بانک ها چقدر وام مسکن پرداخت کردند؟

مدت زمان مطالعه: 4 دقیقه و 56 ثانیه داده های جدید درباره پرداخت تسهیلات نهضت ملی مسکن نشان می دهد، تا پایان 31 فروردین 1403 عملکرد 18 بانک در زمینه پرداخت این وام تقریبا نزدیک به صفر بوده است.
این در حالی ست که دولت برای تامین آورده ساخت مسکن هر روز بیش از پیش به متقاضیان فشار می آورد. برای مثال، تهرانی های متقاضی مسکن ملی مجبورند در فاصله ای دو ماهه آورده خود را به ۱۸۰ میلیون تومان تا پایان اردیبهشت، افزایش دهند. این آمارها نشان می دهد عملکرد بانک ها در زمینه پرداخت تسهیلات نهضت ملی مسکن، همچنان مانند گذشته تعریف چندانی ندارد و این نهادها هنوز از پرداخت وام های مربوط به این بخش امتناع می کنند. بر این اساس از بین ۲۶ بانک عامل، عملکرد ۱۸ بانک در این بخش صفر بوده است. بانک های مسکن، سپه، ملی، تجارت، ملت، صادرات، صنعت و معدن و توسعه صادرات تنها بانک هایی بودند که تا انتهای فروردین ۱۴۰۳، در مجموع ۶۵۷ هزار و ۵۹۶ میلیارد ریال تسهیلات در نهضت ملی مسکن پرداخت کرده اند. چرا بانک وام مسکن نمی دهند؟ تسهیلات بخش مسکن از نرخ سود بالایی برخوردار نیست و همچنین بازپرداخت آنها نیز نسبت به باقی وام ها، مدت بیشتری دارد. به این ترتیب سرمایه ای که در قالب وام مسکن از این بانک ها خارج می شود، بازگشت کوتاه مدت یا حتی میان مدت ندارد. این در حالی ست که این نهادها هم اکنون نیز دچار ناترازی هستند و دولت بدون آن که خود قدمی در این عرصه بردارد، مدام سقف پرداخت تسهیلات را افزایش می دهد یا وام تکلیفی جدیدی برای بانک ها تعیین می کند. بنابراین بانک ها ترجیح می دهند به جای درگیر کردن سرمایه خود در این زمینه که آورده زیادی برای آنها ندارد، در پروژه هایی شراکت داشته باشند که بتواند به ناترازی آنها کمک کند.

بانک ها چقدر وام مسکن پرداخت کردند؟

عملکرد بانک مسکن در مشارکت نهضت ملی مسکن در این مقطع، ۵۸۱.۵۲۶ میلیارد ریال، بانک سپه ۱۹.۳۸۴ میلیارد ریال، بانک ملی ۱۳.۸۷۸ میلیارد ریال، تجارت، ۱۱.۸۹۸ میلیارد ریال، ملت ۲۸.۶۲۵ میلیارد ریال، صادرات ۱۵ میلیارد ریال، صنعت و معدن ۷۵۰ میلیارد ریال و توسعه صادرات ایران ۱.۵۲۰ میلیارد ریال بوده است. عملکرد بانک های اقتصاد نوین، ایران زمین، گردشگری، مؤسسه ملل، کارآفرین، شهر، سینا، سامان، پست ایران، پاسارگاد، پارسیان، آینده، رفاه کارگران، توسعه تعاون، دی، کشاورزی، خاورمیانه و سرمایه در مشارکت نهضت ملی مسکن بر اساس آمار مذکور تقریبا صفر بوده است.

پیامدهای امتناع بانک ها از پرداخت وام نهضت ملی مسکن

نهضت ملی مسکن از پایه ای ترین شعارهایی بود که دولت سیزدهم با آن روی کار آمد. اما از همان ابتدا مشخص شد اجرایی شدن این پروژه با شرایط و منابع کشور همخوانی ندارد و موانع یکی پس از دیگری بر سر راه ساخت واحدها قرار گرفت. یکی از اصلی ترین این موانع، امتناع بانک ها از پرداخت تسهیلات مربوط به این بخش است. مردمی که آخرین امید آنها برای خانه دار شدن پروژه های دولتی است، اکنون از دریافت وام های مربوط به این بخش نیز ناتوان هستند و دولت هر روز بیش از پیش به آنها برای واریز آورده فشار وارد می کند. اداره راه و شهرسازی استان تهران چند روز پیش پیامکی به متقاضیان نهضت ملی مسکن ارسال کرده است. بر اساس این پیامک، افراد باید تا ۳۱ اردیبهشت آورده خود را به ۱۸۰ میلیون تومان افزایش دهند. پیامک قبلی وزارت راه و شهرسازی اواخر سال گذشته برای متقاضیان ارسال شده است. این در حالی است که گفته های ابتدایی این وزارتخانه نشان می دهد، آورده مربوط به پروژه نهضت ملی مسکن باید در بازه های چهارماهه و هر بار ۴۰ میلیون تومان واریز شود.

مشکل بزرگ مسکن ملی

ایراد در نحوه انتخاب سازندگان مسکن ملی از سوی دولت، یکی از دلایل اصلی «کندی اجرای این پروژه ها در سطح کشور» را به خوبی توضیح می دهد. طی دو سال اول دولت رئیسی مطابق وعده های او و قانون جهش تولید مسکن، قرار بود ۲ میلیون واحد مسکونی دولتی ساز و ارزان روی زمین های ۹۹ ساله ساخته شود. اما تاکنون، میزان ساخت وسازها، کمتر از نصف این رقم است و میزان تحویل شده ها نیز باز هم کمتر از این. انبوه سازان فعال در کشور، مشکل بزرگ مسکن ملی را «بیراهه واگذاری پروژه» عنوان می کنند و معتقدند، اگر دولت با انبوه سازان حرفه ای توافق برد-برد انجام می داد، امروز سرعت طرح به مراتب بیشتر از این بود. سال ۱۴۰۰ بود که دولت طرح نهضت ملی مسکن را به وزارت راه و شهرسازی تحویل داد. مسکن ملی یکی از طرح های دولت سیزدهم جهت خانه دار شدن مردم است. دولت اعلام کرده بود در چهارسال ریاست جمهوری ابراهیم رئیسی قرار است چهار میلیون مسکن ساخته شود؛ یعنی سالی یک میلیون واحد. کارشناسان معتقد بودند دولت از پس هزینه های ساخت این واحدها برنمی آید و وعده ساخت سالی یک میلیون واحد عملی نیست. تفاوت طرح نهضت مسکن ملی با مسکن مهر در این است که در این طرح زمین ۹۹ ساله باید در اختیار تمام مردم قرار بگیرد، در صورتی که در مسکن مهر این تعهد نبود. در طرح نهضت ملی مسکن تاکنون برای یک میلیون و ۷۸۵ هزار واحد زمین تامین شده است. در بخش ساخت نیز ۴۴۳ هزار واحد دارای قرارداد با سازنده، ۳۲۶ هزار واحد دارای پروانه ساختمانی و ۱۸۲ هزار واحد در مرحله اتمام فونداسیون است. طبق آخرین آماری که وزارت راه و شهرسازی اعلام کرده در طرح نهضت ملی مسکن تا کنون برای یک میلیون و ۷۸۵ هزار و ۴۴ واحد مسکونی، زمین تامین شده است. در بخش ساخت نیز تعداد ۴۴۲ هزار و ۹۴۸ واحد دارای قرارداد با سازنده، تعداد ۳۲۵ هزار و ۷۵۶ واحد دارای پروانه ساختمانی و تعداد ۱۸۱ هزار و ۷۰۱ واحد در مرحله اتمام فونداسیون است./ آرمان امروز

مدت زمان مطالعه: 4 دقیقه و 56 ثانیه
دریافت دسته : مسکن

قیمت (دلار)تفییرعنوان
0.41709525.49%Onomy Protocol
0.751167-0.001%XSGD
4.61-4.18%BarnBridge
0.180576-6.26%Carrieverse
3.26-1.18%FC Barcelona Fan Token


©2003-2024

0.11149 17.57 43