در فصل درختکاری چه درختی بکاریم؟


مدت زمان مطالعه: 5 دقیقه و 9 ثانیه
مدت زمان مطالعه: 5 دقیقه و 9 ثانیه
معمولاً اواخر زمستان و اوایل بهار بهترین فصل بارای کاشت درخت یا نهال است.
در فصل درختکاری چه درختی بکاریم؟
بسیاری از علاقه مندان به محیط زیست، از این فرصت بهره می گیرند تا با کاشت نهال به طبیعت کمک رسانده باشند اما کاشت درخت به مولفه های بسیاری وابسته است و بهتر است این کار خوب به بهترین شکل ممکن انجام شود تا ضمن کمک بیشتر به محیط زیست، از هدر رفت هزینه و زمان جلوگیری کند. در ادامه دراین باره بیشتر سخن خواهیم گفت. با ما همراه باشید.

چه نوع نهالی را برای کاشتن انتخاب کنیم؟

روز درختکاری در ایران همه‌ساله ۱۵اهم اسفندماه برگزار می‌شود.اما این روز صرفاً بهانه ای تقویمی برای این رویداد سازنده است و تقریباً در تمام ایام اسفند و فروردین می توان بیشترین تنوع نهال را برای کشت در دسترس داشت. در این زمان صدها و هزاران اصله نهال توسط مردم یا نهادهای دولتی و خصوصی کاشته می‌شود تا بلکه بتوانیم اندکی از خساراتی را که به طبیعت وارد آورده‌ایم را جبران کرده باشیم.

چطور کاشت درخت می‌تواند شهرها را نجات بدهد؟

آنچه که این روزها از شهرها به خاطر می‌آوریم، دود و ساختمان‌های بلند است اما می‌توانیم با کاشت درخت در روز درختکاری تغییری در تنهایی و گم‌گشتگی شهرهایمان ایجاد کنیم؛ شهرهایی که هر روز بیشتر از قبل زیر حجم عظیم تکنولوژی و نابودی درختان و فضای سبز کمر خم می‌کنند. کافی است تصمیم بگیریم، چند اصله نهال تهیه کنیم و با کمی جست و جو، فضایی را در اطراف خانه یا محل کارمان پیدا کنیم که بتواند میزبان این درختان جوان باشد.
باور این موضوع کمی دشوار است اما
هر یک درخت به تنهایی قادر است تا سالانه ۱۵۰ کیلوگرم دی‌اکسید کربن را تصفیه کند و این یعنی یک تصفیه‌خانۀ زنده و پویا.
با این حال و با وجود تمام نکات مثبتی که کاشت درختان به همراه دارد، یک نکته را باید به خاطر داشته باشید و آن این که هر شهر و منطقه‌ای بافت گیاهی و جانوری خاص خود را دارد و کاشت درختانی که بومی آن منطقه نیست یا با بافت گیاهی منطقه در تضاد است، حتی ممکن است برای طبیعت آن منطقه مضر باشد!
پس راه حل چیست و چطور باید هم‌زمان که به طبیعت کمک می‌کنیم، از صدمه زدن به آن هم جلوگیری کنیم؟

انواع درخت‌های مناسب برای کاشت در فضاهای شهری

برای تهیه درختی که با اقلیم شهر شما سازگاری داشته باشد، باید موارد مختلفی را در نظر بگیرید. آیا این درخت‌ها در آب و هوای شهر قادر به ادامه بقا هستند؟ آیا باعث به وجود آمدن تغییرات اکولوژیکی نمی‌شوند؟ کاشت این درخت‌ها در آینده طبعات منفی خواهد داشت یا خیر؟ ارتفاع شهر برای کاشت چه نوع درختانی مناسب است؟
این‌ها تنها چند سوال ساده در زمینۀ تهیه درخت مناسب برای کاشت در روز درختکاری هستند که در هر شهری باید به آن‌ها توجه داشته باشید.

بایدها و نبایدهای کاشت درخت در تهران

این یک نمونۀ تمثیلی است و شما در هر شهری که هستید می‌توانید براساس این الگو، درختان مناسب شهر خود را پیدا و انتخاب کنید. معمولا کسانی که قصد دارند تا در این روز درختی بکارند تا برای طبیعت گامی برداشته باشند، به این موضوع کمتر توجه می‌کنند که چه نوع نهالی را باید سفارش بدهند. اما نکاتی هست که توجه نکردن به آن‌ها می‌تواند دردسرساز و گاهی فاجعه‌بار باشد. برای مثال با درنظر گرفتن میزان دما و بارش نسبتا کم، تهران شهر مناسبی برای کاشت درختان میوه نیست. این درختان نیاز به آبیاری مناسب و رسیدگی دارند؛ بنابراین، نمی‌توانید آن‌ها در یک منطقه بکارید و بعد به حال خود رهایش کنید.

بیشتر بخوانید:


پیش از این، درختان چنار یکی از گونه‌های مناسب برای کاشت در شهر تهران محسوب می‌شدند اما این قاعده به دلیل تغییراتی که در پایتخت رخ داده، تغییر کرده است. از طرفی نخل‌های خرما نیز برای این منطقه مناسب نیستند؛ آن‌ها که بومی سرزمین‌های گرمسیر به شمار می‌ِآیند، با قرارگیری در ارتفاعات نمی‌توانند رشد خوبی داشته باشند.
درمقابل، کاشت درختان اقاقیا و بید مجنون همچنان در پایتخت امکان‌پذیر است و با این‌که این درختان نمی‌توانند به اندازه درختان چنار (در تهرانِ پیش از این) موثر واقع شوند ام تجربۀ کاشت آن‌ها نشان داده است که این گونه‌ها توانسته‌اند خود را در حد قابل قبولی با اقلیم این منطقه سازگار کنند.
از سوی دیگر، درختان عموما طی سه سال اول نیاز به رسیدگی و دارند تا بتوانند با محیط، شرایط آبیاری و آب و هوا خو بگیرند. بنابراین، انتخاب درختان مقاوم برای هر خطه و منطقه‌ای بدون برهم زدن اکوسیستم آن، اهمیت زیادی دارد.

در خرید و کاشت درخت به چه نکاتی توجه کنیم؟

اگر با این سوال مواجه شده‌اید که «از کجا نهال درخت تهیه کنیم» باید بگوییم که برای تهیۀ نهال درختان از گونه‌های مختلف می‌توانید به صورت اینترنتی اقدام کنید یا آن‌ها را از شهرداری‌ها تهیه نمایید. همچنین گلخانه‌های مورد تایید وزارت کشاورزی نیز در این زمان اقدام به فروش نها‌ل‌های قوی و سالم می‌کنند تا شما بتوانید نقش خود را در روز درختکاری با موفقیت ایفا نمایید.
زمانی که برای خرید نهال به گلخانه‌ای مراجعه می‌کنید، بهتر است نکاتی را در نظر داشته باشید. برای مثال، به ریشه‌ها توجه کنید. ریشه‌ها باید فراوان و قوی باشند تا بتوانند تغییر محیط و بقا در شرایط جدید را تحمل کنند و کمی رطوبت داشته باشند. علاوه‌براین، شاخه‌ها هم نباید شکسته باشند. قبل از خرید، این را به خاطر داشته باشید که حتما ریشه‌ها، ساقه و برگ‌های نهال را به دقت بررسی کنید تا هیچ نوع آفتی نداشته باشند. وجود آفت‌ها می‌تواند به سادگی تمام زحمات شما را به هدر بدهد.
بهترین زمان کاشت درخت، اواسط اسفند تا اوایل اردیبهشت ماه است؛ پس اگر قصد دارید در روز درختکاری برای طبیعت کاری انجام بدهید، این روزها یکی از بهترین روزها برای کاشت درخت به حساب می‌آید.

قدیمی‌ترین درخت روی کره زمین

قدیمی‌ترین درخت روی زمین، در حال حاضر یک نوع کاج است که ۵ هزار سال عمر دارد که توانسته در شرایط بسیار دشوار نیز همچنان به زندگی ادامه بدهد. این درخت کهنسال، نزدیک به ۱۵٫۵ متر ارتفاع و ۴ متر قطر دارد! جالب است، مگر نه؟! شاید درختی که شما در اواخر زمستان می‌کارید هم سالیان طولانی عمر کند.
دسته : محیط زیست
در فصل درختکاری چه درختی بکاریم؟
5.0 (2)


درود بی کران و تشکر

1402/01/09 5 · Reply


توضیح کوتاه اما مختصر و مفید

1401/01/17 5 · Reply



طرح زندگی خوب

درباره ما

طرح زندگی خوب، پرتال جامعی است که در اکثر حوزه های مرتبط با کیفیت زندگی، به ارائه خدمات آنلاین و تولید محتوی می پردازد. هدف این سامانه، ایجاد فرصت های بهبود در کیفیت زندگی فارسی زبانان بویژه ایرانیان عزیز می باشد.

عضویت در خبرنامه
عضویت

کلیه حقوق وبسایت glp.ir متعلق به تیم طرح زندگی خوب است.