کمبود‌های تحمیل‌‌‌‌‌‌‌‌شده به بخش مسکن عمدی است!

مدت زمان مطالعه: 3 دقیقه و 36 ثانیه مجید گودرزی، کارشناس اقتصادی در پاسخ به این سوال که چرا بانک‌ها به مردم تسهیلات مسکن نمی‌دهند تا جایی که رئیس‌جمهور برای بانک‌ها جریمه در نظر می‌گیرد؟ آیا این اقدام بانک‌ها عمدی است، گفت: ما از اول هم می‌دانستیم که بانک‌ها در زمینه نهضت ملی مسکن با دولت همکاری نخواهند کرد و قابل پیش‌‌‌‌‌‌‌‌بینی بود.
کمبود‌های تحمیل‌‌‌‌‌‌‌‌شده به بخش مسکن عمدی است! چون اکنون جهش‌های قیمتی مسکن در سال بین ۸۰ تا بیش از ۱۰۰ درصد است و طبیعی است که بانک‌ها این سود بادآورده را در اختیار دولت قرار نمی‌دهند و نمی‌آیند سود ۲۲ درصدی به طرح‌های دولت پرداخت کنند. 
گودرزی اضافه کرد: یک جذابیت کاذب و یک سودهای سمی کلانی در بخش مسکن ما وجود دارد. به دو دلیل، اول اینکه این نیاز ضروری و غیرقابل به تعویق انداختن و کم کشش است، دوم اینکه متاسفانه قانونی در بحث قیمت‌گذاری مسکن وجود ندارد. یکی از فقیرترین بخش‌های جامعه ما از نظر قانون متاسفانه بخش مسکن است. ما حتی یک بند قانونی هم نداریم که بخواهیم قیمت‌گذاری مسکن را با آن ساماندهی کنیم. بانک‌ها در‌حال حاضر متاسفانه در یک اقدام درست، نمی‌گوییم غلط چون به هر حال فضا و زمینه برای سو‌استفاده بانک‌ها مهیا است و این وظیفه دولت و مجلس است که بیایند و فضا را ساماندهی کنند و متاسفانه می‌بینم که عملا یک همچین کاری را انجام نمی‌دهند. 
وی با‌ اشاره به نحوه قیمت‌گذاری مسکن در کشورهای پیشرفته در مقایسه با ایران گفت: در کشورهایی مثل آلمان، اتریش و سایر کشورهای پیشرفته دنیا در بخش مسکن، قیمت‌گذاری را به صورت منطقه‌ای یا بر‌اساس بهای تمام شده تعیین می‌کنند. به طور مثال در اتریش واحدهای نوساز را کارشناسان رسمی دادگستری قیمت‌گذاری می‌کنند، ولی در کشور ما این کار کاملا رها شده است و مطلقا هیچ قانونی در بحث قیمت نداریم و هر‌ کسی هر چقدر که دلش بخواهد قیمت‌گذاری می‌کند. 
این کارشناس اقتصادی در ‌ادامه تاکید کرد: یکی از منابع فشار حداکثری به مردم است. چون مردم قادر نیستند این نیاز را از خارج به طور مثال وارد کنند، یا اقدام دیگری انجام دهند و مجبور هستند به هر قیمتی شده یک سر‌پناه داشته باشند. اکنون هم می‌بینیم با‌ وجود اینکه در سبد معیشت مردم دنیا به طور متوسط هزینه مسکن بین ۱۸ تا ۲۳ درصد است، در ایران می‌بینم که صد‌درصد درآمدهای مردم در بسیاری از مناطق، با‌ وجود ظرفیت‌های عظیم در بخش ساختمان، کفایت فقط اجاره در بخش مسکن را ندارد. 
گودرزی در پاسخ به این سوال که آیا عدم عرضه زمین به مردم علت اصلی گرانی و افزایش قیمت مسکن است، گفت: بله قطعا؛ چون ما یک کشور پهناور هستیم و تقریبا می‌توان گفت که ۷۳ درصد زمین‌های ایران غیر‌قابل کشت است، ولی شاید بهترین کیفیت را برای ساخت‌‌‌‌‌‌‌‌وساز دارند. ما کمبودی در بخش مسکن واقعا نداریم و این کمبود‌هایی که امروز بر بخش مسکن و به مردم ما تحمیل شده، متاسفانه عمدی و برنامه‌ریزی شده است. 
وی اضافه کرد: ما اکنون خوشبختانه شاهدیم که بعد از سال‌ها، ۲۷ شهر جدید در نوار ساحلی خلیج فارس و دریای عمان مصوب و اجرایی شده که این قدم بزرگی است. چون بخش بزرگی از جمعیت فلات مرکزی ایران به خاطر شرایط بداقلیمی مجبور به مهاجرت به تهران و شهرهای شمال کشور شدند. این اقدام باید از قبل انجام می‌شد تا مردم در این نقاط مجبور به مهاجرت نشوند. 
این کارشناس اقتصادی تاکید کرد: کمبودی در بخش زمین نداریم و این کمبودها را نهادهای دولتی و دولت‌های سابق به وجود آوردند. در حال حاضر هم دولت در تلاش است تا با افزایش حریم شهرها، تصویب شهرهای جدید، واگذاری زمین به موضوع فرزندآوری و افزایش جمعیت، واگذاری زمین به رایگان به ثبت‌نام کنندگان در طرح مسکن ملی قدم‌هایی را در بخش انحصار زمین بردارد که قدم‌های خوب و مثبتی است. ما هم امیدواریم به زودی این فشاری که روی مردم است که تقریبا ۶۰ درصد  قیمت مسکن را زمین تشکیل می‌دهد، برداشته شود.

مدت زمان مطالعه: 3 دقیقه و 36 ثانیه
بازار مسکن رهن آپارتمان قیمت اجاره مسکن قیمت آپارتمان در تهران دسته : مسکن

قیمت (دلار)تفییرعنوان
0.41709525.49%Onomy Protocol
0.751167-0.001%XSGD
4.61-4.18%BarnBridge
0.180576-6.26%Carrieverse
3.26-1.18%FC Barcelona Fan Token


©2003-2024

0.12859 17.48 43