علت های اصلی روشن نشدن موتور خودرو چیست؟


مدت زمان مطالعه: 4 دقیقه و 49 ثانیه
مدت زمان مطالعه: 4 دقیقه و 49 ثانیه
گاهی اوقات ممکن است به یک‌باره بعد از خاموش شدن اتومبیل، موتور خودرو دیگر روشن نشود.
علت های اصلی روشن نشدن موتور خودرو چیست؟
این مورد به‌ویژه هنگامی که نیاز به استفاده فوری از خودرو داریم، می‌تواند بسیار چالش ساز و اضطراب‌آور به نظر برسد. در این مقاله به سراغ دلایل روشن نشدن پیشرانه رفته و بررسی خواهیم کرد که چرا ممکن است خودرو روشن نشود؟

چرا خودرو روشن نمی‌شود؟

در اینجا دو حالت ممکن است رخ بدهد، حالت اول اینکه خودرو اصلا استارت نمی‌خورد و حالت دوم در صورتی است که استارت خودرو عمل می‌کند اما اتومبیل روشن نمی‌شود. در ادامه به بررسی هر دو دسته دلایل خواهیم پرداخت.

یک: خودرو استارت نمی‌خورد!

اگر بعد از چرخاندن کلید درون محفظه سوئیچ یا فشردن دکمه استارت متوجه شدید که استارت خودرو عمل نمی‌کند، اولین دلیل این ایراد می‌تواند به خالی شدن شارژ باتری ارتباط پیدا کند.
اگر شارژ باتری خالی شده باشد یا انرژی به اندازه کافی در باتری موجود نباشد، استارت قدرت چرخاندن موتور خودرو را نخواهد داشت. در حالتی که باتری به طور کامل دشارژ شود، شما پشت صفحه آمپر برق ندارید اما در صورت ضعیف بودن باتری استارت به صورت خیلی ضعیف و کم‌جان میل‌لنگ موتور را به حرکت درخواهد آورد، ولی قدرت روشن کردن پیشرانه را نخواهد داشت.
از طرف دیگر در صورتی که استارت خودرو صرفا با یک صدای کلیک عمل می‌کند و اما قدرت کافی جهت چرخاندن موتور را ندارد، باید به سراغ بست و اتصالات باتری نیز رفت؛ چراکه در صورت لق بودن بست سیم باتری، استارت قدرت و انرژی کافی برای روشن کردن موتور را در اختیار نخواهد داشت.
از جمله دیگر دلایل استارت نخوردن موتور می‌توان به خرابی مجموعه سوئیچ و یا خود اتوماتیک استارت اشاره کرد. در این صورت باید قطعات ذکر شده توسط تعمیرکار ماهر بازدید و در صورت نیاز مورد تعمیر قرار بگیرند.

استارت به‌درستی عمل می‌کند اما خودرو شما روشن نمی‌شود

اگر استارت به‌درستی عمل کند اما بازهم مشکل پابرجاست و می‌خواهید بدانید که چرا خودرو شما روشن نمی‌شود، باید موارد زیر را چک کنید:

1- کمبود بنزین

شاید این دلیل بسیار پیش‌پاافتاده به نظر برسد اما گاهی اوقات می‌تواند دلیل اصلی روشن نشدن موتور خودرو باشد. بنابراین باید ابتدا نسبت به وجود سوخت کافی در باک اطمینان حاصل کرد چراکه در غیر این صورت موتور خودرو شما روشن نمی‌شود.

2- خرابی پمپ بنزین

در صورتی که خودرو به‌درستی استارت می‌خورد اما روشن نمی‌شود، یک دلیل این مشکل می‌تواند به ایراد در پمپ بنزین ماشین ارتباط پیدا کند. پمپ بنزین معمولاً طی بازه ۱۵۰ تا ۲۰۰ هزار کیلومتر در حالت عادی عملکرد مناسبی از خود ارائه می‌دهد اما سپس کم‌کم در سیکل استهلاک قرار گرفته و به تدریج از کیفیت کار آن کاسته می‌شود، تا جایی که ناگهان از مدار خارج خواهد شد. در این صورت لازم است که از درون باک بیرون کشیده شده و تعویض شود.
البته دلایلی همچون سوختن رله یا فیوز پمپ بنزین ، ایراد در اتصالات سیم‌های پمپ بنزین و موارد مشابه نیز می‌تواند به عدم عملکرد صحیح پمپ بنزین خودرو منجر شود. باید بدانید که در صورت خرابی پمپ بنزین صدای آن در حالت سوییچ باز شنیده نخواهد شد.

3- خرابی کویل و سیستم برق‌رسانی به آن

کویل وظیفه تامین برق شمع‌ها را برعهده دارد و در صورت خرابی این قطعه مهم، دیگر موتور خودرو روشن نخواهد شد. همچنین وجود نقص در سوکت برق، رله و فیوزهای مربوط به کویل و یا رله دوبل نیز می‌تواند به عدم عملکرد صحیح این قطعه اساسی سیستم برق اتومبیل منجر شود.

4- انسداد مسیر ورودی هوا یا خروجی

اتومبیل‌های احتراقی جهت انجام وظیفه خود به مکش هوا و خروج راحت دود وابسته هستند. بنابراین هر گونه ایراد در انسداد کامل مسیرهای ورودی هوا به موتور و خروجی گاز از آن می‌تواند به عدم شروع به کار شدن موتور منجر شده و درنتیجه خودرو شما روشن نمی‌شود .

5- خرابی سنسور دور موتور

سنسور دور موتور که در اصل روی گیربکس نصب شده و چرخش میل لنگ را رصد می‌کند، در صورت خرابی اجازه روشن شدن موتور را نخواهد داد؛ چراکه در این صورت ایسیو به هیچ وجه قادر به تشخیص استارت خوردن موتور نخواهد بود. کثیفی بیش از حد سر سنسور نیز می‌تواند موجب روشن نشدن موتور خودرو می‌شود

6- خرابی رله دوبل

رله دوبل همچون یک جعبه تقسیم برق عمل کرده و جریان بخش‌هایی همچون پمپ بنزین، ایسیو و سوزن انژکتور و غیره را تأمین می‌کند. در صورت خرابی این قطعه مسلما به ادوات سیستم انژکتور برق نخواهد رسید و اتومبیل روشن نمی‌شود.

7- فعال شدن سوییچ اینرسی

سوئیچ اینرسی وظیفه قطع برق پمپ بنزین را هنگام تصادفات بر عهده دارد تا از بروز خسارت ناشی از آتش سوزی جلوگیری به عمل آورد. گاهی اوقات ممکن است در اثر وارد آمدن ضربه یا عبور از روی دست انداز شدید، این سوئیچ وارد عمل شده، برق پمپ بنزین را قطع کند و منجر به روشن نشدن موتور خودرو شود. در این صورت با فشردن مجدد آن می‌توانید برق را به سیستم سوخت‌رسانی برگردانید.
جالب است بدانید که این مورد در میان خودروهای داخلی تولیدی در چند سال اخیر، نسبتا شایع بوده است.

8- پاره شدن تسمه تایم

اگر تسمه تایم پاره شود نیروی میل‌لنگ به میل بادامک منتقل نشده، سوپاپ در سر سیلندر ثابت می‌ماند و درنتیجه موتور خودرو شما روشن نمی‌شود .

سخن آخر

با مطالعه موارد فوق به طور کلی متوجه شدید که چرا خودروی شما روشن نمی‌شود  اما در مجموع باید گفت که تشخیص خرابی سیستم‌های فنی خودرو کار راحتی نبوده و معمولا نیاز به حضور کارشناس خواهد داشت. بنابراین بهتر است در این گونه موارد از دستکاری بی‌مورد اتومبیل خودداری کرده و با مراکز خدماتی تماس حاصل فرمایید تا در صورت نیاز خودرو به تعمیرگاه ارجاع شود.

قیمت
رنگ ها
آپشن ها
مشخصات
تجهیزات
روشن نشدن موتور خودرو خرابی سنسور دور موتور خرابی کویل خرابی پمپ بنزین دسته : حمل و نقل
علت های اصلی روشن نشدن موتور خودرو چیست؟
4.0 (2)


میشه مطلب کاملتری بذارید. ممنون میشم

1402/01/07 5 · Reply


عالی بود ممنون

1402/01/07 3 · Reply



طرح زندگی خوب

درباره ما

طرح زندگی خوب، پرتال جامعی است که در اکثر حوزه های مرتبط با کیفیت زندگی، به ارائه خدمات آنلاین و تولید محتوی می پردازد. هدف این سامانه، ایجاد فرصت های بهبود در کیفیت زندگی فارسی زبانان بویژه ایرانیان عزیز می باشد.

عضویت در خبرنامه
عضویت

کلیه حقوق وبسایت glp.ir متعلق به تیم طرح زندگی خوب است.