مهاجرت به سازندگان و مهندسان هم رسید

مدت زمان مطالعه: 4 دقیقه و 55 ثانیه صنعت ساختمان‌ شاخص توسعه‌یافتگی هرکشوری است و زمانی که این شاخص پایین می‌آید و ساخت و ساز به رکود می‌رود نشان می دهد وضع اقتصادب کشور خوب نیست و نیاز به اقدامات سریع برای بهبود دارد.
مهاجرت به سازندگان و مهندسان هم رسید یکی از شاخص‌هایی که در صنعت ساختمان مورد توجه قرار می‌گیرد، دسترسی به نیروی انسانی ماهر و نیمه ماهر است. در سال‌های اخیر و با شدت گرفتن رشد نرخ تورم و عقب ماندن معیشت مردم از دستمزد و حقوق، بسیاری به دنبال پیدا کردن کار در کشورهای دیگر هستند. اگر زمانی مدینه فاضله قشر تحصیل‌کرده از نظر رفاه، کشورهای اروپایی و آمریکا بود، حالا تعداد زیادی از نیرو‌های متخصص ماهر و نیز نیروهای نیمه ماهر و بدون تحصیلات عالیه، چشم به بازار کار همسایگانی چون عراق، ترکیه، عمان، کشورهای حاشیه خلیج فارس و حتی اقلیم کردستان دارند. 

  تور بزرگ برای کارگران ایرانی 

گذشته از وابستگی اقتصادی و گردش مالی صنعت ساختمان، میزان اشتغال در این حوزه بسیار بالا است و فضای کاری بسیاری در این صنعت وجود دارد. در حقیقت حال خوب این صنعت، میزان‌الحراره اقتصاد هر کشوری است. از تامین‌کننده مواد اولیه مصالح ساختمانی گرفته تا مهندسان، صاحبان املاک و... هزاران موقعیت شغلی موجود در این صنعت وجود دارد که می‌توان با سرمایه‌گذاری اندک در هر کدام از آنها اشتغالزایی ایجاد کرد. اما با ادامه‌دار شدن رکود در این صنعت تمام این شغل‌ها به خطر می‌افتد و صاحبان این مشاغل به دنبال کار دیگر یا فضای کاری در کشوری دیگر هستند و این در نهایت به این صنعت عظیم و بخش تولیدی کشور لطمه وارد می‌کند. به گزارش «خانمان» با یک سرچ ساده می‌توان به ده‌ها پیشنهاد کاری از سوی موسسات مهاجرتی برای کارگران ساختمانی برخورد کرد که آنها را با رویای یافتن کاری مناسب، تشویق به مهاجرت می‌کند و در تور این کشورها می‌اندازد. از جمله کانادا، آلمان، عراق، عمان، کشورهای خلیج فارس و... . به عنوان مثال کشور رومانی با وجود اینکه عضو اتحادیه اروپاست، اما هنوز جزو کشورهای حوزه شنگن نیست و پس از پیوستن به حوزه شنگن مسلما قوانین جذب نیروی کار در این کشور سخت‌تر می‌شود. از طرف دیگر به دلیل رشد اقتصاد و مهاجرت مردم این کشور به دیگر کشورهای اروپا، رومانی شدیدا با کمبود نیروی کار ماهر روبه‌رو است. لذا موسسه‌های مهاجرتی معتقدند زمان بسیار مناسبی برای مهاجرت کاری برای کسانی است که در مشاغل فنی و به خصوص ساختمانی فعالیت می‌کنند.  این فرصت شغلی برای چند شرکت ساختمانی باسابقه رومانیایی است، اما کارفرماهای این شرکت‌ها اصالتی ایرانی دارند و همین مسئله زمینه ورود ایرانیان به این شغل‌ها را فراهم کرده و علاوه بر آن داشتن مدرک زبان یا سطح زبان بالا از شرایط این فرصت شغلی به شمار نمی‌رود.  این موسسات اعلام می‌دارند، در صورتی قبولی در این موقعیت شغلی، از طرف کارفرما برای شما دعوتنامه صادر شده و به وسیله همان دعوتنامه می‌توانید ویزای رومانی را به سادگی دریافت کنید. این فرصت شغلی برای کلیه مشاغل مرتبط با کارهای ساختمانی مثل کاشی‌کار، سرامیک‌کار، کناف‌کار، بنا، آرماتور‌بند و... است. همچنین مهندسین عمران و کسانی که به عنوان پیمانکار فعالیت داشته‌اند و تیم اجرایی دارند می‌توانند به عنوان سرپرست تیم یا در واقع پیمانکار دسته دوم برای این فرصت شغلی اقدام کرده و از مزایای آن بهره‌مند شوند. مهاجرت کاری مخصوصا برای نیروی کار فنی ساده نیست و نیاز به مدارک فراوانی دارد که تامین بسیاری از آنها زمانبر و هزینه‌بر است، اما این مورد برای این فرصت شغلی صدق نمی‌کند. تنها مدارک مورد نیاز برای اقدام برای این موقعیت‌های شغلی گواهی عدم سوءپیشینه و پاسپورت با حداقل اعتبار شش ماه است. البته مهارت کارگران در شغل ادعایی نیز مورد ارزیابی قرار می‌گیرد. این ارزیابی می‌تواند به صورت مصاحبه با کارفرما، ارائه گواهی فنی حرفه‌ای، گواهی اشتغال به کار و سابقه کار و ارائه نمونه کار صورت پذیرد.

  هشدار فعالان صنعت ساختمان

در این رابطه رییس هیات مدیره انجمن انبوه‌سازان استان تهران نیز هشدار داده و با بیان اینکه سرمایه‌گذاران بخش مسکن به ترکیه و کشورهای خلیج فارس می روند، گفت: به طور مشهود مهاجرت مهندسان از ایران افزایش پیدا کرده‌ است. ایرج رهبر با اشاره به مهاجرت سرمایه‌گذاران صنعت ساختمان در ۲ سال گذشته گفت: از ۲ سال گذشته شاهد مهاجرت مشهود سرمایه‌گذاران صنعت ساختمان و سازندگان مسکن به کشورهایی از جمله ترکیه و کشورهای حاشیه خلیج فارس هستیم و انگیزه برای مهاجرت این اقشار افزایش پیدا کرده، در حالی که در کشورمان به تولید مسکن نیاز داریم و باید شرایط افزایش سرمایه گذاری در این بخش را افزایش دهند و انگیزه سرمایه‌گذاران برای ساخت مسکن در کشور را بالا ببرند. رهبر افزود: کشورهایی مانند ترکیه و حاشیه خلیج فارس شرایط بهتر و تسهیلات بیشتری برای ساخت مسکن فراهم کرده‌اند و به شدت از جذب سرمایه‌داران و سازندگان خارجی از جمله ایرانیان استقبال می‌کنند و امکانات بهتری در اختیار سرمایه‌گذاران این بخش قرار می‌دهند. از این رو، مهاجرت سازندگان و مهندسان به آلمان و کانادا افزایش پیدا کرده‌است. رییس هیات مدیره انجمن انبوه‌سازان تاکید کرد: دلیل افزایش مهاجرت وضعیت درآمد و شرایط کاری است و در این شرایط حاکم در کشورمان، مهندس‌های ایرانی مهاجرت را ترجیح می‌دهند. 

  چه باید کرد؟

کارشناسان معتقدند، دولت می‌تواند با فراهم کردن زمینه صنعتی‌سازی، اختصاص فضای کارگاهی، اعطای زمین‌های قابل‌ساخت در فضای شهری یا حداقل کاهش نرخ فروش زمین، کاهش سود وام‌های ساخت‌وساز و مهم‌تر از همه فرهنگ‌سازی کارآفرینی با برگزاری دوره‌های آموزش انگیزشی و...، استعداد افراد را به‌عنوان کارآفرین شکوفا کند. به‌طورقطع افرادی که بضاعت مالی برای راه‌اندازی کسب‌وکاری را ندارند، هیچ‌گاه به استعدادهای خود بها نمی‌دهند.  این افراد اگر به‌دنبال تامین مالی برای شروع کارآفرینی باشند، با محدودیت‌های بسیاری مواجه می‌شوند که همین محدودیت‌ها، انگیزه آنها را برای ادامه مسیر از بین می‌برد، هرچند کارآفرینی یک حرکت ملی است، اما اگر بدون حمایت دولت و ارگان‌های وابسته به آن انجام گیرد، موفقیتی در آن حاصل نمی‌شود.

مدت زمان مطالعه: 4 دقیقه و 55 ثانیه
مهاجرت کاری مهاجرت مهندسی مهاجرت مهندسان مهاجرت به کانادا دسته : کار و اشتغال

قیمت (دلار)تفییرعنوان
0.41709525.49%Onomy Protocol
0.751167-0.001%XSGD
4.61-4.18%BarnBridge
0.180576-6.26%Carrieverse
3.26-1.18%FC Barcelona Fan Token


©2003-2024

0.12703 17.5 43