با دمکرده گیاه شنبلیله قندخون را پایین بیاورید
مدت زمان مطالعه: 2 دقیقه و 54 ثانیهمتخصص طب سنتی گفت: دمکرده گیاه شنبلیله میزان قندخون را پایین میآورد، همچنین در مصارف خارجی از دانههای خرد شده آن برای تهیه ضمادهای گرم (بعضی مواقع آن را در شیر حل میکنند) و علیه آماسها و اولسرها استفاده میکنند. بهنام یوسفیان در گفتوگو با خبرنگار ایمنا، درباره گیاه شنبلیله از خانواده بقولات اظهار کرد: شنبلیله و خُلبه نامهای دیگر این گیاه بوده، زمان گلدهی آن فروردین و اردیبهشتماه و زمان برداشت دانهها تیر و مردادماه است.وی افزود: شنبلیله گیاهی با طبیعت گرم و خشک، علفی و یک ساله است که به عنوان گیاهی خوراکی و دارویی و در فصل بهار کشت میشود، شنبلیله ساقهای راست با برگهای سهتایی و گلهای زرد متمایل به بنفش دارد، میوه آن غلافدار و محتوی دانههای زرد رنگی است. متخصص طب سنتی تصریح کرد: دانههای گیاه شنبلیله ارزش دارویی دارد و سرشار از آلبومینها و لعاب هستند، همچنین حاوی نوعی آلکالوئید (تریگونلین)، به مقدار بسیار کم از نوعی اسانس قهوهای رنگ و بدبو هستند؛ از دانهها گرانول و از آن دمکردهای مقوی تهیه شده که در دوران نقاهت مصرف میشود؛ این دمکرده را همچنین به عنوان هضمکننده، ضدسرفه و محرک غدد شیری مادران به کار میبرند، مقدار این دمکرده یا جوشانده نیم تا پنج گرم از این گرد در یک فنجان آب است که دو تا سه بار در روز از آن میآشامند. وی ادامه داد: عطر و طعم آن ناخوشایند است و به همین دلیل میتوان اسانس نعناع یا پرتقال به آن اضافه کرد، این دمکرده میزان قندخون را پایین میآورد؛ در مصارف خارجی از دانههای خرد شده آن برای تهیه ضمادهای گرم (بعضی مواقع آن را در شیر حل میکنند) و علیه آماسها و اولسرها استفاده میکنند. یوسفیان اضافه کرد: از دانههای آن برای تسهیل در زایمان و به عنوان چاقکننده نیز بهره میبرند، در دامپزشکی برای ازدیاد شیر، دانههای شنبلیله را به دامها میخورانند؛ همچنین سرشاخههای آن نیز که همین اثرات را دارد میتواند به عنوان علوفه به مصرف حیوانات برسد. وی با اشاره به موارد منع مصرف و احتیاط گیاه شنبلیله گفت: در مصرف به مقدار زیاد امکان ایجاد سردرد و استفراغ وجود دارد، دیابتیهای وابسته به انسولین قبل از مصرف گیاه شنبلیله با پزشک مشورت کنند. متخصص طب سنتی با اشاره به مصرف شنبلیله در دوران بارداری، افزود: به دلیل خاصیت قاعدهآوری و سقطآوری دانههای این گیاه و فعالیت محرک عضلات رحمی مصرف در بارداری ممنوع است؛ همچنین به دلیل نبود مستندات علمی، بهتر است این گیاه در دوران شیردهی با احتیاط مصرف شود. وی با اشاره به تداخلات دارویی با گیاه شنبلیله خاطرنشان کرد: موسیلاژ موجود در دانه این گیاه سطح مخاطی دستگاه گوارش را میپوشاند و جذب داروهای خوراکی را به تعویق میاندازد، فعالیت هایپو گلایسمیک آلکالوئید تریگونلین آن ممکن است در نهایت نیاز به تطابق دوزاژ انسولین را باعث شود.
بیشتر بخوانید:
این سبزیجات، قاتل چربی شکمی هستند! |
تولید گوشت های عجیب و غریب |
این ادویه با سرطان معده سر ناسازگاری دارد! |
سالمسازی همبرگر با کاهش سدیم |