گیاه شلغم، معمولاً در فصل بهار در سال دوم زندگی اش به گل میرسد و گلهای زرد رنگ زیبای آن را میتوانیم مشاهده کنیم، گیاه شلغم است، این گیاه از جمله گیاهانی است که خاصیت آنتی بیوتیکی طبیعی دارد و در آن ترکیباتی ضد میکروب و ضد باکتری موجود است که همانند آنتیبیوتیک در بدن عمل میکند.
به همین دلیل است که مصرف شلغم را برای سرماخوردگی ناراحتیهای تنفسی و برای جلوگیری از عفونت بدن توصیه میکنیم.
گیاه شلغم به خانواده شببو تعلق دارد و خاصیت خوب شلغم این است که ترکیبات و اسانسهای گوگردی نیز در آن دیده میشود؛ همچنین برای کنترل قند خون میتوان از شلغم به صورت خام استفاده کرد.
در گذشته از برگ شلغم به عنوان ماده افزودنی داخل نان استفاده میکردند که به پلاسی معروف بود، همچنین شلغم به سلامت ریه و پوست کمک میکند و مصرف بخارپز آن برای سلامت گوارش بدن موثر است.