همه چیز درباره ارده کنجد، از تاریخچه تا درمان آلزایمر


مدت زمان مطالعه: 6 دقیقه و 26 ثانیه
مدت زمان مطالعه: 6 دقیقه و 26 ثانیه
تاریخچه ارده کنجد به عنوان یکی از محصولات پرکاربرد در آشپزی و پزشکی تا قدیمی‌ترین زمان‌ها بازمی‌گردد.
هدف از ارائه این مطلب، افزایش آگاهی جهت حفظ و ارتقای سلامت جامعه است و به هیچ وجه جایگزین توصیه و دستور مستقیم متخصصان و پزشکان حوزه مربوطه نخواهد بود.
همه چیز درباره ارده کنجد، از تاریخچه تا درمان آلزایمر
ارده کنجد یکی از قدیمی‌ترین گیاهان زراعی است که از آن به عنوان یک منبع غذایی غنی و مفید استفاده می‌شود.کشت و استفاده از کنجد به دوران باستان بازمی‌گردد. اطلاعات تاریخی نشان می‌دهند که این گیاه از حدود ۵۰۰۰ سال پیش در نقاط مختلف جهان مورد استفاده قرار گرفته است.

مصر: 

در باستان مصر، کنجد به عنوان یکی از محصولات کشاورزی اصلی شناخته می‌شد و در تهیه نان، روغن و ارده مورد استفاده قرار می‌گرفت.

هند: 

کنجد از هزاران سال پیش در هند نیز کشت می‌شد و در آشپزی محلی و درمان سنتی استفاده می‌شد.

چین: 

در چین نیز کنجد از چند هزار سال پیش مورد کشت و استفاده قرار گرفته است و به عنوان یک منبع غذایی مهم شناخته می‌شود.

خواص ارده کنجد:

1. **ضد التهابی**: ارده کنجد می‌تواند به عنوان یک ضد التهاب طبیعی عمل کند و در کاهش التهاب‌های بدن موثر باشد.2. **حفظ سلامت قلبی**: ارده کنجد باعث کاهش کلسترول و فشار خون می‌شود که می‌تواند به حفظ سلامت قلب و عروق کمک کند.3. **بهبود سلامت استخوان**: مصرف ارده کنجد می‌تواند به تقویت استخوان‌ها و جلوگیری از افت استخوانی کمک کند.4. **کاهش خطر ابتلا به دیابت**: مصرف منظم ارده کنجد می‌تواند به کنترل قند خون کمک کند و خطر ابتلا به دیابت را کاهش دهد.5. **تقویت سیستم ایمنی**: ارده کنجد حاوی آنتی‌اکسیدان‌هاست که می‌توانند سیستم ایمنی بدن را تقویت کرده و در پیشگیری از بیماری‌ها کمک کنند.6. **بهبود سلامت مغز و عملکرد شناختی**: ارده کنجد می‌تواند به بهبود عملکرد مغز و حافظه کمک کرده و در پیشگیری از بیماری‌های مغزی موثر باشد.7. **ضد اکسیدانی**: ارده کنجد حاوی آنتی‌اکسیدان‌های قوی است که می‌توانند در مقابله با آسیب‌های ناشی از اکسیداسیون سلولی کمک کنند.توجه داشته باشید که قبل از شروع هرگونه رژیم غذایی یا استفاده از مکمل‌های غذایی، بهتر است با پزشک یا تغذیه‌شناس مشورت کنید. ارده کنجد یک خوراکی طبیعی، سالم و انرژی زاست که از دیرباز مورد توجه ایرانیان بوده است. این ماده غذایی از دانه‌های مغذی کنجد به دست می آید و نقش مهمی در سلامتی بدن از جمله تقویت حافظه و پیشگیری از آلزایمر دارد. 
خواص ارده کنجد و ترکیبات آن مانند چربی‌های تک غیراشباع، کلسیم و ویتامین‌های B روز به روز بر محبوبیت و میزان مصرف این ماده غذایی خوشمزه می افزاید. اما چرا در طب سنتی به مصرف ارده کنجد برای تقویت حافظه و پیشگیری از بروز علائم آلزایمر توصیه می‌شود؟ 
ارده کنجد چه ترکیبات مفیدی دارد؟ روش مصرف آن چگونه است و… ؟ برای پاسخ به این پرسش‌ها در این نوشتار همراه ما باشید تا تاثیر ارده کنجد را بر تقویت حافظه و پیشگیری از آلزایمر بیشتر مورد بررسی قرار دهیم.

ارده کنجد و مقابله با آلزایمر

هر چند آلزایمر به عنوان یک بیماری مغزی در دوران پیری ایجاد می‌شود، اما امروزه با توجه به مشغله‌‌ها‌ی زیاد و افزایش استرس و نگرانی‌‌ها‌ی ناشی از تغییر سبک زندگی‌‌ها‌، این بیماری ممکن است حتی در سنین کمتر نیز بروز پیدا کند. 
نشانه‌‌ها‌ی آلزایمر از اختلال در حافظه نمود پیدا می‌کند و در ادامه به اختلالات شدید شناختی ختم ‌‌می‌شود. در صورت عدم درمان آلزایمر، ممکن است فرد به طور کامل حافظه خود را از دست بدهد. از عوامل تاثیرگذار در شیوع و گسترش بیماری آلزایمر و اختلال عملکرد سلول‌‌ها‌ی مغزی، رژیم‌‌ها‌ی غذایی ناسالم به شمار ‌‌می‌رود. 
 بنابراین افرادی که ‌‌می‌خواهند خود را از ابتلا به این بیماری حفظ کنند باید تغییراتی در رژیم غذایی خود اعمال نمایند. یکی از بهترین مواد خوراکی که می‌توانید به سبد غذایی خود برای جلوگیری از بروز این بیماری اضافه کنید کنجد و فرآورده‌‌ها‌ی آن مانند ارده، حلوا ارده و روغن کنجد است؛ در واقع فرآورده‌‌ها‌ی کنجدی به دلیل خواصی که دارند عملکرد مغز را بهبود ‌‌می‌بخشند و احتمال ابتلا به آلزایمر را کاهش ‌‌می‌دهند.

ارده کنجد چگونه باعث تقویت حافظه ‌‌می‌شود؟

همانطور که عنوان شد در بیماری آلزایمر سلول‌‌ها‌ی مغزی به مرور زمان کوچک و در نهایت از بین ‌‌می‌رود. در طول بیماری آلزایمر بدن دست به کار می‌شود و تلاش می‌کند با تولید پروتئین آمیلوئید روند رشد و گسترش بیماری آلزایمر را متوقف کند. 
کم کم انباشته شدن آمیلوئید که به عنوان پلاک نیز شناخته می‌شود باعث می‌شود ساختار مغز تغییر کند و در نهایت سلول‌‌ها‌ی مغزی از بین برود. به همین ترتیب با گذشت زمان و کوچک شدن مغز بیماری آلزایمر شدت پیدا ‌‌می‌کند.
 ارده و حلوا ارده تولید شده از دانه‌‌ها‌ی کنجد و سرشار از کربوهیدرات و مواد مغذی است. کربوهیدرات موجود در ارده و فراورده‌‌ها‌ی کنجد، مواد مغذی را جذب ‌‌می‌کند و فرایند جذب گلوکز و قند‌‌ها‌ی ساده را در بدن افزایش ‌‌می‌دهد.
شاید بپرسید ارتباط گلوکز و هضم سریع آن با بیماری آلزایمر یا تقویت حافظه چیست؟! در واقع سلول‌‌ها‌ی مغزی به وسیله گلوکز تغذیه ‌‌می‌شوند و عملکرد سلولهای مغز با مصرف گلوکز بهبود پیدا ‌‌می‌کند؛ به همین دلیل مصرف منظم ارده و حلوا ارده نقش مهمی ‌در حفاظت از سلولهای مغزی دارد.
 حلوا ارده سرشار از چربی‌‌ها‌ی مفید برای بدن و عملکرد صحیح مغز است. ویتامین E و چربی موجود در حلوا ارده تاثیر زیادی بر سلامت مغز می گذارد. مغز با استفاده از چربی‌‌ها‌ی ساختاری، میان سلول‌‌ها‌ی بدن ارتباط صحیحی برقرار ‌‌می‌نماید و از این طریق عملکرد خود را بهبود ‌‌می‌بخشد؛
به همین دلیل در طب سنتی و علم پزشکی نوین مصرف حلوا ارده و ارده برای سلامت مغز توصیه شده است.برای مشاهده این تاثیرات خرید ارده کنجد یا سایر فراورده‌‌ها‌ی کنجدی باید از فروشگاه‌‌ها‌ی معتبر اینترنتی انجام شود.

 دانه‌‌ها‌ی کوچک ولی پرخاصیت

مصرف دانه‌‌ها‌ی کنجدی به دلیل ساختار خاص آن، نقش مهمی ‌در رژیم غذایی افراد دارد. ساختار دانه‌‌ها‌ی کنجد به گونه ای است که باعث تقویت مغز و سلول‌‌ها‌ی آن و در نتیجه پیشگیری از بروز زودرس آلزایمر ‌‌می‌شود.
اگر می‌خواهید برای داشتن سلول‌‌ها‌ی مغزی سالم اقدا‌‌می‌انجام دهید و به موقع سوخت و مواد مغذی را به بدن خود برسانید فرآورده‌‌ها‌ی کنجدی از جمله روغن کنجد، ارده و حلوا ارده یکی از بهترین مواد غذایی و موثر برای تقویت عملکرد مغزی، افزایش قدرت حافظه و جلوگیری از آلزایمر ‌‌است.
 علاوه بر آنکه استفاده از این مواد در جلوگیری از بیماری‌‌ها‌ی قلبی، کاهش فشار خون و مراقبت از پوست و مو تاثیر قابل توجهی دارد.این دانه‌‌ها‌ی کوچک و محبوب خستگی فکری را رفع می‌کند، انرژی زاست و باعث افزایش و تقویت حافظه ‌‌می‌شود و در نهایت مغز شما را از آلزایمر نجات ‌‌می‌دهد.
 انواع مواد معدنی مانند کلسیم، مس، منیزیم، آهن روی، کروم، مواد پروتئینی در ترکیبات دانه‌‌ها‌ی کنجد موجود است که همگی از عناصر ضروری برای حفظ سلامتی بدن و بهبود عملکرد مغز به شمار ‌‌می‌رود.
 اگر خواب شما خوب و راحت نیست ‌‌می‌توانید هنگام خواب روغن کنجد را به صورت مالشی استفاده استفاده کنید و در قسمت کف پای خود ماساژ دهید. به توصیه طبیبان طب سنتی این روش خواب خوبی را برای شما به ارمغان ‌‌می‌آورد و باعث ‌‌می‌شود به مرور زمان حافظه شما نیز تقویت شود.

اهمیت مصرف ارده و حلوا ارده در تقویت حافظه کودکان 

وجود ترکیبات مغذی باعث شده کنجد و فرآورده‌‌ها‌ی آن به عنوان محصولات غذایی انرژی زا و سرشار از فیبر و آنتی اکسیدان‌‌ها‌ی قوی شناخته شود. به همین دلیل برای رفع خستگی فکری و تقویت حافظه بسیار موثر است. فسفر و مس فراوان موجود در کنجد در تقویت هوش و حافظه کودکان و نیز افزایش قدرت بینایی آنان نقش مهمی دارد.
برای تقویت حافظه کودکان، کنجد را به روش‌‌ها‌ی مختلفی ‌‌می‌توانید مصرف کنید؛ از جمله بر روی نان، در سالاد و آجیل و غیره. فراورده‌‌ها‌ی کنجد نیز مانند ارده و حلوا ارده قدرت حافظه را افزایش ‌‌می‌دهند.
کودکان جنب و جوش بالایی دارند به همین دلیل رساندن انرژی به بدن آنان برای حفظ سلامتی و عملکرد صحیح مغز مخصوصاً در امور آموزشی بسیار مهم است. مصرف ارده و حلوا ارده در وعده صبحانه علاوه بر تقویت بدنی تاثیر قابل توجهی در تقویت حافظه کودکان به عنوان یک وعده غذایی کامل دارد؛ از طرفی قیمت ارده و حلوا ارده نسبت به ارزش غذایی آن کاملا مقرون به صرفه است و به راحتی ‌‌می‌توان آن را در سبد خرید خانواده قرار داد.


آلزایمر ارده کنجد دسته : گیاهان دارویی
همه چیز درباره ارده کنجد، از تاریخچه تا درمان آلزایمر
(0)