تیترهای عجیب روزنامه کیهان در مورد اوکراین


مدت زمان مطالعه: 6 دقیقه و 52 ثانیه
مدت زمان مطالعه: 6 دقیقه و 52 ثانیه
تلویزیون دولتی روسیه دوشنبه شب 21 فوریه 2022 در گزارشی تصویری و اصطلاحا؛ زنده نشان داد که ولادیمیر پوتین رئیس‌جمهوری روسیه طی مراسمی ویژه، سند به رسمیت شناختن استقلال دو منطقه دونتسک و لوهانسک را امضا می‌کرد.
در این مراسم نمایندگان دونتسک و لوهانسک حضور داشتند. آنها در آغاز همین جلسه از روسیه خواسته بودند که استقلال شان را به رسمیت بشناسد تا راه برای عضویتِ شان در جامعه مشترک المنافع باز شود. معاون شورای امنیت ملی روسیه گفت که اکثریت ساکنان این مناطق روس و روس تبار هستند.
در نشست شورای امنیت ملی روسیه که دوشنبه 21 فوریه برگزار شده بود، همه اعضای شورا موافقت خود را با به رسمیت شناختن استقلال دونتسک و لوهانسک اعلام کردند. دونتسک و لوهانسک «جمهوری خلق» اعلام شده اند که نشانه چپگرا بودن نظام حکومتی آنها خواهد بود. دولت فدراتیو روسیه تقریبا بلافاصله با این دو جمهوری پیمان مودّت و همکاری امضاء کرد. با امضای این قرارداد، راه برای انتقال نظامیان روسیه به این دو جمهوری که عضو جامعه مشترک المنافع خواهند شد باز شده است. طبق گزارش های رسانه ای، شماری از نیروهای زرهی روسیه وارد این دو منطقه شده اند و یافتن بهانه برای ورود به اوکراین و تغییر دولت هوادار پیوستنِ اوکراین به اتحادیه اروپا و ناتو آسانتر و سریع تر شده است. «دوما» با مصوّبه ای دست پوتین را برای هرگونه لشکرکشی به خارج باز کرد. روسیه حدود 190 هزار نیروی نظامی در شرق و شمال اوکراین مستقر ساخته است. سه شنبه 23 فوریه اعلام شد که ولادیمیر پوتین، رئیس جمهوری روسیه، به ارتش این کشور دستور داده است که دردونتسک و لوهانسک مستقر و مانع هرگونه تعرض به این دو جمهوری شود. روسیه چندین سال است که به ساکنان دونتسک و لوهانسک گذرنامه‌ روسی داده است. پوتین در اظهارات اخیر خود موجودیت اوکراین به عنوان یک کشور جدا از جامعه مشترک المنافع را با اشاره به تاریخ روسیه زیر سئوال برده است که انتظار آن می رفت، زیراکه اسناد تاریخ غیر قابل انکار و برانگیزاننده شهروندان هستند. بخشی از اظهارات پوتین در این باره در شماره 21 فوریه 2022 نیویورک تایمز نیز درج شده است که جملاتی از آن در زیر نقل می شود:
“Modern Ukraine was entirely and fully created by the Bolshevik, communist Russia,” Mr. Putin said. “This process began practically immediately after the 1917 revolution, and moreover Lenin and his associates did it in the sloppiest way in relation to Russia — by dividing, tearing from her pieces of her own historical territory. Ukraine and Russia share roots stretching back to the first Slavic state, Kievan Rus, a medieval empire founded by Vikings in the 9th century.”
Mr. Putin, a former K.G.B. officer has declared the Soviet Union’s collapse the greatest geopolitical catastrophe of the 20th century
پوتین سه شنبه شب در دفاع از تصمیم خود گفت اقدامی که صورت گرفت باید مدت‌ها پیش صورت می گرفت. غرب باید واقعیات و امنیت روسیه را متوجه می شد. من تصمیمات خود در این زمینه ها را به سران دولت های فرانسه و آلمان اطلاع داده بودم و غرب آن را می دانست.
«دوما» ـ پارلمان روسیه در جلسه سه‌شنبه 22 فوریه (سوم اسفند 1400)، به رسمیت شناخته شدن استقلال دونتسک و لوهانسک را با آراء مثبت اعضای خود تأیید کرد و قانون شد. سران شماری از دولت های بلوک غرب دوشنبه شب و روز سه شنبه از این اقدام روسیه انتقاد و ابراز نارضایی کرده و تصمیم به برخی تحریم ها گرفته اند. اتحادیه اروپا نیز اعلام کرده است در اقدامی تلافی‌جویانه تحریم‌هایی را علیه روسیه اِعمال خواهد کرد. جوزف بورل، مسئول ارشد سیاست خارجی اتحادیه اروپا گفته است که افرادی که در اقدام تازه دولت روسیه دست داشته اند نیز تحریم خواهند شد و وزیر امور خارجه روسیه در واکنش به این اظهارات گفته است که روسیه عادت به این قبیل تحریم ها دارد، چیز تازه ای نیست و یک صاحبنظر روس گفته است که روسیه یک کشور خودکفا و یک قدرت اتمی است و دوستان متعدد بویژه چین و هند را در کنار خود دارد و آسیب دیدگان از زورگویی غرب و استعمارزدگان، اقدام روسیه را تأیید و پشتیبانی می کنند. دونالد ترامپ چهل و پنجمین رئیس جمهوری آمریکا از هوش و زرنگی پوتین در جریان این تحولات تمجید کرده است.
در واکنش به این اقدام روسیه، جو بایدن رئیس جمهوری آمریکا، با صدور یک دستور العمل، فعالیت‌های تجاری آمریکاییان در دونتسک و لوهانسک را متوقف کرد. بر پایه این دستورالعمل، تجارت و سرمایه‌گذاری شهروندان آمریکا در این دو منطقه ممنوع خواهد بود.
مسئله اوکراین و اقدام های کرملین که همه مسائل و رویدادهای جهان را تحت تأثیر قرار داده است، در این روزها سوژه بسیاری از تفسیر نگاران قرار گرفته بود که هرکدام نظر خودرا منعکس کرده بودند و متفق القول گفته بودند که این رویداد، سرآغاز تحولات دیگری است که از روسیه شروع شده است. خلاصه ای از این نظرات که صرفا اندیشه بیانگران آنها است:
کرملین که اواخر دهه 1980 و نیز در دهه 1990 با ضعف مدیریّت ها و رهبری ها دچار شده و به وعده های غرب، دل بسته بود نه تنها از همه دستاوردهای پس از جنگ جهانی دوم دست کشید، بلکه به نوعی فروپاشی شوروی (روسیه تزاری پیشین) تَن داد و اتحاد جماهیر شوروی (جمهوری های 15 گانه به وجود آمده برپایه تفکّر بلشویکی) تبدیل به یک جامعه مشترک المنافع شد که چند عضو آن نیز اندکی بعد جدا شدند. طولی نکشید که روسیه دارای یک جناح ناسیونالیست شد که مصوّبهِ «دوما» مبنی بر غیر قانونی و خلاف استاندارد بودن فروپاشی را دنبال کرد و از پیشروی «ناتو» که قرار بود پس از انحلال پیمان ورشو، یک اتحادیه سیاسی شود و ورود آن به اقمار پیشین شوروی به انتقاد دست زد که ناتو وارد بالتیک شوروی پیشین هم شد و به بسط نفوذ در اوکراین که قرن ها بخشی از روسیه با فرهنگ و نژاد مشترک بود دست زد، هواداران غرب را بر سر کار آورد و ....
روسیه که پس از فروپاشی شوروی، دچار فساد و عمدتا ناشی از خصوصی سازی و مافیابازی شده بود چند سالی گرفتار مسائل داخلی بود که پس از کناره گیری یلتسین ـ عامل اصلی فروپاشی و به قولی ـ به علت الکلی بودن و ضعف معلومات، اندیشه و دورنگری، به تدریج حرکت به سوی ورود به صحنه را آغاز کرد. پوتین رهبر آن و برخی مقامات دیگر به ابراز تأسف از فروپاشی، مصیبت خواندن و غیرقانونی بودن آن پرداختند و یک ناسیونالیست معروف روس در سال 2014 گفت که ما 27 میلیون کشته دادیم تا اروپای شرقی و مرکزی را از دست هیتلر نجات دهیم و پیمان ورشو و استقرار نظامی ما در شرق آلمان بهای همین جانباختن ها بود که مُفت و رایگان همه را در دست غرب که وعده هایش را زیرپا نهاد رها ساختیم و حالا اوکراین را که قرن ها پاره ای از تَن روسیه بود، یک سرزمین جدا می نامند و می خواهند در آنجا برضد ما استقرار نظامی یابند.
روسیه از نیمه همان دهه (دهه دوم قرن 21) بود که به تدریج پا به صحنه گذارد، به تقویت و گسترش سازمان های اروسیا Eurasia
دست زد، با کوبا، ونزوئلا و سایر چپگرایان آمریکای لاتین تجدید دوستی کرد و با استفاده از وضعیت سوریه در این کشور پایگاه گرفت و به مدیترانه بازگشت، به هرجا که نفوذ غرب تضعیف شد، وارد شد، تسلیحات خود را نوسازی کرد و سریع تر شدن حرکت غرب به سوی اوکراین، کمک بزرگی به روسیه کرد که وارد عمل شود ـ عملی که گمان نمی رود عقب نشینی چندان داشته باشد. پوتین همان طور که انتظار بود در اظهاراتش در ژانویه و فوریه 2022 به تاریخ روسیه استناد کرد، اشتباه عمل بلشویک ها در تقسیم بندی های ساختگی روسیهِ پیش از انقلاب اکتبر 1917 را پیش کشید و به تشریح وحدت فرهنگی ـ نژادی روس و اوکراینی پرداخته و با اشاره به اوکراینی بودن چند رهبر کرملین در دوران شوروی، جدایی دو ملت را غیر طبیعی خوانده و اقداماتی را آغاز کرده که به باور اصحاب نظر، پایان آن قابل پیش بینی نیست. یک صاحبنظر روس گفته است: رسانه های غرب همه اش می گویند که کریمهِ اوکراین و نمی روند ببینند که 170 سال پیش که روسیه با جنگ، عثمانی مورد حمایت چند دولت اروپایی را از کریمه بیرون راند، اوکراینی وجود نداشت و اضافه کرده بود که اگر استالین پس از بیرون راندن ارتش هیتلر از خاک شوروی، آن را تا برلین دنبال نکرده بود و در مرز غربی شوروی متوقف شده بود، هیتلر سراغ انگلیس ـ تنها دشمن باقیمانده اش در اروپا می رفت و جهان، امروز چهره ای دیگر داشت.


دسته : تاریخ جنگ اوکراین کیهان شوروی دونتسک لوهانسک
تیترهای عجیب روزنامه کیهان در مورد اوکراین
4.0 (2)


عالی بود، سپاس

1402/01/09 5 · Reply


مطلب خوب و کامل

1402/01/09 3 · Reply



طرح زندگی خوب

درباره ما

طرح زندگی خوب، پرتال جامعی است که در اکثر حوزه های مرتبط با کیفیت زندگی، به ارائه خدمات آنلاین و تولید محتوی می پردازد. هدف این سامانه، ایجاد فرصت های بهبود در کیفیت زندگی فارسی زبانان بویژه ایرانیان عزیز می باشد.

عضویت در خبرنامه
عضویت

کلیه حقوق وبسایت glp.ir متعلق به تیم طرح زندگی خوب است.