شایع گوش است که می تواند چندین آسیب ذهنی و جسمی ایجاد کند و کیفیت زندگی را مختل کند [2]. شیوع این پدیده 30-30٪ تخمین زده می شود [3]. این اختلال در 25٪ موارد به شدت بر زندگی بیمار تأثیر می گذارد [4]. 8-10٪ بیماران مبتلا به وزوز گوش شنوایی طبیعی دارند و هیچ دلیلی برای وزوز گوش در آنها وجود ندارد [5]. با وجود پیشرفت های چشمگیر در پزشکی مدرن، پاتوفیزیولوژی دقیق وزوز گوش هنوز ناشناخته مانده است [2]. داروهای مختلفی از جمله آنتی هیستامین ها، باربیتورات ها، داروهای بیهوشی، مسدود کننده های کانال کلسیم ، گشاد کننده عروق ، شل کننده های عضلانی، ضدتشنج و همچنین روش های مختلف روان درمانی و ماسک زدن وزوز برای کاهش شدت وزوز گوش استفاده شده است. با این حال، آنها اثرات کمی دارند و نتایج آنها با نتایج دارونماها تفاوتی ندارد [4].
تحقیقات قبلی در مورد وزوز گوش با علت ناشناخته، نشان داد که وقایع استرس اکسیداتیو یکی از مکانیسم های پیشنهادی وزوز گوش است [6] به گونه ای که آنتی اکسیدان ها به عنوان یکی از اقدامات موثر در کاهش شدت وزوز گوش شناخته می شوند [7]. فرآیندهای استرس اکسیداتیو غالباً در شرایط عدم تعادل در غلظت عناصر کمیاب مورد استفاده در ساخت آنزیم های آنتی اکسیدان رخ می دهد [8]. یکی از مکانیسم های مهم در زمینه ایجاد وزوز گوش افزایش گلوتامات به عنوان انتقال دهنده عصبی تحریکی است. افزایش گلوتامات با اثرات سمیت عصبی همراه است. این افزایش با تحریک تولید رادیکالهای آزاد منجر به التهاب و نکروز دندریت سلولهای ارگان قشر مغز حلزون می شود [9،10]
انواع مختلف علل وزوز گوش در زیر آمده است.
اختلالات گوش
بیش از 90٪ موارد وزوز گوش ناشی از اختلالات گوش است. جرم گوش ، اوتیت میانی ، ضربه ، ضربه صوتی ، تغییرات فشار جو و ضربات مستقیم به گوش نیز می تواند باعث ایجاد وزوز گوش شود.
دلایل قلبی عروقی
دلایل قلبی عروقی دومین علت شایع وزوز گوش است. تقریباً یک سوم بیماران مبتلا به وزوز گوش شدید از یک یا چند اختلال قلبی عروقی رنج می برند. 75٪ از این بیماران از فشار خون بالا رنج می برند و اغلب هنگام درمان فشار خون بالا وزوز گوش آنها درمان می شود.
اختلالات عصبی یا صدمات سر
اختلالات عصبی یا ضربه ، از جمله شکستگی جمجمه یا صدمات ناشی از هر نوع سر بلانت ، در 5 تا 10٪ موارد منجر به وزوز گوش می شود. شکستگی جمجمه می تواند باعث ایجاد وزوز گوش و حسی شود - کاهش شنوایی عصب معمولاً به سمت فرکانس های بالا. همچنین ، در صورت پارگی استخوان های گوش ، کاهش شنوایی رسانا دیده می شود. وزوز گوش در اثر آسیب دیدگی ناشی از لرزش شدید سر و عقب در حوادث رانندگی ، معمولاً چند روز تا چند هفته پس از حادثه ایجاد می شود.
عوارض جانبی دارویی
بیش از 10 درصد موارد وزوز گوش ذهنی، به ویژه در بیماران مسن به دلیل عوارض جانبی داروها است که مهمترین آنها آسپرین است. داروهای دیگر شامل داروهای غیر استروئیدی ، ضد التهابی ، آنتی بیوتیک ها ، به ویژه آمینوگلیکوزیدها ، داروهای ضد افسردگی است و داروهای آرام بخش نیز می توانند باعث وزوز گوش شوند.
بیماری های دندانی
بیماری های دندانی یا هرگونه اختلال گیجگاهی فکی می تواند وزوز گوش را تشدید کند. در این موارد ، بیماران احساس سیری یا فشار در گوش و حساسیت در مفاصل گیجگاهی فکی و فک پایین می کنند.
اختلالات متابولیکی
اختلالات متابولیکی به عنوان یک علت نسبتاً غیرمعمول وزوز گوش در نظر گرفته می شود. پرکاری تیروئید در 4٪ موارد باعث وزوز گوش آزار دهنده و مشکل ساز می شود. کمبود ویتامین A نیز به عنوان علت وزوز گوش گزارش شده است ، اما بسیار نادر است.
علل روانشناختی
عوامل روانشناختی ممکن است باعث ایجاد یا تشدید وزوز گوش شوند. همچنین ، استرس شدت وزوز گوش را تشدید می کند.
وزوز گوش عینی
این نوع وزوز گوش با استفاده از تلفن توسط پزشک یا بدون آن شنیده می شود و منشا عضله ای عروقی، مکانیکی یا نئوپلاستی دارد.
وزوز گوش ایدیوپاتیک
دلایل مختلفی در وزوز گوش ایدیوپاتیک نقش دارد. یکی از آنها گونه های اکسیژن واکنش پذیر (ROS) است. مقادیر بالای سرمی ROS مربوط به وزوز گوش ایدیوپاتیک تشخیص داده شده است. غلظت ROS ارزیابی شده می تواند منجر به اثرات سیتوتوکسیک شود که بر سلولهای عصبی و مژه ای گوش داخلی تأثیر می گذارد. علاوه بر این ، می تواند گلوتامات را به عنوان انتقال دهنده عصبی تحریکی افزایش دهد و با تحریک تولید رادیکال های آزاد ، منجر به التهاب و نکروز دندریت سلول های ارگان قشر حلزون حلزون شود.
گیاهان دارویی و وزوز گوش
با وجود تحولات اخیر در پزشکی مدرن ، هنوز درمان قطعی برای کاهش شنوایی وجود ندارد. این اختلالات به تحقیقات برای کشف رویکردهای درمانی و داروهای جدید دامن زده اند. در این راستا ، دوباره تمایل به رویکردهای طب سنتی و گیاه درمانی در عرصه پزشکی وجود دارد. گیاهان دارویی و مشتقات آنها با استفاده از رویکردهای علمی ، در شرایط آزمایشگاهی ، با حیوانات و در نهایت در آزمایشات بالینی مورد مطالعه قرار گرفته اند تا روشهای درمانی و دارویی کارآمدتری کشف شود [16-26]. به نظر نمی رسد که هیچ یک از درمانها به تنهایی یا در ترکیب با سایر روشهای درمانی کاملاً در وزوز گوش موثر باشد و به همین دلیل FDA هیچ درمانی را برای وزوز گوش تصویب نکرده است [27]. در میان گیاهان دارویی مورد استفاده ، گینکو بیلوبا (Folium Ginkgo) یکی از گیاهان دارویی است که به طور مکرر در درمان وزوز گوش استفاده می شود و در مطالعات مختلف مورد مطالعه قرار گرفته است [28،29]. جینکگو بیلوبا از خانواده Ginkgoaceae است. برگ جینکو دارای یکسری مواد شیمیایی شیمیایی از جمله آلکان ها ، لیپیدها ، استرول ها ، بنزوئیدها ، کاروتنوئیدها ، فنیل پروپانوئیدها ، کربوهیدرات ها ، فلاونوئیدها و ترپنوئیدها است [30،31]. مطالعات نشان می دهد که جینکو بیلوبا ، که یک مهار کننده مونوآمین اکسیداز (MAOI) است ، می تواند بیماران مبتلا به وزوز گوش ناشی از ایسکمی را به دلیل داشتن فلاونوئیدهای میریسیتین و کوئرستین و ترپنوئیدهای جینک گلید و بیوبالاید به طور موثری بهبود بخشد [32]. جینکو بیلوبا دارای اثرات ضد پلاکتی و تعدیل کننده عروق است. به عبارت دیگر ، جریان خون را بهبود می بخشد و به طور مناسب تن عروق را تنظیم می کند. مشکلات عروقی یکی از دلایل پیشنهادی وزوز گوش است که از ناحیه قشر عصب حلزون منشا می گیرد. مشکلات قلبی عروقی می تواند باعث مشکل در خونرسانی به شریان هزارتوی شود و این باعث هیپوکسی در سلولهای خارجی موی حلزون می شود و منجر به وزوز گوش ذهنی می شود. خون رسانی کافی به حلزون گوش ، که می تواند توسط جینکو بیلوبا توجیه شود ، می تواند این روند را متوقف کند. اثرات آنتی اکسیدانی و محافظتی روی سلول های عصبی مغز ، قشر شنوایی و ناحیه زیر قشر نیز می تواند اثرات ضد وزوز گینکو بیلوبا را توجیه کند [33]. گزارش شده است كه جینكو بیلوبا رادیكال های آزاد اولیه (O2 - ، OH) و ثانویه (ROO) را از بین می برد [34،35]. به نظر می رسد این خواص مفید تا حدودی از فعالیت ترکیبات جینکو بیلوبا مانند فلاونوئیدها و ترپن ها ناشی می شود. جینکو بیلوبا که می تواند به عنوان یک داروی گیاهی توصیف شود که گروه های دارویی فعال آن فلاونوئیدها با عملکرد آنتی اکسیدان و گشادکننده عروق هستند و ترپن لاکتون ها ، که به عنوان عوامل ضد پلاکت عمل می کنند [36].
منابع
Kalcioglu MT, Bayindir T, Erdem T, Ozturan O. Objective evaluation of the effects of intravenous lidocaine on tinnitus. Hear Res. 2005;199(1):81-8.
Yetiser S, Tosun F, Satar B, Arslanhan M, Akcam T, Ozkaptan Y. The role of zinc in management of tinnitus. Auris Nasus Larynx. 2002;29(4):329-33.
Heller AJ. Classification and epidemiology of tinnitus. Otolaryngol Clin North Am. 2003;36(2):239-48.
Baskill J, Coles R, editors. Relationship between tinnitus loudness and severity. Sixth International Tinnitus Seminar; 1999: The Tinnitus and Hyperacusis Centre Cambridge, United Kingdom.
Barnea G, Attias J, Gold S, Shahar A. Tinnitus with normal hearing sensitivity: Extended high-frequency audiometry and auditory-nerve brain-stem-evoked responses. Audiology. 1990;29(1):36-45.
Neri S, Mauceri B, Cilio D, Bordonaro F, Messina A, Malaguarnera M, et al. Tinnitus and oxidative stress in a selected series of elderly patients. Arch Gerontol Geriatr. 2002;35:219-23.
Savastano M, Brescia G, Marioni G. Antioxidant therapy in idiopathic tinnitus: preliminary outcomes. Arch med res. 2007;38(4):456-9.
Ghatreh-Samani M, Esmaeili N, Soleimani M, Asadi-Samani M, Ghatreh-Samani K, Shirzad H. Oxidative stress and age-related changes in T cells: Is thalassemia a model of accelerated immune system aging? Cent Eur J Immunol. 2016;41(1):116.
Le Prell CG, Dolan DF, Bennett DC, Boxer PA. Nutrient plasma levels achieved during treatment that reduces noise-induced hearing loss. Transl Res. 2011;158(1):54-70.
Henderson D, Bielefeld EC, Harris KC, Hu BH. The role of oxidative stress in noise-induced hearing loss. Ear Hear. 2006;27(1):1-19.
Han BI, Lee HW, Kim TY, Lim JS, Shin KS. Tinnitus: Characteristics, causes, mechanisms, and treatments. J Clin Neurol. 2009;5(1):11-9.
Roberts LE, Eggermont JJ, Caspary DM, Shore SE, Melcher JR, Kaltenbach JA. Ringing ears: The neuroscience of tinnitus. J Neurosci. 2010;30(45):14972-9.
Chan Y. Tinnitus: etiology, classification, characteristics, and treatment. Discov Med. 2009;8(42):133-6.
Egilmez OK, Kalcioglu MT. Antioxidant Therapy in Tinnitus. Br J Med Med Res. 2015;10(7).
Ciorba A, Bianchini C, Pastore A, Mazzoli M. Pathogenesis of Tinnitus: Any Role for Oxidative Stress? Int Adv Otol. 2013;9(2):249-54.
Gholamian-Dehkordi N, Luther T, Asadi-Samani M, Mahmoudian-Sani MR. An overview on natural antioxidants for oxidative stress reduction in cancers; A systematic review. Immunopathologia Persa. 2017;3(2).
Sani MRM, Asadi-Samani M, Saeedi-Boroujeni A, Banitalebi-Dehkordi M, Bahmani M. Suppressive effects of medicinal plants and their derivatives on inflammasome complex: A systematic review. Int J PharmTech Res. 2016;9(6)325-33.
Mahmoudian Sani M, Asadi-Samani M, Rouhi-Boroujeni H, Banitalebi-Dehkordi MP. phytotherapy of regulatory T cells: A new approach to treat multiple sclerosis. Der Pharm Lett. 2016;8:215-20.
Afkhami-Ardakani M, Hassanzadeh S, Shahrooz R, Asadi-Samani M, Latifi M, Luther T. Phytotherapy and phytopharmacology for reduction of cyclophosphamide-induced toxicity in the male urinary system. J Renal Inj Prev. 2017;6(3):164-70.
Asadi-Samani M, Kooti W, Aslani E, Shirzad H. A systematic review of Iran's medicinal plants with anticancer effects. J Evid Based Complementary Altern Med. 2016;21(2):143-53.
Asadi-Samani M, Moradi M, Mahmoodnia L, Alaei S, Asadi-Samani F, Luther T. Traditional uses of medicinal plants to prevent and treat diabetes; An updated review of ethnobotanical studies in Iran. J Nephropathol. 2017;6(3):118-25.
Baharvand-Ahmadi B, Asadi-Samani M. A mini-review on the most important effective medicinal plants to treat hypertension in ethnobotanical evidence of Iran. J Nephropharmacol. 2017;6(1):3-8.
Kooti W, Hasanzadeh-Noohi Z, Sharafi-Ahvazi N, Asadi-Samani M, Ashtary-Larky D. Phytochemistry, pharmacology, and therapeutic uses of black seed (Nigella sativa). Chin J Nat Med. 2016;14(10):732-45.
Mansouri E, Asadi-Samani M, Kooti W, Ghasemiboroon M, Ashtary-Larky D, Alamiri F, et al. Anti-fertility effect of hydro-alcoholic extract of fennel (Foeniculum vulgare Mill) seed in male Wistar rats. J Vet Res. 2016;60(3):357-63.
Mirhoseini M, Moradi MT, Asadi-Samani M. Traditionally used medicinal plants in the treatment of kidney stone: A review on ethnobotanical studies in Iran. Ambient Science. 2016;3(2):16-21.
Mahmoudian-Sani M, Luther T, Asadi-Samani M, Saeedi-Boroujeni A, Gholamian N. A new approach for treatment of type 1 diabetes: Phytotherapy and phytopharmacology of regulatory T cells. J Renal Inj Prev. 2017;6(3):158-63. DOI: 10.15171/jrip.2017.31.
Dobie RA. A review of randomized clinical trials in tinnitus. Laryngoscope. 1999;109(8):1202-11.
Canis M, Olzowy B, Welz C, Suckfüll M, Stelter K. Simvastatin and Ginkgo biloba in the treatment of subacute tinnitus: A retrospective study of 94 patients. Am J Otolaryng. 2011;32(1):19-23.
Ernst E, Stevinson C. Ginkgo biloba for tinnitus: A review. Clin Otolaryngol Allied Sci. 1999;24(3):164-7.
Van Beek T, Scheeren H, Rantio T, Melger WC, Lelyveld G. Determination of ginkgolides and bilobalide in Ginkgo biloba leaves and phytopharmaceuticals. J Chrom A. 1991;543:375-87.
Hasler A, Gross G-A, Meier B, Sticher O. Complex flavonol glycosides from the leaves of Ginkgo biloba. Phytochemistry. 1992;31(4):1391-4.
Kleijnen J, Knipschild P. Ginkgo biloba. Lancet. 1992;340(8828):1136-9.
Diamond BJ, Shiflett SC, Feiwel N, Matheis RJ, Noskin O, Richards JA, et al. Ginkgo biloba extract: mechanisms and clinical indications. Arch Phys Med Rehabil. 2000;81(5):668-78.
Louajri A, Harraga S, Godot V, TOUBIN G, KANTELIP JP, MAGNIN P. The effect of ginkgo biloba extract on free radical production in hypoxic rats. Biological and Pharmaceutical Bulletin. 2001;24(6):710-2.
Droy-Lefaix M, Cluzel J, Menerath J, Bonhomme B, Doly M. Antioxidant effect of a Ginkgo biloba extract (EGb 761) on the retina. Int J Tissue React. 1994;17(3):93-100.
Ude C, Schubert-Zsilavecz M, Wurglics M. Ginkgo biloba extracts: A review of the pharmacokinetics of the active ingredients. Clin Pharmacokinet. 2013;52(9):727-49.
Zheng Y, Vagal S, Zhu XX, de Waele C, Smith PF, Wang G, et al. The effects of the Chinese herbal medicine EMF01 on salicylate-induced tinnitus in rats. J Ethnopharmacol. 2010;128(2):545-8.
Wang Y, Song H, Tong Z, Qian S, Guo R, Jing Z, et al. Effects of er-long-zuo-ci-wan on the spontaneous activities of auditory central nucleus in rat model of tinnitus induced by salicylate acid. Zhongguo Ying Yong Sheng Li Xue Za Zhi. 2009;25(3):397-401.
Linde K, ter Riet G, Hondras M, Vickers A, Saller R, Melchart D. Systematic reviews of complementary therapies–an annotated bibliography. Part 2: Herbal medicine. BMC Complement Altern Med. 2001;1(1):5.
Shen S, Wang Y, Zheng G, He X, Tan Y, Zhou K, et al., editors. Applying bioinformatic technique to discovery molecular mechansim of Banxia and Tianma combination treating tinnitus. Bioinformatics and Biomedicine (BIBM), 2014 IEEE International Conference on; 2014: IEEE.
Newall CA, Anderson LA, Phillipson JD. Herbal medicines. A guide for health-care professionals: The Pharmaceutical Press; 1996.
Okamoto H, Okami T, Ikeda M, Takeuchi T. Effects of Yoku-kan-san on undifferentiated somatoform disorder with tinnitus. Eur Psychiat. 2005;20(1):74-5.
Seidman MD, Babu S. Alternative medications and other treatments for tinnitus: facts from fiction. Otolaryngol Clin N Am. 2003;36(2):359-81.
Kim NK, Lee DH, Lee JH, Oh YL, Yoon IH, Seo ES, et al. Bojungikgitang and banhabaekchulchonmatang in adult patients with tinnitus, a randomized, double-blind, three-arm, placebo-controlled trial-study protocol. Trials. 2010;11(1):34.
Langguth B, Hajak G, Kleinjung T, Cacace A, Moller A. Tinnitus: Pathophysiology and treatment: Elsevier Amsterdam; 2007.
Olivier J, Plath P. Combined low power laser therapy and extracts of Ginkgo biloba in a blind trial of treatment for tinnitus. Laser Therapy. 1993;5(3):137-9.
Plath P, Olivier J. Results of combined low-power laser therapy and extracts of Ginkgo biloba in cases of sensorineural hearing loss and tinnitus. Adv Oto-Rhino-Laryng: Karger Publishers; 1995. p. 101-4.
Jastreboff P, Zhou S, Jastreboff M, Kwapisz U, Gryczynska U. Attenuation of Salicylate-lnduced Tinnitus by Ginkgo biloba Extract in Rats. Audiol Neurootol. 1997;2(4):197-212.
Krauss P, Tziridis K, Buerbank S, Schilling A, Schulze H. Therapeutic Value of Ginkgo biloba Extract EGb 761® in an Animal Model (Meriones unguiculatus) for noise trauma induced hearing loss and tinnitus. PloS one. 2016;11(6):e0157574.
Meyer B. Multicenter randomized double-blind drug vs. placebo study of the treatment of tinnitus with Ginkgo biloba extract. Presse Med. 1986;15(31):1562-4.
Orhan I, Aydın S, Altın G, Yılmaz F. An efficacy comparison of betahistin, trimetazidine and ginkgo biloba extract in patients with tinnitus. Kulak Burun Bogaz Ihtis Derg. 2013;23(3):143-7.
Tasca I, Di Lieto C, Compadretti GC, Gabrielli S. Effectiveness of ginkgo biloba (Brenstar (c)) in the treatment of tinnitus and vertigo. Prog Nutr. 2012;14(4):277-83.
Tziridis K, Korn S, Ahlf S, Schulze H. Protective effects of Ginkgo biloba extract EGb 761 against noise trauma-induced hearing loss and tinnitus development. Neural plasticity. 2014;2014(2):27.
Holgers KM, Axelsson A, Pringle I. Ginkgo biloba extract for the treatment of tinnitus: Original Paper. Audiology. 1994;33(2):85-92.
Drew S, Davies E. Effectiveness of Ginkgo biloba in treating tinnitus: Double blind, placebo controlled trial. Bmj. 2001;322(7278):73.
Han S-S, Nam E-C, Won JY, Lee KU, Chun W, Choi HK, et al. Clonazepam quiets tinnitus: A randomised crossover study with Ginkgo biloba. J Neurol Neurosurg Psychiatry. 2012;83(8):821-7.
Rejali D, Sivakumar A, Balaji N. Ginkgo biloba does not benefit patients with tinnitus: A randomized placebo‐controlled double‐blind trial and meta‐analysis of randomized trials. Clin Otolaryngol Allied Sci. 2004;29(3):226-31.
von Boetticher A. Ginkgo biloba extract in the treatment of tinnitus: A systematic review. Neuropsychiatr Dis Treat. 2011;7(1):441-7.

بیشتر بخوانید:


دسته : گوش، حلق و بینی

تاثیر قرص جینکورا بیلوبا بر روی وزوز گوش ذهنی
5.0 (2)


دمتون گرم. عالی بود

1402/01/08 5 · Reply


خیلی خوب بود. استفاده زیادی کردم

1401/01/18 5 · Reply



طرح زندگی خوب

درباره ما

طرح زندگی خوب، پرتال جامعی است که در اکثر حوزه های مرتبط با کیفیت زندگی، به ارائه خدمات آنلاین و تولید محتوی می پردازد. هدف این سامانه، ایجاد فرصت های بهبود در کیفیت زندگی فارسی زبانان بویژه ایرانیان عزیز می باشد.

عضویت در خبرنامه
عضویت

کلیه حقوق وبسایت glp.ir متعلق به تیم طرح زندگی خوب است.