آموزش و پرورش از نگاه ماریا مونتسوری فیلسوف و روانشناس ایتالیایی


مدت زمان مطالعه: 3 دقیقه و 1 ثانیه
مدت زمان مطالعه: 3 دقیقه و 1 ثانیه
31 آگوست زادروز دکتر ماریا مونته شوری Maria Montessori پزشک، فیلسوف و روانشناس ایتالیایی است که در 1870 به دنیا آمد و 82 سال عُمر کرد.
پژوهشهای او عمدتا درباره آموزش و پرورش است و به همین لحاظ لقب «کارشناس بزرگ تعلیم و تربیت قرن 20» به دست آورده است.
وی تحقیقات خود در زمینه روانشناسی و آموزش و پرورش را در گوشه و کنار جهان به انجام رسانده و محدود به تجربه در یک و یا دو کشور نیست. تالیفات مهم او عبارتند از: «روش تدریس»، «انسان سازی»، «کارخانه آدم سازی»، «از بدن تا مغز»، «تاتیر محیط» و....
دکتر ماریا در تالیفات خود ثابت کرده است که «آموزش و پرورش» یک علم است که مانند علوم تجربی دیگر قواعد و اصول دارد و بنابر این امر تدریس یک حرفه است و آموزگار به موازات تجربه باید خود، دائما بیاموزد. هدف ماریا از «کارخانه آدم سازی» همانا مدرسه است که انسان های نسل بعد را پرورش می دهد و می سازد و از این جهت مسئولیتی بسیار بزرگ و حساس بر دوش دارد.
به نظر ماریا، مشکلات و ضعف های کشورها ناشی از نقص آموزش و پرورش آنهاست که نتوانسته اند انسان کامل و دست کم قابل قبول به بار آورند. وی می گوید: جامعه ای که مدارس و آموزگاران خوب داشته باشد عاری از جرم و جنایت و کارهای مغایر اخلاقیات و در صدر آنها دروغ و ریا و تزویر است.
«ماریا» ثابت کرده است که کودک و نوجوان از محیط و به ویژه کودکان و نوجوانان دیگر می آموزد، بنا براین برای داشتن جامعه ای خوب و منزه در فردا ، باید نه تنها محیط زندگی و معاشران خوب و اطمینان بخش برای کودک و نوجوان تهیه کرد، بلکه مربیان واقعی و آزموده برایش آماده ساخت و مهارت و دلسوزی این مربیان است که می تواند تاثیر محیط را در نوجوان کاهش دهد.
به نوشته دکتر ماریا ، بدون داشتن مدرسه و آموزگار خوب نمی توان انتظار داشت که یک جامعه بتواند به دمکراسی جامع و واقعی دست یابد و از آزادی و حقوق استفاده مطلوب ببرد و یا خودکفا گردد. ماریا رسانه ها ـ از روزنامه تا کتاب و فیلم سینمایی ـ را آموزشگران عمومی خوانده که به بزرگسالان جامعه می آموزند، بنابراین مسئولیتی خطیر برعهده دارند.
او در کتاب «ازبدن تا مغز» اهمیت غذا، آب، خواب، تفریح و ... را برشمرده و تاکید بر آن دارد که در مدارس باید ضمن آموزش اهمیت این موارد، به نوجوان و جوان گفته شود که چگونه شغل و خانواده خود را انتخاب کند تا به دشواری نیافتد و برای جامعه مفید باشد. طبق اندرز ماریا؛ کوچکترین غفلت وسهل انگاری در انتخاب شریک زندگی (شوهر و یا زن) و یا شغل برابر است با ناکامی و احساس اندوه و اشتباه در سراسر عُمر و در موارد بسیار، راه جبران هم ندارد. تصویر ماریا بر اسکناس های 1000 لیری ایتالیا (پیش از تبدیل به «یورو» شدن) نشان از جایگاه این روانشناس بزرگ دارد.


دسته : تاریخ Maria Montessori ماریا مونته سوری فیلسوف آموزش و پرورش
آموزش و پرورش از نگاه ماریا مونتسوری فیلسوف و روانشناس ایتالیایی
4.0 (2)


خسته نباشید میگم =)

1401/07/07 5 · Reply


خسته نباشید. استفاده کردیم از مطلب خوبتون

1401/07/07 3 · Reply



طرح زندگی خوب

درباره ما

طرح زندگی خوب، پرتال جامعی است که در اکثر حوزه های مرتبط با کیفیت زندگی، به ارائه خدمات آنلاین و تولید محتوی می پردازد. هدف این سامانه، ایجاد فرصت های بهبود در کیفیت زندگی فارسی زبانان بویژه ایرانیان عزیز می باشد.

عضویت در خبرنامه
عضویت

کلیه حقوق وبسایت glp.ir متعلق به تیم طرح زندگی خوب است.