9 صنعتگر بزرگ ایرانی قبل از انقلاب اسلامی


مدت زمان مطالعه: 1 دقیقه و 50 ثانیه
از نقاط قوت اقتصاد ایران در سال‌های پیش از انقلاب، شکل‌گیری یک بخش خصوصی نسبتاً نیرومند صنعتی و مدرن در دهه‌های سی تا پنجاه خورشیدی بود که وزن اصلی آن را سرمایه‌داران ملی، صنعت‌گران خودساخته و مدیران خلاق و کارآفرین تشکیل می‌دادند.نگاهی به زندگی و فعالیت
قبل از هرگونه شرح و تفسیر، بد نیست به عناوین موارد این لیست اشاره ای کنیم. موارد لیست « 9 صنعتگر بزرگ ایرانی قبل از انقلاب اسلامی » عبارتند از:
  1. محمدتقی برخوردار، پدر صنایع خانگی ایران
  2. محمدرحیم متقی ایروانی، بنیانگذار کفش ملی
  3. برادران خیامی، بنیانگذاران صنعت خودروسازی در ایران
  4. محسن آزمایش، صاحب مجموعه صنعتی آزمایش
  5. جعفر اخوان، بنیانگذار خودروسازی جیپ
  6. حبیب ثابت، بازرگان و موسس اولین ایستگاه تلویزیون در ایران
  7. برادران لاجوردی؛ موسس گروه صنعتی بهشهر(بافندگی)
  8. برادران رضایی، بنیانگذار صنعت فولاد ایران
  9. محمدتقی توکلی، پدر صنعت آذربایجان

اگر علاقه مندید جزئیات بیشتری درباره موارد بالا را مطالعه کنید با ما همراه باشید. برای مطالعه موارد بیشتر روی دکمه بعدی کلیک کنید.

۱ از ۹ : محمدتقی برخوردار، پدر صنایع خانگی ایران



محمدتقی برخوردار، پدر صنایع خانگی ایران
محمدتقی برخوردار، معروف به «حاجی برخوردار» بنیانگذار کارخانه توشیبا و به پدر صنایع خانگی ایران معروف بود. عباس میلانی از محمدتقی برخوردار به عنوان یکی از صد شخصیت تأثیرگذار در زندگی ایرانیان نام برده است.
 محمدتقی برخوردار تاجر پسته بود سپس واردکننده باتری و تلویزیون شاوب‌لورنس شد. اما پس از آن با تأسیس اولین کارخانه تولید باتری در ایران (قوه پارس)، و اولین کارخانه تولید تلویزیون در ایران (پارس الکتریک) و شماری دیگر از واحدهای تولیدی، از کارآفرینان موفق در دوره صنتعی شدن ایران در دهه‌های ۴۰ و ۵۰ خورشیدی بود.
شرکت پارس‌الکتریک (تولیدکننده رادیو و تلویزیون)، شرکت صنعتی پارس توشیبا (تولیدکننده انواع کالاهای لوازم خانگی مثل پنکه، آب‌میوه‌گیری، چرخ گوشت و انواع پلوپز در شهر رشت)، شرکت لامپ پارس توشیبا، شرکت فرش پارس، شرکت کالای الکتریک و شرکت‌های کارتن البرز، سرامیک البرز و کاشی پارس از جمله واحدهای تولیدی او بودند. گفته می‌شود بیش از ۲۰ هزار نفر در واحدهای تولیدی آقای برخوردار مشغول به‌کار بودند.
با قانون شورای انقلاب تمامی کارخانجات و اموال او مصادره شد. سال‌ها بعد در دوره دولت محمد خاتمی بخش‌هایی از زمین و دارایی او برگردانده شد، اما کارخانه‌های او همچنان در مصادره دولتی باقی ماندند. محمدتقی برخوردار در سال ۱۳۹۰ در سن ۸۷ سالگی درگذشت.


دسته : صنعت

۱ از ۹
بعدی

9 صنعتگر بزرگ ایرانی قبل از انقلاب اسلامی
5.0 (2)


زنده باشید ایشالله

1402/01/07 5 · Reply


بسیارعالی بود

1401/01/17 5 · Reply



طرح زندگی خوب

درباره ما

طرح زندگی خوب، پرتال جامعی است که در اکثر حوزه های مرتبط با کیفیت زندگی، به ارائه خدمات آنلاین و تولید محتوی می پردازد. هدف این سامانه، ایجاد فرصت های بهبود در کیفیت زندگی فارسی زبانان بویژه ایرانیان عزیز می باشد.

عضویت در خبرنامه
عضویت

کلیه حقوق وبسایت glp.ir متعلق به تیم طرح زندگی خوب است.